Ombytliga dagar

Ombytliga dagar

Det är helt otroligt vad våren kommer och går från dag till dag. Valborgsmässohelgen var inget undantag, utan det har sannerligen varit ombytliga dagar. Den innehöll allt från helt fantastiskt ridväder, till så starka iskalla stormvindar att paviljongen fick kläs av sitt tyg igen. Det var enda sättet att rädda den från att blåsa sönder. Men före det hemska vädret hann jag lyckligtvis med en ridtur i skogen. Med på färden fanns en kaffetermos, vars smakliga innehåll avnjöts både före och efter skogsturen. Dock utan kakor till Lilla Mannens stora förtret. Han tigger värre än en hund, så om man råkar ha någon fika med sig får man knappt ingen själv ändå;)

Det blev också en väldigt kreativ helg med mycket målande. En av oljemålningarna jag höll på med var mormors ängel som jag skrev om i ett annat inlägg.

Det blev också en del pyssel i trädgården när det inte blåste alltför hårt och kallt. Trädgården är rejält eftersatt sedan förra året då min man låg så länge på sjukhuset, och sen kom hem i så dåligt skick. Jag hade varken tid eller ork att sköta om växtligheten, så det är desto mera att göra nu. Det ser ut som om ingen har bott här på ett par år. Men jag får röja lite i taget helt enkelt. Med tiden kommer det att bli fint igen 🙂

Sist men inte minst så har jag fått ta fram täckjackan igen för att slippa frysa mig fördärvad. Bilden nedan togs i mars, men skulle ha kunnat vara rykande färsk. Då satt jag vid husväggen när solen sken, och nu när paviljongen är avklädd får jag göra detsamma – men med jackan knäppt.

Ja det var Valborg det, och nu är det maj. Jag har börjat månaden med att bli genomsur av dagens regn, och ska snart ut i vinande vind.

Jag önskar alla en härlig vårmånad! 🙂

0

36 svar på ”Ombytliga dagar

 1. Jag vill bara ha värme nu. Känns som om det inte kan bestämma sig. Vissa dagar är så vackra och sen kom regn och blåst. Det pratas ju ändå om att det ska bli en varm sommar.

  1. Vi får hålla tummarna stenhårt att det blir en varm och fin sommar efter alla väderväxlingar:)

  1. Ja nu är det verkligen dags att få njuta av vårväder! Jag vet inte om alla hästar gillar att fika, men den här filuren gör det 😀 Ja det finns sånt som är farligt för hästar att äta.

 2. inget regn här idag så städat in våren på baksidan hos oss o satt i ordning möblerna fick hjälp utav mellan skatten
  valborg va härlig sol ju men ja kallt

  1. Så skönt att ni slapp regn iallafall under Valborg, och kunde få ordning på utemöblerna:) Här var det tvärt om, och kändes lite motigt att behöva klä av paviljongen.

 3. Så skönt att du fick en fin ridtur innan vädret blev sämre. Vi har också haft kalla vindar här på västkusten och idag regnar det. Trist väder men jag hoppas att värmen snart kommer tillbaka. Men än får vinterjackan vara på. Så roligt att du har kunnat måla mycket och mormors ängel är så vacker. Trädgården hinner du säkert med allteftersom.

  Ha en fin fortsättning på veckan och vårkramen!

  1. Tack så jättemycket! Ja det var så skönt, och välbehövligt innan ruskvädret tog över. Hoppas jag kan hänga undan täckjackan snart. Det glädjer mig att du tycker om ängeln, för den är speciell för mig. Ja trädgården får ta den tid den tar 🙂
   Jag önskar dig också en fin fortsättning på veckan!<3 Kram!

     1. Ja, usch så det har blåst illa! Knappt kommit fram med barnvagn och lösa saker som nog egentligen inte skulle blåsa bort höll på att göra det och en gång gjorde det. Men en ridtur med en kopp kaffe i solen lät oerhört mysigt ????

     2. Ja det var så himla mysigt! Ja det här våren måste vara den blåsigaste på länge. Men just nu har vi fantastiskt väder trots att prognosen varslade om regn och rusk 😀

 4. Det har verkligen vara omväxlande väder och jag har själv blivit lurad när man har sett solen utanför och trott att det har varit varmt men fy vad kallt det har blåst! Härligt med en ridtur!

  1. Ja milde tid så omväxlande det har varit. Ja tur att jag fick en skön ridtur innan ruskvädret tog över.

 5. Det låter ju väldigt trevligt alltihop, och vilken fantastisk målning! Så duktig du är! ^^ Håller med om att vädret verkligen är skiftande, hoppas att det bestämmer sig för värme snart, haha.

  1. Tack så jättemycket! Så roligt att du tycker det 🙂 Ja jag vill ha vårvärme nu, så vädret får sluta vela!:D

 6. Ja visst är det underbart nu när man verkligen märker att våren på väg 🙂 Jag måste bara komma ihåg att stanna upp och verkligen njuta, jag brukar ofta missa våren för att jag väntar så på sommaren 😛

  1. Ja det gäller att njuta i nuet, så att man inte missar sköna dagar innan sommaren 😀

 7. Härligt med en ridtur i skogen. Tur att du han göra den innan det började blåsa. Här hade vi spöregn på eftermiddagen och kvällen. Idag är det tack och lov sol och inget regn. Hoppas du får en bra tisdag.

  1. Ja det var en himla tur, för det var så härligt. Nu har vi också fått sol, men det har varit kyligt och blåsigt.
   Ha det så bra!

 8. Men så go man kan va, är verkligen innehållet i termosen nå för hästar 😉 Så sött! Du är så vacker min vän ???? kraaaam <3

  1. Tack så mycket vännen och tack detsamma! <3 Ja han är riktigt go den lille filuren 😀 Han vill mest bara lukta i muggen i hopp om att det ligger någon kakbit eller brödbit gömd däri, och ibland doppar han tungspetsen i drycken 😀
   Kram!!! <3

 9. Ja, det var väldigt hoppande väder i helgen. Tyvärr dock ingen värme när solen ☀️väl va framme.
  Härligt att ta en rid tur i skogen. Så mysigt & gott att äta ute. Såklart att han ville något att smaska på han med. Så fin tavla du måla med mormors ängel.
  Ja, härligt med en riktig vårmånad?☀️. Men den kommer väl gå lika snabbt som april gjorde.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Tack så jättemycket! Ja det var så härligt och mysigt. Ja han är en riktig gottegris 😀 Det glädjer mig att du tycker om tavlan 🙂 Jag tror också att den här månaden kommer gå väldigt fort. Den bästa tiden flyger alltid iväg, till skillnad från fulhösten som går i snigelfart.

   Ta hand om dig och var rädd om dig! <3

 10. Så härligt med en kreativ helg! 🙂 Kreativiteten ger verkligen så mycket<3
  Så fin ängel du gjort 🙂 *leer*
  Väldigt pendlande väder hos oss med, överlag var vädret mer åt det tråkiga och gra men hoppas på bättring nu när maj är här<3

  Hoppas Du får en fin veckan med många härliga inslag<3
  Kramar!

  1. Tack så jättemycket! Ja kreativiteten är en väldigt betydelsefull del av livet<3 Det glädjer mig att du tycker om ängeln 🙂 Ja vi får hoppas att majvädret fortsätter bättre än det började<3

   Jag önskar dig också en fin och härlig fortsättning på veckan!<3
   Kramar!

  1. Tack, så roligt att du tycker om den:) Ja det kan man verkligen undra, men idag skiner solen iallafall.

 11. Hoppas på mer stabilt, varmt väder med mycket sol. Dock behöver det inte bli lika lite regn som det var 2018.

  1. Jag hoppas också på en varm sommar, men lite regn behövs då och då för växtligheten:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *