Mycket strul och lite livsnjutning

Mycket strul och lite livsnjutning

Senaste tiden har det känts som att det har gått troll i olika saker. Det har varit allt möjligt som har strulat som t ex otrevliga besök inom vården, ett inbokat viktigt möte som inte blev av för att personen som skulle delta glömde bort det, bilverkstan gjorde ett dåligt jobb, ramverkstan som inte får tummen ur, en rådgivare som bara fastnar i svårigheter instället för möjligheter, grannar som för så mycket oväsen att den lantliga friden drunknar i oljud, mm. Jag vet att dessa axplock är en trist läsning, men om det är trist att läsa så är det ännu tristare att uppleva.

Lyckligtvis blev det underbart väder under halva helgen, så efter mycket strul fick jag äntligen lite livsnjutning. För att lyfta humöret gav jag mig ut i skogen och red. Det kändes precis så bra som väntat, och jag fylldes med glädje, frid och harmoni. Det känns annorlunda nu när min man inte har häst längre. Han kan inte ens följa med till fots efter olyckan förra våren, för han klarar inte att gå så långt. Vi har mött våren tillsammans med våra fyrfota vänner i så många år, och nu kommer det aldrig att ske igen. Det känns sorgligt för oss båda. Men det är alltjämt härligt att ge sig ut i naturen med sin fyrfota vän, och njuta av fågelsång, dofter och blommor. Fotot nedan tog maken när vi kom tillbaka från skogsturen. Han tyckte att vi hade varit borta länge, och själv tyckte jag att tiden hade gått jättefort.

Den här veckan hoppas jag blir mindre strulig. Jag har idag frånsagt mig den pessimistiska och sarkastiska rådgivaren, och kommer få en annan. Det är en sak att vara realist och en annan sak att vara en negativ pessimist. Man kommer inte framåt om man bara letar efter problem hela tiden. Nu när jag vet att jag har haft mitt sista möte med personen känns det bättre igen. Mina projekt rullar vidare, och nya möten väntar.

Jag önskar alla en fin ny vecka! 🙂

Om någon undrar vad det är för olycka jag skriver om, så finns länk till inlägget här:

https://varapavag.se/2022/06/04/en-mardromslik-var/

0

32 svar på ”Mycket strul och lite livsnjutning

 1. Men va mysigt att rida ut i fint väder. Det är något som jag också skulle vilja. Sist jag satt på en hästrygg var våren 2009 då jag fick en turridning på islandshäst av min svärmor i morsdag present.
  Här omkring är det svårt att hitta någon som vill och behöver sällskap ut med hästar. Och turridningar är inte heller något som annonseras ut längre.

  Otäckt med din mans olycka.

  1. Ja det är otroligt mysigt! Så synd att du inte har ridit på så länge. Om vi hade bott nära varandra hade du kunnat följa med mig ut på ridtur:)

   Ja den var riktigt otäck och har skadat honom för livet.

  2. Hoppas att det kommer kännas bättre med den nya rådgivaren och att oturen ska vända. Grannar som väsnas är verkligen en pina. Hemmet ska ju vara en plats för avkoppling och återhämtning.

   1. Tack! Ja jag hoppas verkligen det. Ja om man inte kan koppla av och återhämta sig i sitt hem, så var ska man då göra det. Folk som för oväsen för jämnan borde deporteras till nån öde plats där ingen blir pinad av dom.

 2. Ibland går det troll i ens liv. Jag undrar också vad som hänt med vården. Har blivit så dåligt bemött jag med sista tiden. Nu hoppas jag verkligen att du får lugn och ro i ditt liv och att allt faller på plats.

  1. Tack så mycket, det hoppas jag också. Ja jag undrar också vad som har hänt med vården. Sista besöket var så otrevligt att jag ringde till klinikchefen och berättade om bemötandet.

 3. Så bra att du har lyckats med att få en annan rådgivare. Sarkasm och negativitet växer ingen på. Bra gjort säger jag, för jag gissar att du fick stå på dig för att få det som du vill ha det.
  Jag läste om olyckan i din länk och förstår att livet har varit ett helvete en längre tid men att det har vänt till det bättre, även om det aldrig blir som det en gång var.
  Jag önskar dig /er lycka till på alla sätt!

  1. Tack så jättemycket snälla du! Ja från ett ögonblick till ett annat förvandlades livet till ett helvete. Även om vissa saker blivit lite bättre, och man anpassar sig till allt som gått förlorat, så tar sorgen god tid på sig. Än rinner salt i öppna sår. Det är en annorlunda och begränsad livssituation vi ska göra det bästa av.

   Ja den där rådgivaren kände jag att jag faktiskt måste göra mig av med. Det gällde verkligen att stå på sig eller bli överkörd. Människan försökte bestämma över mig, och klä av mig både entusiasmen och kreativiteten med sin vassa tunga. Men nu har jag satt punkt för det. Tack och lov!

   Ha det så bra!

 4. Vad underbart att komma ut och möta våren med en ridtur! Skogen ger alltid så mycket energi och harmoni tycker jag, och det är ett perfekt sätt att ladda om efter allt trist du haft att göra med den senaste tiden.

  1. Ja helt underbart! Ridtur och skog är den perfekta kombinationen när man behöver ladda om efter sånt som varit jobbigt.

 5. En negativ saker kommer aldrig ensam. Tyvärr. Å visa dagar strular det bara. Ha har märkt att saker strular mer när man har PMS. Kanske beror på att man blir mer lätt irriterad på saker ????.

  Åå vad härligt att rida ut i skogen ????????. Höra naturens ljud & inte en massa andra ljud.
  Va ju bra att din man va med ändå. Eftersom han inte kan rida. Så får han va fotograf åt dig ????????. Allt går att lösa & göra på andra sätt ❤️.
  Jag tyckte det var bra att du bytte person. Man ska inte umgås med negativa personer. Det drar ner en själv.

  Önskar dig en fin vecka! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  1. Håller med dig. Negativa saker verkar vilja ha sällskap med varandra.

   Ja det var helt underbart att rida ut i naturen!:) Men min man var inte med när jag red för han kan inte gå så långt. Han gick några steg från bilen in i skogskanten, och där satt han kvar medan jag red iväg in i skogen. Så det blev inte så roligt för honom efter ett tag, men han ville också vara ute i skogen lite.

   Ja jag kände att jag stod inte ut med vederbörandes sätt, för jag vill inte bli bestulen på min energi.

   Ha en fin vecka du också!:) Ta hand om dig och var rädd om dig! 🙂 <3

 6. Ibland är det verkligen som om allt hopar sig… men vad skönt att du tagit dig ur vissa situationer med energitjuvar istället för att gräva ner dig.

  Jag hoppas att du och din man hittar andra sätt att möta våren på tillsammans <3

  Förresten, så kul att du fick så mycket engagerade kommentarer på ditt förra inlägg om bloggandet 🙂

  1. Tack!<3 Ja det lär bli så att vi hittar andra sätt. När man vänjer sig vid situationen börjar man komma på nya sätt att göra saker.

   Ja kan jag undvika en energitjuv så gör jag mitt bästa för att göra det. Vissa får man ”på köpet” i situationer som är svåra till närmast omöjliga att undvika. Men den här personen har jag ingen sådan koppling till.

   Ja det var så himla roligt att inlägget väckte så mycket engagemang! Det hade jag inte väntat mig, så det blev en riktigt kul överraskning 😀

 7. Vet hur det känns med högljudda grannar. Bor själv på landet och älskar lugnet. Dock har vi en granne som verkligen kan göra oljud till och från. Jätte irriterande! ????

  1. Ja fy tusan så irriterande det är med grannar som gör allt för att ta död på den lantliga friden. Om våra grannar skulle få betalt för varje störande decibel dom producerar på olika sätt, skulle dom vara stenrika nu.

 8. Håller med dig i att det är bra att kunna göra sig av med pessimistiska personer. Härligt att kunna rida ut i skogen själv. Ja sitter man på hästryggen så kan man tycka att tiden går snabbt medan en på marken tycker att man har varit borta en bra stund. Hoppas du får en bra tisdag!

  1. Ja man saknar dom inte en sekund när man väl har sluppit dom. Ja det är underbart härligt, och då går tiden fort. Min man gick några steg från bilen in i skogskanten och satt där medan jag red iväg in i skogen. Så det blev inte så roligt efter ett tag, men han ville också vara i skogen lite.

   Ha en fin fortsättning på tisdagen!

 9. Men vilken fantastik fin häst du har! 🙂
  Som gammal ryttare så blir jag alltid sugen på att få ge mig ut i skogen när våren kommer, eller egentligen när alla årstider ändras, det är på hästryggen man kan njuta som mest!

  1. Tack så jättemycket! 🙂 Ja han är så fin inifrån och ut<3 Så kul att du är gammal ryttare! Det är så sant att naturen är som allra njutbarast från hästryggen :)

 10. Så jobbigt för dig med mass strul och saker som hänt<3
  Ofta kan det vara så att en olycka sällan kommer ensam tyvärr, att det fortsätter kommer mer tråkiga saker- för att sen vända 🙂

  Helt rätt av dig tycker jag. Negativa människor ger bara negativ energi och det mår ju ingen bra av. Man måste tänka på sig själv först. Klokt<3

  Hoppas Du får en bra vecka nu! Kramar

  1. Tack så mycket!<3 Ja jag tycker också att man måste tänka på sig själv först. Det är lätt hänt att man biter ihop och slätar över saker, men jag har kommit till en punkt i livet då det inte går längre.
   Ja hoppas verkligen att det är färdigstrulat snart.

   Jag önskar dig en fin fortsättning på veckan!<3 Kramar!

 11. Vad bra du kan se det ljusa framför er trots allt ni gått igenom och dessutom dessa struliga personer ni haft. Hoppas verkligen denna veckan blir väldigt mycket bättre. Du ser onekligen väldigt lycklig ut där på hästen!

  1. Tack så mycket! Ja jag försöker så gott jag kan att se ljust på saker, och det är en slags medveten överlevnadsstrategi. Livet har bjudit på hårda smällar många gånger, och jag har lärt mig nånstans på vägen att det underlättar återhämtningen om man styr sina tankar mot vad man kan göra av sin situation, vad som fortfarande är bra i nuet, och vad man trots allt har att vara tacksam för.
   Så roligt att du ser på fotot hur lycklig jag var 🙂

 12. det är magiskt i skogen höra alla djuren annars tyst lugn ro
  oj det va inte skoj för honom vet hur det är så ont i benen kan knappt gå längre o denna värk
  så jo min blogg är ofta som din min ventil för sånt behövs o du .. man kan skrolla förbi =)
  kram på dej

  1. Ja jag älskar skogen, och mår så bra där:)
   Nej han har haft ett otroligt tufft år sedan olyckan, och har det fortfarande. Men han är en kämpe, och jag beundrar att han håller humöret så pass bra som han gör. Att leva med svåra smärtor tar på en, och så konsekvenserna av skadorna till det. Hoppas att det finns möjlighet att du kan bli bättre och slipper ha så mycket värk<3
   Ja du har så rätt - man kan skrolla:D

   Kramar!

  1. Ja det är verkligen helt underbart! 😀 Jag hoppas att du också får möjlighet att ge dig ut och rida nån gång:) Kramar!! <3

  1. Nej fy, jag gillar inte heller såna människor. Nu är det nya tag som gäller!

   Ha en fin morgondag du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *