Fem tips på guidade änglameditationer

Fem tips på guidade änglameditationer

Idag kära läsare tänkte jag återigen dela ett inlägg om meditation. Att meditera är en daglig rutin för mig, som jag gör på olika sätt. Det kan handla om allt från några minuter då jag i stillhet fokuserar på min andning, till långa guidade meditationer. Jag har mer eller mindre svårt att somna om kvällarna av olika skäl, och ett sätt att koppla av vid läggdags är att lyssna på guidade meditationer. Det finns ett oändligt utbud av sådana, med mängder av teman. Men det är inte bara vid läggdags som mediterar, utan när som helst när jag vill ha en stunds behaglig avkoppling och skingra tankarna. Jag älskar att tända en rökelse och ett ljus, ta på mig hörlurarna och lägga mig ner och bara slappna av en stund.

Jag ger i detta inlägg fem tips på guidade änglameditationer från Youtube. Personligen tycker jag att de ger en sån inre frid, och när man går igenom svårigheter och utmaningar i livet kan de kännas lugnande och tröstande. Jag lyssnar på meditationer på både svenska och engelska, och delar här mina favoritmeditationer på båda språken. De första två är på svenska, och länk till varje meditation finns över respektive bild.

https://youtu.be/m1ZYPh_rWek

https://youtu.be/9t9K5BqhmU4

 

Så kommer meditationerna på engelska. Om du kan och vill lyssna på det språket, så kan jag säga att de är väldigt värda att lyssna på.

 

https://youtu.be/PQRl98pgG4o

 

https://youtu.be/YeeP-EqvMKg

 

https://youtu.be/gc_S-kwz6qc

Om du vill ha flera tips på guidade meditationer eller hur man mediterar utan sådana, så titta gärna in på inläggen jag har skrivit tidigare. Länkar till dessa finns nedan.

Jag hoppas att meditationstipsen kan vara till glädje och nytta för någon. Berätta gärna om du mediterar, om du vill ha flera tips, eller om du själv har något tips du vill dela med dig av?

Fem tips på guidade meditationer

https://varapavag.se/2021/10/23/fem-tips-pa-guidade-meditationer/

 

9 tips på hur man kan meditera enklare

https://varapavag.se/2020/01/08/9-tips-pa-hur-man-kan-meditera-enklare/

0

24 svar på ”Fem tips på guidade änglameditationer

 1. Vad roligt att du delar tips på olika meditationer. Jag har testat två gånger och det var nytt och ovant. Kanske ska testa att meditera igen

  1. Tack! Ja i början kan det kännas ovant, men man kommer in i det. Guidade meditationer gör det lättare, för då blir man instruerad och behöver ”bara” hänga med.

 2. Tack för tipsen. Jag letar efter guidade meditationer för jag ska inför meditation i mitt liv igen, det var längesen senast. Jag har tom gått en kurs i hur man mediterar men det var galet längesen. Men mediyogan jag gick på har satt sina spår och jag vet att jag behöver det i mitt liv igen.
  Tack för tipsen!

  1. Tack själv! Det låter härligt att du ska börja meditera igen. Det är ju så välgörande för både kroppen och själen. Har man mediterat tidigare och kommit ifrån det, så vet man ju dessutom vilken nytta det gör på olika sätt?

 3. Tack för tipsen. Jag brukar också meditera på kvällarna innan jag somnar. Kände inte igen någon av dom du delade med dig av utan använder mig av andra.

  1. Tack! Visst är det avkopplande att göra det sista innan man somnar. Ja det finns oändligt många att välja på.

 4. Meditationer har aldrig varit något för mig. Jag klarar inte av just det där att sitta still och andas, tror det har med min ADD att göra. Men jag har hört att folk har blivit hjälpt av det att det kan göra så man somnar snabbare på kvällen.

  1. Då tror jag ändå att guidade meditationer t ex vid läggdags skulle kunna passa dig. Då ska man ju ändå ligga still, och så hör man en behaglig röst som instruerar till vacker musik?

  1. Tack! Så glädjande att du tycker det! Jag mediterar också till musik ibland, och även till shamansk trumning.

  1. När man ändå ska lägga sig och sova så spelar det ju inte så stor roll hur rastlös man må vara om dagarna?

 5. Har tänkt länge på att testa just meditation men aldrig fått gjort det men låter ju väldigt intressant, tror ändå det skulle passa mig – som verkligen skulle behöva ett sådant moment i mitt liv. Kul att du delar med dig

  1. Tack! Om du tror att det skulle passa dig så tror jag också att det gör det. Inställningen man har till saker spelar också en stor roll?

 6. Tack för tipsen! Jag har aldrig testat att meditera men funderar på att göra det för lära mig att koppla av men även få ett bättre fokus då hjärnan kan vara lite väl spretig ibland.

 7. TACK! Jag tror att mina änglar hörde min fråga igår och här kommer du med tips. Jag har börjat meditera igen och jag hittar inga på svenska. Har en jag använder när jag ska sova. Och igår tänkte jag att jag skulle vilja ha någon på svenska. Jag använder också rökelser, som lugnar och lindrar oro och stress. 🙂

  1. Åh tack själv! Din kommentar värmer, och det glädjer mig väldigt mycket att mina tips var vad du behöver. Skrivandet känns som allra bäst när det man skriver verkligen uppskattas. Jag hoppas att du kommer tycka om att meditera till de svenska meditationerna?

 8. Skönt att du har hittat ditt sätt att bli lugn inför sängen & sova. Alka måste hitta sina sätt. Inget är dåligare än det andra.
  Tack för dina tips! ?.
  Jag har testat meditation. Borde köra det någon gång då och då. För att lugna min inre stress.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️?

  1. Tack! Ja det finns många sätt? Det gäller att hitta det som passar för en, och det lyckas man bäst med när man har ett öppet sinne? Ett dåligt sätt skulle kunna vara att slå sig i huvudet med stekpannan för att somna, för man får så fula bulor?
   Ja det är ett bra sätt att finna lugn om man är stressad.

   Ta hand om dig och var rädd om dig!??

 9. Tack för tipsen. Det finns flera bra ställen där man kan hitta ängel och typ tidigare liv meditationer.

  Det handlar om att hitta någon man själv tycker känns bra och trovärdig

  1. Ja det är flera saker som ska kännas rätt för att en guidad meditation ska funka för en. Även rösten och tempot när personen pratar är viktiga för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *