Spännande tankar i fullmånens sken

Spännande tankar i fullmånens sken

Så är det fullmåne igen, och trädgården badar i dess silvervita sken.  Jag känner av fullmånen mycket starkt, precis som jag brukar. Sömnen är som bortblåst, och huvudet är proppfullt av tankar. Men det är inga tråkiga eller oroliga tankar, utan spännande och förväntansfulla sådana. Jag tänker på framtiden och drömmar som nu tar form i planer. I förra inlägget skrev jag om att livet äntligen ska börja röra sig försiktigt framåt igen, efter att länge ha stått i ”stand by-läge” efter mängder av fetsmällar. Jag berättade inget om den nya riktningen som börjar stakas ut, men jag kommer göra det en liten bit i taget. Det handlar inte endast om en förändring, utan om flera som utgör en helhet. Vissa saker tar längre tid att förverkliga än andra. Så det får bli ett inlägg då och då vartefter saker sätts i rullning.

Men en av de saker som fyller mig med glädje och förväntan, är att jag ska satsa seriöst på mitt målande. Jag brukar ibland skoja om att jag föddes med en krita i handen. Det fanns en tid då jag målade för jämnan, och ställde ut ibland. En av mina största drömmar som ung var bli konstnär. Jag var väldigt produktiv men har nästan inga tavlor kvar. Varför mitt liv inte tog den riktningen fullt ut, är en historia  jag kan berätta en annan gång.

Hursomhelst så ska jag nu och i framtiden ägna mitt liv åt sånt som får mitt hjärta att sjunga. Det får bära eller brista. Målandet är en av dessa saker. Snart ska jag på möte inför en utställning som planeras till hösten, och som ska marknadsföras. Det är så otroligt spännande. När det här året började skrev jag ett inlägg om bl a min dröm om att ställa ut igen.  Jag hade ingen aning om hur drömmen skulle bli verklighet. Men nu vet jag att i höst slår drömmen in.

 

Här är länken till inlägget jag skriver om i sista stycket:

Något jag aldrig trodde jag skulle göra igen

 

0

28 svar på ”Spännande tankar i fullmånens sken

 1. Underbart att komma igång med målandet igen förstår jag! En kreativ sysselsättning ger så mycket glädje. Spännande att också ha en utställning att se fram emot.

  1. Ja kreativitet i alla dess former är både en glädjekälla och ett balsam för själen. Ja det är såå spännande! 😀

 2. Kul att saker och ting börjar gå din väg. Hoppas att det blir som du tänkt dig. Och du har verkligen talang för att måla, än är det väl inte för sent att hoppa på konstnärståget

  1. Tack så jättemycket! Ja det känns väldigt kul, och du har så rätt – än är det inte för sent. Det blir ett av mina nya ben att stå på.

 3. Var tog dina tavlor vägen? Vad härligt ändå att vägen verkar styra mot det konstnärliga igen. En utställning låter ju fantastiskt! Bära eller brista låter bra, kul att du tagit dig dit och gör det du tycker så mycket om, det är ju det vi ska göra här i livet. Jag förstår därför att det är mycket tankar som snurrar, tacksamma tankar fullmåne till trots. Ser fram emot att läsa mer om hösten. 🙂

  1. Tack så mycket! Tavlorna är sålda. Ja det känns så härligt att det konstnärliga blir en del av vägen framåt, som ett av benen att stå på inom det kreativa. Ja det är verkligen bära eller brista som gäller nu, för jag känner att jag måste göra det som jag blir lyckligast av att göra 🙂

 4. Jobbigt att du känner av månen ????så pass väl ????????. Jag känner inte av den alls. Bets att den lyser in. Så att jag undrar vad det är som lyser ????.
  Spännande tankar är ju bra att ha. Men oftast så vill man att såna tankar ska bli handling/kreativitet av.
  Du håller oss på streck kanten ????.

  Kul att du ska ta upp ditt målande igen. Å att du ska få ställa ut på en utställning igen i höst. Förhoppningsvis ????????.
  Om du har målat det som är på bilderna. Så tycker jag att det är väldigt bra! ????????????

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  1. Tack så jättemycket! 🙂 Ja det är jag som har målat. Ja tankarna ska definitivt utmynna i kreativitet, och målandet blir ett av mina nya ben att stå på inom det kreativa 🙂
   Det låter väldigt skönt att inte känna av fullmånen, för man behöver ju sin sömn.

   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3 :)

 5. Så fint att du känner ändå att det är bra tankar och jag tänkte på det då jag såg fullmånen häromdagen att nu är det många som kommer sova sämre, jag märker ingen skillnand än får man väl säga då.

  Fin tavlan är

  1. Tack så mycket! Så skönt att du inte märker någon skillnad, för man behöver ju sin sömn.

 6. Ååh vad roligt att du ska satsa på målandet! Helt rätt i att höra saker som får ens hjärta att sjunga. Kul med utställningen!

 7. Jag sover också väldigt dåligt när det är fullmåne. Då känns det som jag har varit vaken hela natten när jag vaknar på morgonen. Det kan vara bra att göra saker en bit i taget och inte alls samtidigt. Då kan det kännas för mycket i alla fall för mig.

  1. Ja det är lätt hänt att det blir för mycket om man gör väldigt mycket samtidigt. Det känns bättre att genomföra det man ska i steg och i lagom stora portioner.

 8. Åh vad kul! Hoppas det går bra med utställningen i höst. Själv har jag alltid drömt om att bli författare och jag tänker ta tag i den drömmen. Då jag älskar att skriva men måste bara ta tag i det.

  1. Tack så jättemycket! Så bra att du ska ta tag i din dröm om att bli författare eftersom du älskar att skriva.

 9. Det r lite konstigt att man blir så påverkad av fullmånen när det kommer till sömnen. Jag trodde inte jag var påverkad av månen men jag sov skit i måndags och tisdags.

  Ha en fin torsdagskväll

  1. Ja och just det här att det är så olika hur man påverkas kan jag tycka är lite konstigt.

   Ha det så bra!

 10. Fullmånen påverkar inte mig på något särskilt sätt. Men det är inte ovanligt att andra gör det. Vad roligt att du ska börja måla igen. Läste ditt inlägg som du länkar till. Spännande med utställningen och vad roligt att du har fått möjligheten att få ställa ut. Det ser jag fram mot att få läsa mer om framöver.

  1. Tack så mycket! Ja det är jätteroligt att vara igång med målandet igen, och jag ser verkligen fram emot att ställa ut igen. Jag berättar mera framöver.

 11. Detta med fullmånen tycker jag är intressant. Alla säger att de sover så dåligt vid fullmåne. Jag sover bättre… undrar varför? Precis som vid rejäla oväder, jag sover kanonbra! Jättekonstigt tycker jag.

 12. Jag blir väldigt påverkad av fullmånen ibland, inte alltid. Humöret kan växla från att vara ledsen och helt off vid ett tillfälle när de är fullmåne och en annan gång en riktig häxa, en bitch hahahah ???? Någongång har faktiskt mellanblödningar eller mens kommit just då de är fullmåne .. lustigt det där va ????

  1. Ja det är verkligen märkligt. Det låter som att du blir lite mångalen ibland, haha 😀 Jag blir alltid påverkad, och kan känna av fullmånen redan tre dagar innan. Både sömnen och sinnesstämningen påverkas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *