När magkänslan får bestämma

När magkänslan får bestämma

Brukar du lyssna på din magkänsla? Under många år av livet var jag inte särskilt bra på det. Jag hörde den, men resonerade bort vad den hade att säga mig om budskapet inte passade ihop med omständigheterna. Det fanns en tid då jag brukade tänka att jag vid beslutsfattande tog hänsyn till både rationellt tänkande och magkänslan. Men jag var nog ganska bra på att lura mig själv, för när jag tänker tillbaka fick ofta magkänslan stå åtsidan för det som hjärnan resonerade fram. Ett beslut kunde skava någonstans innerst inne, men det var ju det ”förnuftiga” att göra, eller det som förväntades av mig. Men nu är det slut på tiden då magkänslan ofta blev överkörd. Nu är den min kompass, och den jag sätter min fullständiga tillit till. För när jag tänker tillbaka var det magkänslan som nästan alltid hade rätt. Om något kändes fel men jag gjorde det ändå så blev det inte bra. Det kunde rentav bli riktigt dåligt.

När nu mitt nya liv växer fram så är det utifrån vad som känns rätt. Det kan andra ha invändningar emot – såsom alltid förr – men jag bryr mig inte längre. Det var bl a därför jag såg till att få byta rådgivare. Jag har inte träffat den nya än, men om den personen också är en skeptisk och negativ pessimist så blir det good bye till den också. Jag har fått nog av människor som tror sig veta bättre än mig hur man lever mitt liv. Jag ska göra det jag brinner för och tror på – kosta vad det kosta vill. I ett tidigare inlägg berättade jag att jag återigen ska satsa på mitt målande som fick stå åt sidan i åratal. Så nu målar jag efter åratal av uppehåll, och kommer återigen att ställa ut.

Jag har berättat i tidigare inlägg att det kommer att ske ett antal förändringar i mitt redan så förändrade liv. Tanken är att jag berättar om olika saker vartefter tiden är mogen. Nu är den mogen att berätta lite till, så här kommer nästa sak som är bestämd: Jag ska snart utbilda mig till meditationsledare, och leda guidade meditationer för grupper och även för enskilda personer. Det känns rätt hela vägen in i hjärtat att kombinera mitt intresse för och behov av meditation, med att få människor att må bra och utveckla sig själva. Jag kommer inte att gå in på några detaljer i det här inlägget, utan jag ville bara berätta. Beslutet är taget och jag är jublande glad.

Ja det var allt jag berättar den här gången, och för den som har lust att vänta kommer det mera.

Ha det så bra! 🙂

Nedan kommer ett par inlägg som jag nämner i texten:

https://varapavag.se/2023/03/07/spannande-tankar-i-fullmanens-sken/

https://varapavag.se/2023/01/02/nagot-jag-aldrig-trodde-jag-skulle-gora-igen/

0

38 svar på ”När magkänslan får bestämma

 1. Men så spännande det låter. Använder mig ofta av guidade meditationer framförallt på kvällarna. Har hittat några morgonmeditationer också som jag tänkt testa.

  1. Ja det känns väldigt spännande! Jag använder guidade meditationer varje kväll, och ibland på morgnarna.

 2. Vad härligt att höra att du hittat styrkan i dig själv!
  Jag är konflikträdd, men försöker ändå alltid se till att göra mig av med energitjuvar i mitt liv. Livet är för kort för att pleasa andra hela tiden och jag tillbringar hellre tid med mina vänner och dem jag gillar än sådana som jag inte kan säga nej till. Men som sagt, jag säger oftast nej numera och försöker lära min man det också 🙂

  1. Tack så mycket! Ja det har varit en lång väg för att hitta tillbaka igen, så det är verkligen härligt!
   Ja det bästa att göra med energitjuvar är att se till att man slipper dom, för dom suger musten ur en. Att kunna säga nej är så viktigt, men min erfarenhet är att ordet nej ofta leder till obehagliga konsekvenser. Vissa blir sura, andra blir arga eller besvikna. Så då får man hantera eller förhålla sig till det istället för hur det skulle ha varit att säga ja till det man inte ville. Det är lätt att förstå varför konflikträdsla finns, för vem vill ha obehag. Bra att du oftast kan säga nej, och hoppas att din man lär sig det också 🙂

 3. Var på en spännande föreläsning gör ett tag sedan som sa att det inte finns något som heter eller är magkänsla. Antingen styrs man sv hjärta eller hjärnan dvs tankar. Hjärtan styr känslor

  1. Den föreläsaren hade alltså ingen aning om att det finns något som heter intuition, vilken i dagligt tal brukar kallas magkänsla. När man följer den så känns det som jag skrev rätt i hjärtat:)

 4. Men vad kul att du hoppar på en bana som meditatinsledare. Maken håller på med rätt mycket meditation, jag har inte riktigt fastnat för det. Önskar dig all lycka i projektet

 5. Jag litar ofta på magkänslan för det brukar vara bra att låta den bestämma. Kul att du ska utbilda dig till mediatationsledare. Förstår att du längtar tills det. Hoppas du får en bra fredag!

  1. Tack så mycket! Det blir väldigt kul! Ja magkänslan brukar oftast ha rätt.
   Hoppas du får en bra helg!

 6. Jag tror också att det är viktigt att gå på magkänslan. Jag har lite samma erfarenhet att när jag inte lyssnat på magkänslan så har det blivit pannkaka på ett eller annat sätt. Hoppas att den nya rådgivaren är bra. Negativa och pessimistiska människor vill man inte ha omkring sig. Låter härligt att du är glad över de olika förändringarna som du gjort i ditt liv. Hoppas att det blir som du tänkt dig.

  1. Tack så mycket! Jag hoppas också verkligen det, för det känns så rätt.
   Ja jag skulle kunna räkna upp många exempel på hur dåligt det gick när jag trotsade magkänslan, och även många exempel på hur bra det gick när jag följde den. Med ”facit i handen” borde jag ha följt den hela tiden, och besparat mig en massa elände. Så nu är jag ytterst uppmärksam på den.
   Ja jag hoppas jag slipper göra mig av med även den här rådgivaren.

 7. Vi är lika där idag lyssnar jag på magkänslan och övar upp den mer och mer för varje dag. En period i mitt liv så lyssnade jag inte heller på den, trots att den skrek nej så gick jag åt andra hållet. Man ska inte lyssna på hjärnan för det är som du säger, kan gå riktigt illa. Idag övar jag min magkänsla varje dag och lyssnar alltid på den. 🙂

  1. Jag gör likadant som du. Det bästa är att ju mer man lyssnar på magkänslan, desto tydligare blir den. Numera är jag i ständig kontakt med den, och följer den dit den leder mig.

 8. Låter toppen att du styr din egen skuta, åt det hållet som Du vill<3 Så spännande och intressant det låter, tror det kommer gå jättebra 🙂 *ler*
  Såklart du ska göra det som du brinner för, det är ditt liv, ingen annans<3

  Hoppas Du får en fin och trevlig helg<3
  Kramar!

  1. Tack så mycket!<3 Ja när det känns såhär bra så kan det inte gå annat än bra 🙂 Ja man kan känna sig (och anses vara) förpliktigad till så mycket här i livet, att man förlorar siktet på vad man egentligen innerst inne vill. Då gäller det att komma ihåg att det är ens eget liv.

   Hoppas att Du också får en trevlig helg!<3 Kramar!

 9. Min magkänsla är definitivt min kompass. Glad du nu lyssnar till din med. Och grattis till beslut om nya vägar och om utbildning du lockas av. Så roligt att läsa! Och så fina bilder!

  1. Tack så jättemycket! 🙂 Ja det ska bli så roligt och spännande. Det känns faktiskt som en befrielse att låta magkänslan få vara den betrodda kompassen i livet, och följa den i tillit.
   Så roligt att du tycker om bilderna:) Telefonen är inte alltid så samarbetsvillig, men ibland händer det att den är lite hygglig:)

 10. Jag har också varit dålig på att lyssna på magkänslan. Dock sen i höstas när jag gick in i väggen så har jag mer och mer börjat lyssnat inifrån mig själv. Det är ju en process som jag måste jobba med och jag har tagit steg framåt i det hela.

  Har blivit mycket mindfullness den senaste tiden. Gick en kurs på vårdcentralen som hette ACT. Den gav mig bra verktyg. Jag ska bara börja använda dem i verkligheten.

  Jag håller mina tummar för dig och din utveckling inom den kunskapen. Du har verkligen mod och kraft i dig till att påbörja din nya resa! Hoppas du delger dig lite av det i bloggen så man kan snappa åt sig lite under din resa!
  Lycka till!

  1. Tack så jättemycket! Dina ord värmer verkligen<3 Jag började också så sakteliga lyssna inåt efter den ödesdigra dagen då jag tappade medvetandet, och hamnade på en strokeavdelning. Jag gick i väggen så kakelplattorna sprack, och det har som du säger varit en process att ta sig tillbaka till ett fungerande liv.
   Jag har hört att mindfulness har hjälpt många, men det var ingen som berättade om det när jag insjuknade. Så småningom hittade jag själv meditationen, och den har varit ovärderlig för mig på min väg tillbaka. Jag hoppas att du kommer ha nytta och glädje av verktygen du fick på mindfulnesskursen<3

   Jag kommer att berätta mera vartefter i bloggen:)

   Kram!

 11. nej men Grattis helt rätt gör det du känner är bra för dej själv
  njaa jag r lite larvig o vågar inte lite ändå det sen visar att ja hade rätt men nä

  just nu för mycket oro o jobbigt om mej o har svårt att tro det ordnar sej så nä jag är ingen som litar på magkänsla direkt inte

  1. Tack så mycket! Ja när man befinner sig i livssituationer som ger en oro, så vill man gärna tänka och tänka tills man hittar den rätta lösningen. Jag vet hur det är, och inget ont i att tänka. Men magkänslan – eller om man så vill intuitionen – kan komma med helt andra svar, som är verkligen är rätt. Så jag hoppas att din magkänsla kan leda dig i tillit en dag:)

 12. Ibland tror jag att jag har lyssnat på magkänslan under årens gång. T.ex när jag flytta lite närmare stan när jag bodde i min hemstad Mariestad. Å när jag flytta hit till Västerås & blev sambo. Är väl två stora förändringar i mitt liv där jag gick på min magkänsla.

  Åå vad kul! att du ska guida i meditation & ha grupper & även personligt. Det kommer gå finemang & du kommer göra det så bra. GRATTIS!!
  Bra att du tar en sak i taget & berätta om olika saker som händer i ditt liv nu i inlägg.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja det ska bli så himla roligt!:D
   Det var ena riktigt bra exempel du gav på när det här att följa magkänslan blev riktigt bra 🙂

   Ta hand om dig och var rädd om dig! 🙂<3

  1. Åh det låter härligt! Hoppas på solsken här också:)
   Jag önskar dig också en fin söndag!

 13. Vad härligt att du har fattat ett beslut som gör dig glad!

  (Sent) Svar: Stort tack för din varma kommentar.

  Ta hand om dig.
  Kram

  1. Hejsan! Ja det har varit skönt och avkopplande. Hoppas att du har haft en härlig Valborg!
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *