Så är man i rullning igen

Så är man i rullning igen

Så tillbringas livet återigen på resande fot – eller säger man så när man förflyttar sig på hjul?!? Jag har sedan avresans första stund haft en låt envist fastklistrad i hjärnan, nämligen Thomas Ledins Genom ett regnigt Europa. Nu är vi förvisso i Sverige, men det är ju en del av Europa och regnar gör det. Inte hela tiden men då och då, och solen har gömt sig bakom molnen en stor del av tiden. Så låten gnager inte helt obefogat i hjärnan. Men i skrivande stund skiner solen.

Första natten tillbringades utanför Växjö, med utsikt över en sjö vars namn jag redan glömt. Regnet trummade på taket, och det var kallt – riktigt kallt! Men vi tände ljuslyktor med värmeljus, och klädde oss lite varmare än någonsin förr i husbilen.

Vi vaknade till en solig och vacker morgon och en något spartansk frukost. Vi skulle ha handlat under dagen, men så blev det inte för vi hade med oss lite mat hemifrån. Mjukosten hade frusit i kylskåpet men det gick att hacka loss bitar av den till mackorna? Så blev det lite saffransost på också. Knepig smak på ost.

Sen åkte vi till Kalmar med siktet inställt på Öland. Passade på att handla, och konstaterade att folk överlag skiter fullständigt i att hålla avstånd. Stackars alla som är i riskgrupp med tanke på den 99%-iga hänsynslösheten. Förutom en massa skyltar och påminnelser verkar Corona ha fallit i glömska hos dom flesta. Vi lämnade tacksamt stan och körde över bron till Öland.

Några mil senare befann vi oss i Sandvik. Nedan kan ni se den fina sommarhimlen?

Så var vi är äntligen framme vid havet. Vid den underbara ensligheten där man hör vågorna, vinden och fåglarnas sång.

Det var verkligen inte något utesittarväder, för det blåste hårt och kallt. Men en promenad blev det på kvällen. Nedan synes jag innan jag fick upp värmen i kroppen?

Jag var inte ensam om att vara frusen?

Vi var nästan ensamma på platsen.

Sen var det läggdags i bilen som gungade i blåsten.

Hoppas att alla har en härlig somrig dag!?

0

32 svar på ”Så är man i rullning igen

 1. Vilka härliga bilder och härligt att ut och åka 🙂 de är så tråkigt att folk skiter i avståndet nu. De är likadant här jag bor. Hoppas ni får en fin semester ❤️

 2. Men så mysigt att ut och åka med husbilen, jag älskar det livet och även om det är kallt ibland så blir det ju extra mysigt med tända ljus och kanske en kopp varm choklad…
  Saffransost…det var väl inte en smak jag hade kunnat komma på. verkar inte passa ihop.

 3. Trots ett sämre sommarväder, måste det vara hur mysigt som helst att åka iväg med en husbil! På Öland var jag en del, när jag pluggade i Kalmar. Vackert!

 4. Inte så kul med dåligt väder på semestern. Men jag kan inte låta bli att tycka det låter så mysigt att tända massa ljus och frusen mjukost ?
  Jag älskar att åka bil så en husbilssemester hade varit så roligt. Men inte med våra barn, de bråkar mest om de måste umgås på små ytor. Det får bli när de har flyttat hemifrån ?

  Kram kram

  1. Haha ja till och med frusen mjukost har sin tjusning när man campar?
   Det verkar som att dina barn är som jag och min syster var, och isåfall förstår jag om ni väntar med den här sortens resor?

   Kram kram

 5. Alltså de låter ju fantastiskt mysigt att bara dra iväg så där 😀 och vilka mysiga bilder spec på solnedgången Åhh så vackert ???

 6. Öland är ett ställe som jag skulle vilja åka till och bara njuta. Har fått för mig att det ska vara otroligt fint där. Och när jag ser dina bilder så ser jag att det stämmer.

 7. Vilka fina bilder men så tråkigt när vädret inte är med en och det blåser, regnar & är kallt… vi får hoppas på en vändning och lite sol:)

  1. Tack! Ja nu får det gärna vända till det bättre, för det känns mer som höst nu faktiskt.

  1. Ja frihet och lycka hänger tätt samman tycker jag. Frihet gör att saker blir lättare och roligare – även när det regnar eller strular?

 8. Wow, så vackert och så mysigt ni verkar ha det! Jag håller med dig angående folks totala brist på respekt gällande Corona. Precis som du säger är det som att folk tror att viruset mirakulöst försvann i samband med att sommaren och semestern kom. Min sambo är i en riskgrupp så jag tar det nästan lite ”personligt” när folk inte sköter sig.

  1. Tack! Ja så är det verkligen.
   Jag kan förstå precis hur du tar det. Det klagas mycket på folkhälsomyndigheten, men det är trots allt så att det är en otrolig massa hänsynslösa, respektlösa och tyvärr ofta korkade människor som i praktiken sprider viruset genom sitt sätt att uppföra sig.

 9. Ibland får man ta den frukosten man har hemma eller med sig. Mjukost är ju så gott så tror nog allt att jag hade fått ner den frukosten 😉 Vilken vacker utsikt över vattnet?

  1. Haha, ja så är det – man tager vad man haver, och ner slank den? Ja utsikten var riktigt vacker?

 10. Vilka fantastiska bilder. Jag älskar att ligga i husvagn eller husbil när regnet smattrar utanför, tycker det är så fruktansvärt mysigt! 😀

 11. Jo, men visst säger man på resande fot oavsett färdmedel. Nu fick jag också den låten på hjärnan. Men jag kan bara just den strofen, haha. Det där med att människor inte håller avstånd är så störande. Vad är det folk inte förstår egentligen? Underbar plats ni valde att pausa på. Ser fantastiskt ut och solnedgångarna vid havet är verkligen underbara!

  1. Haha, jag kan inte så många flera strofer, så den är uttjatad i huvudet nu? Ja jag undrar faktiskt mer och mer (hur elakt den än låter) om många är tröga på riktigt.
   Ja solnedgångar vid havet är bland det vackraste som finns☺️

 12. Ser ljuvligt ut! Ni får väl köpa purjolök nästa gång det ska gås in i butik med folk som inte bryr sig om corona! 🙂 Fortsatt skön tur genom Sverige!

  1. Tack så mycket!? Jag ska nog börja gå i affärer med ett krucifix och en vitlöksfläta framför mig??

 13. Jag älskar semester i Sverige, faktiskt, och hade så gärna haft en husbil att förflytta sig med. Vi har vart lite överallt och det är så roligt att se alla dessa olika platser. Men just havet är en favorit!
  Öland har vi dock aldrig besökt, men det står på listan att besöka i framtiden!

  1. Så roligt att du också älskar att semestra i Sverige! Ja havet är verkligen en favorit!?

 14. Åh så mysigt med husbil, något sambon och jag är väldigt intresserade av att skaffa sedan när vi blir lite äldre 🙂
  Låter som om ni har det trevligt, trots kyla och hänsynslösa människor! 🙂

  1. Ja det är jättemysigt, så det kan jag gärna rekommendera? Visst betyder vädret mycket, men man kan ha trevligt när det är kyligt också, och man kan hålla sig undan människor så mycket som möjligt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *