Bättre sent än aldrig

Bättre sent än aldrig

Visst är det väl fantastiskt bra att det talesättet finns? Inte för att jag vill uppmuntra till att aldrig göra saker i tid, utan för att man får möjligheten att känna sig så härligt ursäktad när man inte har lyckats göra det man ska när man skulle ha gjort det. Allt är ju relativt förstås, men för det mesta är ju sent bättre än aldrig – förutom när det är för sent förstås!

Torsdagen bjöd på ännu en strålande och varm dag. Som gjord för att vara ute pyssla med något av allt som behöver göras. Jag hade gärna fortsatt att klippa buskar, men handen var totalt överansträngd. Stel och värkande som den var fick den ledigt från sekatören. Den som undrar vad som hänt med handen kan läsa om det i länkar längst ner i inlägget. Så det blev först att fota lite, vilket inte ville sig. Blommor som fladdrar i vinden är svårfångade på bild, men fina att titta på iallafall.

Det blev förstås umgänge och mys med mina fyrfota vänner också. Lilla Mannen skulle få jobba avsuttet på ridbanan, vilket han tycker är jätteroligt medan jag känner mig lite som en cirkusdirektör 😀 Men det ville sig inte riktig som det var tänkt. Han brukar jobba på så energiskt, för han älskar att visa sig duktig inför matte. Men denna dag var han lite slö, och dessutom nyfiken på grävmaskinen precis intill ridbanan. Men vi hade det trevligt tillsammans ändå.

Så till det som ÄNTLIGEN blev gjort – bättre sent än aldrig! 😀 Årets första fröer är nu sådda. Inte alla, utan första sålådan som finns att beskåda nedan. När jag hade bestämt mig för att börja odla lite igen efter åren som gått sen jag slutade, så blev det ingen snabb start. Jag köpte fröer och såjord. Men glömde planteringsjorden. Sen visade det sig att någon elak liten mus hade tagit sig in i flygeln och gnagt hål lite här och där på sålådorna. Så irriterande! Men efter mycket rotande hittade jag några som var användbara tack och lov. Det var pilligare än vad jag hade tänkt mig att så de små fröna med hjälp av en hand som inte har full motorik, men skam den som ger sig. Jag vet inte hur andra brukar göra, men om någon undrar varför jag behöver planteringsjord när jag sår fröer så är det för att jag börjar med att lägga sådan i krukorna innan såjorden. Det är den som syns nedan. Därefter lägger jag i lite såjord, placerar fröerna på jorden, och täcker med lite såjord (de som ska täckas förstås). Jag tycker att plantorna blir kraftigare på det här sättet innan det är dags för delning, för dom får ju lite mera näring underifrån när rötterna växer ner i planteringsjorden. Nu återstår att så resten av fröerna. Hoppas bara att jag inte har gjort bort mig när jag köpte så billiga fröer av ett fabrikat som jag aldrig tidigare har använt. Förr använde jag mig ofta av egna fröer också, och dom brukade ha bra grobarhet.

Idag är det mulet och förskräckligt blåsigt, men det är dags för månadens loppisbesök igen! Det ska bli roligt, och jag hoppas förstås på att hitta något riktigt bra fynd.

Jag önskar alla en härlig fredag! 🙂

 

https://varapavag.se/2018/09/17/nar-olyckan-ar-framme/

https://varapavag.se/2018/09/18/en-dag-med-undersokningar/

https://varapavag.se/2018/09/19/precis-det-jag-inte-ville/

0

24 svar på ”Bättre sent än aldrig

 1. Du har så rätt i det du skriver med titeln! Härligt att ha varit ute och pysslat lite, man får passa på när vädret tillåter men hoppas att det blir bättre med handen! Ha en jättebra fredag 😀

 2. Det er så herlig når alt våkner til livet igjen. Dere har kommet langt. Vi har snø ennå. Men jeg har plantet i januar, så jeg er klar når tiden kommer.

  1. Ja det är så härligt att jag kan inte sluta njuta!? Hoppas verkligen att vi inte får snö igen, för april är en lurig månad.
   Jag borde ha fått min idé att så frön lite tidigare, för det tar ju sin tid innan plantorna är klara!?

 3. När det blåser är det inte helt lätt och fotografera 🙂

  Mysigt och så, hoppas det blir bra. Vad har du sått för något?

  1. Nej verkligen inte!? Ja jag hoppas att det blir bra! Jag har sått Jättetagetes i två olika färger. Näst på tur är Sammetstagetes och Zinnia?

 4. Jag säger varje år att jag ska plantera lite men det blir aldrig av. Skulle vilja ha lite egna grönsaker och så vill jag ha hallonbuskar. Kanske nästa år. Vi får se. 🙂 Attans möss alltså förresten som gnagt sönder lådorna.

  1. Vi får hålla tummarna att du kommer igång nästa år!? Eller i år om du vill förstås, för det finns ju färdiga plantor, och då kommer man igång fortare. Hallonbuskar har jag ett gäng, och får massor av goda hallon varje år?
   Ja det var riktigt retligt att mössen hade gnagt små hål i botten på ett antal sålådor!?

 5. Men vilken elak liten mus som gnagt på dina sålådor! Hoppas fröerna tar sig bra 🙂 jag ska börja plantera lite nu så jag har något på balkongen i sommar ? Ha en fin kväll ❤

  1. Tack! Ja den kunde gärna ha fått gnaga på nån träpinne utomhus istället!? Det låter mysigt att plantera till balkongen!? Ha en fin kväll du också❤️

  1. I tid är ju allra bäst förstås!? Så roligt, för det lär komma uppdateringar om växandet? Kram tillbaka finaste!❤️

  1. Jag får erkänna att jag inte alltid är glad åt folk som inte kan komma i tid. Åtminstone när det gäller situationer då tiden man har är begränsad, kanske kostar pengar, eller den sena ankomsten kanske rentav slösar bort flera människors tid.

   Men vad det gäller sådd så får man vänta lite längre på blomning eller skörd?

 6. Bättre sent än aldrig, precis som du skriver. Jag får önska dig trevlig lördag istället. Själv är jag ingen odlare men tack och lov är andra det så jag får så mycket fint att titta på.

  1. Haha tack, ja jag har lika mycket glädje av en trevlig lördag som av en trevlig fredag!? Ja det är alltid trevligt att titta på vad andra odlar. Under mitt uppehåll i flera år har det varit en riktig glädjekälla!?

 7. Fina bilder och visst är uttrycket bra? Jag använder det ofta, inte att jag är sen med tiden men med annat.. blev kanske lite virrigt där men jag är ändå tacksam för talesättet 😀

  1. Tack så mycket!? Jag tror att jag förstår hur du menar! Det finns ju annat än att passa tider man kan vara sen med, så det är ett bra talesätt!?

 8. Vad kul! 😀 Och om du gillar de klänningar som jag beställt så jag uppdatera dig om att jag älskade dem allihop nu när de väl kom hem med posten. Alla satt jättebra!

 9. Tufft med handen, du får ta den tid det tar med att plantera. Håller med – bättre sent än aldrig är ett talesätt jag mer än gärna använder då det ligger i min natur att få vara lat ?

  Sv; vad roligt att du hade en valp som var en nattuggla haha ? det måste ha varit kämpigt. Lilla Ginzo sover gott om nätterna nu för tiden, tack och lov. Var vår egen gjorda valphage som var problemet tror jag ?

  1. Haha, ja det är ju rätt så skönt att vara lat ibland!?
   Ja det får ta sin tid, även om det är frustrerande att det går så långsamt. Hellre det än att få sån värk. Fumligheten får jag försöka stå ut med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *