Uppdatering om arbetsrummet

Uppdatering om arbetsrummet

För ett litet tag sen visade jag att tapetseringen av mitt arbetsrum var påbörjad, vilket jag hade längtat efter väldigt länge. Idag tänkte jag dela med mig av en liten uppdatering om hur det går med rummet! 😀 Det var inte så lätt att ta rättvisande foton i gulaktigt lampsken, så tapetfärgen kan se lite missvisande ut i det här inlägget. För den som vill läsa förra inlägget, och se tapeten lite mera detaljerat i vanligt dagsljus så finns det här: https://wp.me/pa4c5t-X2

När jag skrev förra gången var den inre väggen inte tapetserad, för det var tvunget att spacklas och slipas lite ytterligare sedan en dörröppning blivit igensatt. Nu är det klart, och all tapet är på plats! 😀 Dock är inte listerna som ska sitta på båda sidorna om kakelugnen tillbakasatta ännu, men snart så – när dom har fått en färgslurk på sig! 🙂 Det är också lite som ska fixas vid trösklarna, och parketten ska snyggas till lite. Sist men inte minst måste en elektriker koppla in lite flera uttag i rummet.

Skåpet som syns på bilden är ett gammalt skåp som var fastbyggt i en vägg i rummet när jag flyttade in. Jag fick veta att det en gång i tiden har varit ett medicinskåp i ett gammalt apotek. Jag tycker att det är väldigt roligt med gamla möbler, och särskilt om de har en historia, så det får vara kvar i rummet fast inte på samma plats som förut. Men färgen ska fräschas upp med ny i samma kulörer.

I övrigt så kollar jag efter ett vitt skrivbord, en lägre vit hylla och en gardin. Kontorsstolen behåller jag för det är en jättebra stol, och den råkar som av en slump ha rätt färg. Nu börjar det närma sig att flytta in i rummet! 😀

0

110 svar på ”Uppdatering om arbetsrummet

 1. Åh så himla skoj att få se en liten uppdatering! Det måste vara så underbart att få hålla på sådär hemma. Ser fram emot att få se när allt är helt klart 🙂 <3

  1. Tack så jättemycket!? Det är kul att göra iordning hemma, men det är maken som ska ha äran för att det blir gjort!?❤️

 2. Men ååh blir så avis, vill också ha ett arbetsrum!!
  Vilket fint skåp! Är det ett litet merkurius tecken på skåpet? Tycker verkligen att det ska vara kvar, ska bli kul att se när du fräschat upp det??

  1. Tack så jättemycket!? Ja skåpet blir absolut kvar! Så roligt att du såg att det sitter ett Merkuriustecken på dörren!? På den högra dörren sitter dubbla tecken, vilket betyder att man förvarade giftiga varor i det skåpet. Det kallades tydligen ”gifttecknet” och är ett mycket gammalt sätt att märka giftiga apoteksvaror!? Det var så kul att du frågade att jag funderar på ett litet inlägg om detta!?

 3. Alltså det är någon alldeles speciell känsla hos dig, när jag ser hur det ser ut hemma hos dig blir jag typ varm i kroppen! Jag älskar hur allt verkligen passar in. Och den tapeten är så snygg! skulle jätte gärna vilja se mer av hur det ser ut hos dig? kram. om jag inte minns fel så bor du på en ” gård ” va?

  1. Åh tack så jättemycket snälla fina du!❤️ Ja det är en gård?Jag kan berätta att kände en väldigt speciell känsla från allra första gången jag gick in i huset. Det var som om huset sa till mig att det var mitt hem. Jag glömmer det aldrig, för jag har aldrig upplevt något liknande tidigare! Kram!❤️

 4. Så fint det blir ? roligt med gammal historia om möblerna och huset. Skriver det igen att set vore så kul att få se hela erat hus och få läsa om erat hus historia 🙂

  1. Tack så jättemycket!? Ja jag tycker om när en möbel har en historia! Jag ska försöka göra lite inlägg om huset vartefter!?

  1. Tackar så jättemycket! 😀 Ja det mesta i rummet hör till en annan tid, och det tycker jag jättemycket om! 😀

 5. Ohh så fint det är och så fint apoteksskåpet passar in i allt också, väldigt fint arbetsrum. Ni har också extra ram runt dörrkamrar så har vi med, det är fint tycker jag

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja snickerierna kring dörrar, fönster, golv och tak har stor betydelse för helhetsintrycket! 😀 Väldigt mycket är kvar i ursprungligt skick här.

 6. Jag är så förtjust i ert hus. Ditt arbetsrum kommer vara jättefint när allting är klart. Älskar tapeterna, de är så himla fina. Och det vita möblemanget kommer vara en sån fin kontrast till de snygga tapeterna. Bra tänkt där ?❤️

  1. Tack så jättemycket snälla du! 😀 <3 Jag känner att jag kommer trivas så himla bra i det här rummet! :D <3

  1. Åh tack så jättemycket snälla du! 😀 Jag behövde egentligen bara hitta en tapet som knyter ihop det som redan finns i rummet! 😀

 7. Så himla fint! Är det ett 20 tals hus du bor i? Jag själv drömmer om en villa med kakelugn. Tror du kan hitta det perfekta skrivbordet på loppis om du ger det lite tid o tålamod

  1. Tack så jättemycket!? Huset är från slutet av 1800-talet? Ja det kommer att få ta sin tid att hitta rätt bord, och jag kollar på äldre möbler?

 8. Vad kul att det går framåt! Ska bli spännande att få se det när det är helt klart med möbler. Det är verkligen så fina färger i rummet. Vad roligt att ha en möbel med historia – tycker dessutom skåpet passar bra in i rummet. 😀

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja det går inte fort men framåt! 😀 Jag tycker också att det är så härligt när möbler har en historia. Det är något speciellt med det!

 9. Så snyggt! Skåpet passar så bra in där också. Visst är det så att gamla möbler och andra saker är lite mer intressanta än nyproducerade. Lite charmigare, lite mer levande på nåt sätt.

  1. Tack så mycket! 😀 Ja jag tycker absolut att gamla möbler är mycket mera intressanta än nya. Det var ett helt annat hantverk förr när möbler tillverkades. Mera omsorg om tillverkning, material, design mm. De gamla möblerna ger en helt annan känsla.

 10. Det ser ut som att du har ett helt otroligt fantastiskt hem. Kan du inte ge oss en riktig rundvisning? Jag är supernyfiken!! Så fint det ser ut!!! Kram

  1. Tack så jättemycket snälla du! 😀 Ja jag kan visa lite vartefter! 😀 Vissa delar av huset är jättefina, och andra ser lite mera vardagliga ut. Vi har inte gjort i ordning alla rummen ännu 😀 Kram! <3

 11. Men åh vad fint, vilken lyx att få ha en kakelugn i samma rum dessutom! Själv letar vi efter ett skrivbord som är lika brett som två så att vi kan dela på ett och fortfarande ha lika mycket plats 🙂

  1. Tackar så jättemycket! 😀 Hoppas att ni hittar ett riktigt långt skrivbord. Annars får ni ställa två bredvid varandra! 😀

 12. Vad fint det blir i dit arbetsrum! Jag tycker inte alls att det blev något konstigt ljus. Förstår att du ser fram emot att flytta in i rummet 🙂

 13. Du ska göra ett blogginlägg på din blogg, där lägger du ut ditt tävlingsbidrag som du kopplar till Advent och följer regler som står där med länk och det. När du har ett blogginlägg så länkar du det i tråden för tävlingen då är du automatiskt med i tävlingen där vi utser vinnaren på fredag. Du får ju sedan såklart länka vart du vill sedan =D

 14. Åh så mysigt! Jag skulle verkligen vilja ha en öppen spis eller kamin. Det skapar verkligen myskänsla utan dess like! Vad otroligt fint ni har fått det! Det har verkligen blivit ett riktigt vackert rum! 😀 Ser fram emot att se resultatet sen 🙂 // Petra Elisabeth

 15. Vilken fin tapet, de blev ju super snyggt!
  Tycker den var väldigt fin, blev liksom inte för mycket och inte för enkelt heller 🙂

  1. Tackar så jättemycket! 😀 Jag vet inte vad färgerna heter, för skåpet hade den färgen när jag flyttade in och det satt fastbyggt i huset 😀

 16. Denna fråga kommer eventuellt att få dig att tro att jag är galen. Men tänker att jag skriver ju om att våga osv dagligen så jag får väl leva som jag lär. Tror du på andar?
  Kakelugnen är sååå magnifik. Även om du täckte ett rums väggar med cement så skulle den få rummet fint!

  1. Tackar så jättemycket! 😀 Ja en kakelugn lyfter verkligen helhetsintrycket! 😀
   Beträffande din fråga till mig, så kolla inläggen under kategori Det okända i bloggen. Där finns svar på frågan! 😀

 17. Vilket härligt arbetsrum du har fixat ordning och här kommer du nog att trivas riktigt bra.Förstår att du valde att behålla skåpet, skulle själv gjort samma sak.Ska bli spännande att få se slut resultat med skåpet och inredningsdetaljer ?

  1. Tackar så jättemycket! 😀 Ja här kommer jag verkligen att trivas! Skåpet känns som det hör hemma i huset, så det måste absolut vara kvar! 😀

 18. Men åh så himla fint & harmoniskt det Blev, älskar tapeten ? Är så himla sugen på att tapetsera eller måla om här hemma (behövligt också) och är faktiskt sugen på en blomtapet ?

  1. Tackar så jättemycket snälla du! 😀 <3 Ja det är roligt att fräscha upp lite! Blommiga tapeter har jag alltid varit väldigt förtjust i! :D

 19. Så fint det blir! Kakelugn och fint skåp också. Skåp och hyllor behöver man ju i ett arbetsrum, för papper och kuvert och pärmar och allt möjligt.

  1. Tack så jättemycket!? Ja man behöver verkligen plats att förvara allt! Jag lär dock behöva rensa en hel del, för arbetsrummet jag ska flytta ner ifrån är så belamrat nu att jag inte vet var jag ska göra av allt längre!??

 20. Superfint! Måste då genast tipsa om IKEAS skrivbord du kan göra själv. Du väljer bänkskiva som oftast finns i tre olika storlekar. Vet att ena är 100 cm som vi har och sen finns det 120 cm. Du kan köpa ben för sig och lådsystem för sig. Helt underbart skrivbord!! 😀

  1. Tack så jättemycket och tack för tipset!? Det låter jättebra att kunna kombinera hur skrivbordet ska vara! Det ska jag titta på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *