Ett sätt att finna livets grundläggande syfte

Ett sätt att finna livets grundläggande syfte

Är du en av alla som någon gång har funderat över vad livets grundläggande syfte är? Det har iallafall jag gjort. Beroende på den livssituation jag befunnit mig i när jag funderat, har syftet framstått som allt från tydligt till obegripligt. Idag tänkte jag berätta om något som har intresserat mig i många år, men först den senaste tiden har jag börjat söka lite mer kunskap om ämnet. Det handlar om numerologi – en uråldrig metod att finna svar på livets frågor. Jag har köpt intressant och lättbegriplig bok som heter Din kosmiska livskod, och tänkte berätta lite om den.  Boken handlar om att varje människa har en egen unik 5-siffrig kosmisk livskod. Den avslöjar ingående detaljer om ditt liv, såsom din livsväg, ditt öde, din utveckling, din personlighet, din potential, dina hinder, vilket arbete som är optimalt för dig, vilken partner du fungerar bäst med och mycket annat.

Modern numerologi är ett system. Boken handlar om följande delar av detta: Livsvägstalet, ödestalet, själstalet, personlighetstalet och mognadstalet som tillsammans skapar din unika kosmiska livskod. Vart och ett av talen är speglar för det inre jaget och vår person, och kommer från talen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 22, 33. De tre sista talen är så kallade mästartal, vilket betyder att de omfattas av särskilt stark potential. Enligt boken anser de flesta numerologer att livsvägstalet väger tyngst. Jag har dock valt att skriva om ödestalet i det här inlägget.

Ödestalet

Det tal som relaterar till livets djupare underliggande syften – dess mening och mål – kallas ödestalet. Det handlar om de delar, aspekter och sidor som du är här på jorden för att utforska och utveckla. Talet baserar sig på ditt fullständiga födelsenamn så som det står i födelseattesten, dvs för-, mellan- och efternamn. För att räkna ut talet omvandlar man bokstäverna i alla namnen till siffror enligt följande: AÅÄJS=1, BKT=2, CLU=3, DMV=4, ENW=5, FOÖX=6, GPY=7, HQZ=8, iR=9. Man kan välja om man vill räkna ut för- och efternamn för sig och sedan lägga ihop dessa, eller om man vill räkna ihop namnen i en enda lång sträng. Om man får tvåsiffriga tal adderas dessa till ensiffriga tal – förutom mästartalen. I boken används exemplet Anna Andersson, se nedan.

Förnamn: A=1 N=5 N=5 A=1     1+5+5+1=12     1+2=3

Efternamn: A=1 N=5 D=4 E=5 R=9 S=1 S=1 O=6 N=5     1+5+4+5+9+1+1+6+5=37    3+7=10    1+0= 1

Tillsist adderas talen för för- och efternamn, och då får man fram ödestalet: 3+1=4

Mitt eget livs grundläggande syfte

I mitt fall fick jag fram ödestalet 7. Såhär säger boken om det talet: mitt livs grundläggande syften har att göra med att finna svaren till livets alla frågor, att ifrågasätta, undersöka och analysera. Mitt absolut främsta redskap för att fullfölja mitt öde är min analytiska och logiska sida.

Den bästa möjligheten för mig att skapa ett liv i samklang med mitt öde är att verka i en miljö där min säregna observations- och reflektionsförmåga kan utvecklas, och där dessa sidor ses som ett odelat positivt bidrag och ett värdefullt inslag.

Mitt öde är att förmedla kunskap och visdom på alla nivåer och i alla miljöer, och att åstadkomma detta utan att detta åtföljs av cynism och subtil irritation. Kan det finnas något vackrare öde än att bli upplyst och manifestera det högsta. Mitt öde är att söka sanningen och finna den.

Jag tycker att boken är jätteintressant, och kan varmt rekommendera den intresserade att läsa den 🙂

Oavsett om du tror på numerologi eller inte – upplever du att du känner till ditt livs grundläggande syfte?

Boken Din kosmiska livskod är skriven av Niclas Thörn och Ulf Andersson, och utgiven av LivsEnergi. Inlägget är inte ett samarbete, utan har tillkommit på eget initiativ.

 

0

32 svar på ”Ett sätt att finna livets grundläggande syfte

 1. Sånt här är så spännande!
  Räknar man alla sina namn? Alltså om man har mellan namn också? Jag heter tre långa namn… hehe…
  Om man har bytt namn som vuxen alltså gift sig… ska man räkna födelsenamnet eller det nya namnet?

  1. Javisst är det spännande!? Du ska räkna alla de namnen som finns på din födelseattest. Jag har också mellannamn så det blev några siffror att räkna ihop? Nya namn som man t ex får när man gifter sig räknas inte, utan bara de ursprungliga.

 2. Hur ska man läsa av?
  Alla sina namn? Eller räcker det bara med ett? Tänkte har rätt många namn och skulle vara rätt kul att förstå 🙂
  Alltid kul med sånthära

 3. OJ tänker jag vilken bok, nu kan det vara för siffror i sig gör mig nervös det finns en anledning till att jag är lärare i svenska i grunden och inte matematik 😉 , oavsett vart siffror är så drar jag mig bort från dem :D. Men sedan då mitt livs grundläggande syfte. Känner mest att wow att du ens orkar ta dig till den saken, för själv får jag lite panik av att ens tänka tanken :D.

  1. Haha, om jag skulle välja ett ämne att bli lärare i så skulle inte jag heller välja matematik. Så roligt är det inte? Men jag gillar ändå siffror? Dessutom har jag varit en filosoferande tänkare hela livet?

 4. Detta va lite intressant men jag vet inte om jag hängde med riktigt. Djupa grejer 🙂 Men om det stämmer så är ju det ganska coolt. Ibland kan man verkligen undra över livet….

  1. Ja det är en del att ta in, och detta är bara en liten del av vad boken handlar om? Ja det kan nog vara djupa grejer, men jag tar inte allvarligt på det. Det är en kul grej att räkna på sånt här, och jättekul när det verkligen stämmer?

 5. Intressant att läsa! Jag har dock svårt för new age och pseudovetenskap. Det är ingen bok som jag själv kommer läsa då den inte passar in i min livsåskådning som kristen.

  1. Tack så mycket!? Ja även om man betraktar numerologi som new age, så blev den grundlagd långt före de stora världsreligionernas tillkomst, och t ex kristen mysticism har kopplingar till tidig numerologi? Den är inte en religion, utan snarare en metod att t ex utforska en människas karaktär och personlighet.
   För mig personligen är det intressant, och utesluter inte en religiös livsåskådning?

  1. Ja det är jätteintressant! 🙂 Jag råkade på en tidningsartikel om numerologi för ett antal år sen, och nyfiken som jag är var jag förstås tvungen att räkna ut talet och läsa svaret. Det visade sig stämma klockrent, och då blev jag ännu mera nyfiken 😀

 6. Låter väldigt intressant måste jag säga.
  Har aldrig hört talas om numerologi innan men tack för att du visade mig detta.
  Kan inte säga att jag vet mitt livs grundläggande syfte men jag är glad att jag vet vad jag vill få ut av livet ?

  1. Tack själv!? Faktum är att man kommer otroligt långt av att veta vad man vill ha ut av livet! Då kan man göra planen och sätta målen för att ta sig dit!?

 7. Men så intressant detta låter 😀
  Åhh måste se om jag hittar detta på nätet o se vilka siffror jag får och vad de säger om mig 🙂

  Jag tror faktiskt på allt sånt och vart inne lite på detta innan men tog de aldrig vidare dock

  1. Ja det är jätteintressant!? Det är nog inte omöjligt att du kan hitta info om numerologi på nätet. Jag stötte på en tidningsartikel för åratal sen. Det jag räknade ut då stämde jättebra, och då blev jag nyfiken?

 8. Detta tyckte jag lät jätte intressant och jag har också tänkt såna frågor vad mitt öde med livet är, varför lever jag osv. Skulle vilja veta själv vad det står om mig 🙂

  1. Ja det är intressanta tankar. Jag har aldrig velat tro att vi bara är här för att slita och släpa, betala räkningarna och dö?

 9. Jag är muslim så för mig personligen är det inget som tilltalar mig men intressant att höra vad du tror ? Känner att jag har bra koll på syftet med livet vilket känns skönt!
  Önskar dig en fortsatt fin vecka vännen ?
  Kramar

  1. Javisst är det intressant att få lära sig saker om och av varandra!? Sen är ju inte numerologi en religion, så jag kan inte kalla det min tro på så sätt som islam är din tro. Den är kanske mer ett intresse skulle jag nog säga. Det finns ju t ex astrologi också (vilket förstås inte heller är en religion), men jag tycker nästan aldrig att horoskop stämmer.
   Så härligt att du har koll på syftet med ditt liv!?
   Jag önskar dig också en fortsatt fin vecka vännen! Kram!

 10. Men gud så spännande detta lät, blev tvungen att försöka räkna ut min siffra när ja läste detta haha jag fick siffran 3, blev så nyfiken av att veta vad som står om den siffran nu ??fast ja tänka ju bara på mitt fullständiga namn det kanske man inte skulle haha ja får nog kolla om denna bok finns på bibban för nu blev ja så nyfiken haha ?❤️

  1. Javisst är det spännande!? Ja du ska räkna på ditt fullständiga namn som du fick när du föddes. Hoppas att du hittar boken på bibblan?❤️

 11. Nej jag tror inte på numerologi. Men om man gör det och får fram ett sådant syfte som ditt så borde det kunna bli fruktbart om man försöker leva så.
  Syfte med livet? Att utvecklas och lära mig nytt. Ja så skulle jag nog säga.

  1. Ja det är ju under alla omständigheter bra om man kan åstadkomma en bra självuppfyllande profetia? Det är ju inte heller så att precis allt stämmer till 100%. Men häpnadsväckande nog är det ganska mycket som stämmer när man sätter sig och räknar. Så det är en kul grej att sysselsätta sig med?
   Ditt syfte är väldigt likt det som jag upplever att jag har.

  1. Ja det är det! Även om man inte tror på vad som står i boken, så är det spännande läsning?
   Ja det är skapligt bra bortsett från den ständiga följeslagaren trötthet. Hoppas allt är väl med dig! <3

 12. Det här tycker jag är hur spännande som helst! Häftigt att du fick fram det svaret med ditt namn och skulle väldigt gärna vilja veta mitt tal och vad det betyder! Räknade ihop mitt namn och fick 5 på förnamn och 12 på efternamnet, vet inte om jag gjort fel eller om det stämmer? Vore så kul att få veta vad det står om mig 😀

  1. Javisst är det spännande!? Förnamnet kan jag inte svara på om du räknat rätt, för du kan ju ha räknat på mellannamn som jag inte känner till. Men ditt efternamn är på rätt väg. Du ska bara lägga ihop 1+2=3.
   Om dina förnamn inklusive mellannamn blev fem så blir ödestalet: 5+3=8?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *