Nya loppisfynd och ett framsteg!

Nya loppisfynd och ett framsteg!

Tänk att det kan vara så roligt att köpa saker som någon annan inte ville behålla! Särskilt kul är det när man har sån tur, att man hittar saker man behöver till ett superbilligt pris! Månadens loppisbesök var inget undantag, och jag fick mycket för totalt 200kr.

Jag hade hoppats på att hitta en gjutjärnsstekpanna, men det fanns ingen kvar. Innehavaren av loppisen berättade att alla gjutjärnssaker som kommer in försvinner lika fort igen. Så jag hade tur som lyckades köpa min jättefina gryta förra gången: https://varapavag.se/2019/02/03/gissa-vad-jag-har-loppisfyndat/

Något annat jag behöver är ytterkrukor till farstukvisten. Den är möblerad under sommarhalvåret, och i år ska den dekoreras med mina hemodlade växter. Jag vill ha krukor som ser riktigt hemtrevliga ut på ett gammaldags sätt. Det jag hittade var inte krukor, men jag kommer att använda dom till det. Det är kopparkärl vilka kan beskådas nedan. Kan du tänka dig dessa fyllda med prunkande blommor? Det kan jag!?

Nu hoppas jag att det gror fint i krukorna, så jag slipper köpa färdiga växter till farstukvisten och rabatterna?. Jag vet inte om jag är ensam om min otålighet, men tiden från att frön är sådda tills dom gror känns som en evighet. Jag kollar otåligt till sådden flera gånger om dagen. Idag hade äntligen det första lilla framsteget skett! Ett par frön av sorten Jättetagetes har grott! Yippi!! Lyckan är alltid lika stor när de första fröna gror!?

Jag har också sått andra fröer, nämligen Sammetstagetes, vilka kan beskådas på bilden nedan som jag tog precis innan jag täckte över sådden. Än är inte alla frön sådda. Men snart så!

Så åter till loppisfynden! Jag ville hitta en soppslev vilket jag gjorde, av märket Scandia Tenn. Så slank det med en ljusstake för att jag älskar kristaller?

Det blev också ännu ett kopparkärl (det i förgrunden) som får göra de andra sällskap vid vedspisen:

Men nu är det bäst att jag rundar av innan inlägget blir avskräckande långt!?

Jag önskar alla en härlig dag!?

24 thoughts on “Nya loppisfynd och ett framsteg!

 1. Men alltså tänk vad du kan fynda du! Min Mamma är också mästare på att springa på sånna där riktigt bra saker när hon är ute, och oftast för ingen peng alls. Så himla bra ju!! STOR KRAM hjärtat <3

  1. Tackar så mycket!? Ja om inte annat har jag en väldans tur när jag gör mitt månadsbesök? Men det är toppenbra! STOR KRAM tillbaka hjärtat!❤️

  1. Tack så mycket!? Så kul att du också älskar loppis! Ja man hittar alla möjliga fina och annorlunda grejer.

  1. Tack så mycket!? Så roligt att du tycker det! Jag kan inte annat säga än att gör det! Det är så otroligt fridfullt och avkopplande att odla – ja ett riktigt balsam för själen faktiskt!☺️ Jag hade uppehåll ett antal år, men i år har jag börjat igen.
   Det spelar ingen roll att man är amatör, det är alltid lika roligt! Jag ger dig gärna tips om du vill komma igång?

 2. Tror det kommer bli superfint med blommor i dem, extra fint eftersom det är hemmaodlat!

  Härligt och fynd på loppis. Jag är sämst på gå på loppis!

  1. Tackar så mycket!? Ja jag riktigt ser framför mig hur det ska se ut!
   Jag får erkänna att jag för inte så längesen nästan aldrig gick på loppis. Men så var det en person som öppnade en loppis hyfsat nära där jag bor, och har öppet en helg i månaden. Så då passar jag på!?

 3. Jättefina fynd!
  Hade tänkt att sätta frön i år (som jag tänker alla år) men råkade glömma det igen 😉
  Vi ska flytta planteringslådorna i år till ett bättre ställe, så det får bli köpta plantor.
  Det är verkligen roligt att följa dig! Får fina tips, så nu blir det loppis! 🙂

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!? Så glad jag blir! Det är så roligt att vi hittade varandras bloggar!
   Haha, ja ibland har man en slags regelbunden glömska av vissa saker?
   Jag hoppas att du också lyckas göra riktigt bra loppisfynd!

  1. Ja jistanes vilken tid det tar! Jag önskar att jag också hade börjat i januari, för nu närmar sig sommaren med snabba steg!?

 4. Vilka fina saker 🙂 Ja återanvändning är bra! Koppar hade jag förr men har inte framme längre.
  Visst längtar man efter att fröna ska visa sig ha liv 😉
  Jag satte luktärtor i dag…kanske lite för tidigt men jag kunde inte hålla mig 🙂
  Ha en toppen kväll!

  Ps jag älskar också kristaller 🙂

  1. Tackar så mycket!? Ja jag tycker om att återvinna. Är inte mycket för att handla allt nytt bara för sakens skull.
   Så du har kopparsaker! Jag hade knappt inga innan jag började gå på loppis.
   När det gäller frösådd kan det vara svårt att hålla sig?
   Så kul att du också älskar kristaller!!?

 5. Älskar också att gå runt på olika loppisar och handla billigt.Min son är precis som dig och kollar i odligslåderna flera gånger om dagen.Jag skulle kunna tänka mig att odla i dessa men min sambo skulle nog inte hålla med.Själv är jag ute efter gammla mjölkkanor att odla i.Tycker absolut inte att dina inlägg är långa och tråkiga

  1. Tack så mycket!? Så roligt att du också tycker om att gå på loppis!Hoppas att du hittar gamla mjökkannor, för det är så vackert med blommor i såna. Tack för den idén! Kul att sonen tycker det är spännande att odla!
   Så skönt att du inte tycker att inläggen är långa och tråkiga! Jag har ändrat lite på upplägget den senaste tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: