Tveksamheten smyger sig på

Tveksamheten smyger sig på

Att känslor är rörliga till sin natur är välbekant, och ibland gör dom tvära lappkast. Igårkväll gjorde mina ett sådant när himlen efter ett par dagars soligt men blåsigt väder plötsligt blev mörkgrå. Jag hade börjat packa in saker i husbilen i godan ro, och när regnet började falla spelades plötsligt en hel serie av gråtrista och blöta dagar upp i min fantasi. ”Tänk om-tankarna” drog igång för fullt, och plötsligt såg jag mig packa resväskan för en restresa till sydliga nejder istället!?

Men regnet behövs verkligen. Betet hade börjat bli torrt, och trädgården likaså. Den sistnämnda ska ju dock ingen äta. Ett torrt bete utan återväxt är inte kul när man har hästar, så jag är samtidigt väldigt glad att det regnar.

En som inte är glad är Lilla Mannen. Han avskyr regn och ser djupt olycklig ut. Gänget stod inne ett tag på förmiddagen, och när dom släpptes ut igen ville han inte gå ut, utan försökte genast komma in igen.

Idag får det nog bli att greja vidare med husbilen en stund. Det är inte riktigt dags att åka än, så vädret hinner vända. I väntan på avfärd är det för tillfället pysselväder, så jag har knåpat ihop ett armband åt mig av halvädelstenar?

Finns det någon mer än jag som får lite vädervånda när det regnar på semestern??

0

50 svar på ”Tveksamheten smyger sig på

 1. Så klart att det är tråkigt om det bara skulle regna på sin semester, men som du skriver så behövs regnet mer än väl. Hade vart himla tråkigt om vi får uppleva förra sommaren men bränder och grillförbud. Men, det kommer bli fint när ni väl drar, det tror jag ! Trevlig resa.

  1. Tack så mycket!? Ja det behöver regna ibland, och en repris på förra sommarens torka är inget att längta efter. Det blir nog snart fint väder igen!?

 2. Men vad härlig med husbil! Vill också ha haha <3
  Vilka otrolig fina bilder du tagit med ?? hoppas din dag blir super bra <3

 3. Det syns verkligen att lilla mannen vill in igen. Han ser väldigt sur ut ? man blir lite nerstämd när det regnar. Men så härligt att du ska ut med husbilen igen

  1. Ja stackars Lille Mannen var verkligen inte glad. Han ville in till matte och mysa igen❤️ Ja humöret blir lite gråare som vädret, men det blir skönt att åka iväg?

 4. Tänk inga katastroftankar nu! Precis som du säger så behövs det ju och jag måste ändå skriva att jag tror att det är rätt mysigt inne i en husbil när det regnar mot fönsterrutorna också. Älskar att åka bil när det regnar och husbil är ju liksom två i ett. Men solen kommer nog tillbaka snabbare än du anar.

  1. Nej jag har motat iväg tankarna på en massa ruskdagar, och fokuserar på glädjen att beteshagen blir vattnad? Det är faktiskt ganska mysigt att höra regnet mot taket, och solen lär väl synas snart igen?

 5. Tur för hästarna att det kommer lite regn! Mindre kul för oss haha. Vad mysigt med husbil. Hade verkligen velat semestra med en sån

  1. Ja för hästarnas del är det otroligt välbehövligt, så man får glädjas för deras skull. Husbil är riktigt mysigt, så jag hoppas du får tillfälle att semestra så nångång?

 6. Jag kan allt få lite vånda när det regnar och jag kanske egentligen borde ta tillvara på dagen. Men just idag njuter jag av regnet och att jag kan sitta i soffan och kika på regnet inifrån. Stackars lille mannen, det syns verkligen hur mycket han inte vill vara ute och bli blöt. Roligt att tänka på hur djur verkligen har egna personligheter och inte är varandra lika. Semester på sydliga breddgrader låter inte alls dumt.

  1. Ibland kan jag också tycka att det kan vara skönt att kika på regnet inifrån, men det får inte bli många dagar på raken? Ja djur är verkligen personligheter. Lilla Mannen är väldigt kommunikativ och uttrycksfull, och en riktig liten mattegris❤️

 7. Jag tycker det är så skönt när det kommer lite regn.. Ja så länge det inte pågår i flera veckor dvs. Såg att det ska regna hela denna vecka och jag är mer okej med det än vad jag trodde jag skulle vara.

  1. Ja att det kommer en regnskur ibland kan vara skönt, men när det håller i sig i veckor blir det trist?

 8. Hoppas att ert bete blir grönt o fint nu när regnet kom
  Älskar regnet, konstigt nog mår jag extra bra när de regnar o de ska helst åska makalöst mycket med haha 😀

  Men du milde vilket fint armband du har gjort <3

  1. Tackar så jättemycket!?❤️ Så roligt att du tycker det! Ja vi hoppas på frodigt bete nu. Regn gör luften syrerik, och åska är otäckt men lite spännande?

 9. Ja lite panik får man ju när vädret inte är bra när man är ledig… dock så jobbar jag än. Men jag tillhör dom människorna som tycker det kan vara strålande sol på dagarna och regna på nätterna 🙂

 10. Så tråkigt med regn, men det kan vara mysigt med det också. Det beror lite på vad man har tänkt sig av sin resa. Så fint armband! Gör du halsband också?

  1. Tack så jättemycket!?❤️ Ja jag gör även halsband. Är väldigt förtjust i smycken? Ja om man tänkt sig en ren sol- och badresa blir det tråkigt förstås.

 11. Haha alltså Lille Mannen för man ser verkligen rakt in i bilden att han säger :”NU är jag besviken på dig”. Haha, älskar djur och deras tydliga kroppsspråk :D.

  Gällande regnet förstår jag dig, är man likt dig beroende av att djuren skall få föda är det viktigt för grönskan att vi får regn. Förra året var ju också förödande för våra stackars bönder 🙂

  1. Haha, du har så rätt för han var djupt besviken på mig!? Jag älskar också djur och deras tydliga kroppsspråk, och Lilla Mannen är ofta extremt tydlig av sig?
   Ja ännu en sommar som föregående vore förödande! Förra året blev det verkligen tydligt hur betydelsefullt regnet är.

  1. Ja det är ju sommar så kort tid av året, så man vill ju gärna ha sin årliga sommarkänsla?

 12. Jag ogillar ju regn väldigt mycket, men jag blir faktiskt glad nu när det kommer regn, så torkan inte ska bli värre! 🙂 Så fina bilder i inlägget, kram <3

  1. Tack så jättemycket!? Ja efter förra sommaren är man betydligt gladare när det regnar! Kram<3

 13. Nej men så ledsen han ser ut 🙁 han tycker inte alls att du är snäll som tvingar honom att vara ute när det regnar ju. Förstår att han är ledsen 😉

 14. Det är så skönt med regn ! Speciellt nu när det varit så himla varmt ! Min hund gillar inte regnet så himla mycket , han vill knappt gå ut?

  Så fint armband ! ♡

  1. Tack så jättemycket!?<3 Jag hade också en hund som inte gillade regn, och försökte rävsova för att slippa gå ut!?

 15. Ja lite regn behövdes faktiskt! Det har varit mycket torrt. Plus jag klarar inte av 30 graders värme, jag sover dåligt och svettas bara rakt upp och ner.
  Hade aldrig kunnat bo i spaninen eller något hahaha

  1. Ja det var riktigt välbehövligt!? Jag tycker om värme, men det behöver inte vara hett ute. Då sover jag också dåligt?

 16. Men åhhh! Har man tid för det så är ju sommarregnet egentligen otroligt mysigt. Som jag saknar tiden när vi hade segelbåt och det blev en dag när man låg inne i gästhamnen, regnet spöade ned, och allt man kunde göra var att sitta och läsa en bok, höra regent smattra och sen samla familjen för sällskapsspel i skenet från levande ljus. UNDERBART ju!! Dock förstår jag också Lilla Mannens känsla, haha! KRAM finaste <3

  1. Ja det kan ju faktiskt vara väldigt mysigt, och det lät verkligen så att sitta samlade i segelbåten och spela sällskapsspel med tända ljus. Det förstår jag att du saknar! Att ligga och läsa när det regnar är ju också supermysigt. Dock har ju Lilla Mannen varken spel eller böcker att roa sig med? Stor KRAM fina du!!❤️

  1. Här skiner solen också idag, men fy attans vad blåser!!? Vi har inte bestämt oss helt än. Det beror dels på var vi hittar fint väder, och sen har vi fått plötslig beslutsvånda. Men nånstans i Skåne blir det nog om vädret är bra där.

 17. Stackars häst som tvingas ut haha han ser så ledsen ut som måste vara ute. Härligt att semestra med husvagn =) gjorde vi mycket när jag va liten och jag älskade verkligen det =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *