Livsnjutning när den är som bäst

Livsnjutning när den är som bäst

De senaste dagarna har inte endast fyllts med god mat och trevligt umgänge, utan vi har också åkt iväg på en härlig utflykt. Om det är något jag verkligen älskar, så är det att åka iväg och rida i storslagen natur. Skog och vatten är de bästa platserna för batteriladdning, och när man dessutom sitter i sadeln på sin fyrfota bästis kan det inte bli bättre! 😀 På juldagen lastade vi hästar och åkte till naturreservatet Omberg. Där finns riktigt gammal trollskog, samt hur mycket stigar och vägar som helst, varav vissa följer Vättern med en hisnande utsikt. Med jämna mellanrum finns rastplatser där man kan beundra utsikten, och slå sig ner vid bord och bänkar och fika om man vill.

Jag är såpass bra nu efter fallet nerför trappan att jag kan ”åka häst”. Jag saknar fortfarande full rörlighet och motorik i en del av min opererade högra hands fingrar. Dessutom behövs inte mycket för att handen ska göra riktigt ont. Men min genomsnälla arabhäst Lilla Mannen tar hand om mig på bästa sätt, och han bar mig lugnt och fint längs stigar och vägar! 🙂 Han må kunna springa nästan hur fort som helst, men han är också en genomsnäll lunketuss som bara gör det jag ber honom om! 😀

Vi red längs vattnet när solen gick ner, och det var så vackert att det nästan var en andlig upplevelse. Tyvärr kunde jag inte fota alla underbara vyer, för jag var tvungen att fokusera på ridningen. Det var bitvis halt på vägen som var väldigt kuperad, och det gled lite under hovarna ibland trots broddarna. Dessutom mötte vi bilar då och då på den trånga vägen, och det stupade ibland rätt rejält ner mot vattnet på den sidan vi red. Så det var fokus i nuet som gällde. Vi hade också med oss en kaffetermos och lussebullar och det smakade riktigt gott efter en rejäl nypa friskluft! 😀

Jag tog några bilder när det passade sig, och med dessa önskar jag alla en riktigt God Fortsättning! 😀

0

110 svar på ”Livsnjutning när den är som bäst

 1. Bad fint du beskrev din ridtur, kändes som att det var jag själv som satt där på hästen, trots att jag absolut inte kan rida 😀

 2. Wow, det låter helt underbart!!
  Önskar att jag kunde rida (eller vågade) hästar är så fantastiska djur och jag red mycket när jag var yngre hos min syster som har hästar. Men med åren har jag blivit en riktig fegis 🙁
  Låter mysigt att fika lussebullar ute i skogen, det finns ju inget godare när det är kallt ute, med en kopp varm kaffe och bulle… mums!!

  kram kram

  1. Ja det är verkligen underbart!? Så kul att du red mycket förr! Vem vet – kanske får du lust och mod nån gång i framtiden!?
   Kram!<3

 3. Så underbart att din fina häst är rädd om dig så att du har det bra på ryggen. Det är kärlek det eller hur. Strunta i fina bilder och känn lyckan i ridturen och tryggheten med dina fina hästvänner <3

  1. Tack! Ja det är verkligen kärlek och riktig lycka att uppleva saker tillsammans med sin fyrfota vän!? <3

 4. Ohhh natur, djur det är verkligen terapi och ibland skulle man kunna fota hur mycket som helst, man blir helt salig. Vackert det var där

 5. Så härligt det ser ut. Jag önskar att jag hade fått umgås med hästar som barn så jag slapp vara så osäker. Däremot har två av mina barn fått ett stort hästintresse och det smittar av oss på deras barn. Glad att jag inte förde över min osäkerhet på dom

  1. Ja det är verkligen härligt!? Kanske kan du komma över osäkerheten tillsammans med en riktigt lugn och stillsam häst??

 6. Åh så mysigt och härligt med att rida! Har ridit islandshästar typ 1-2 gånger i skogen. Och hela känslan var helg magiskt, man släppte allt annat och bara va där och då! Jag älskar det, dock är jag lite rädd för hästar så vågar inte riktigt ?

  1. Ja det är så härligt att befinna sig i nuet och bara njuta!☺️ Jag tror att du skulle kunna komma över rädslan med hjälp av någon lugn och stillsam häst!?

 7. men sååå mysigt, finnt inget bättre än att ta en lugn ridtur i skogen och bara få rensa själen 😀
  Saknar ridningen extremt mycket när jag ser dina bilder 😀
  Hoppas att all din motorik kommer tillbaka så fort som möjligt för att underlätta din vardag <3

  1. Tack så mycket fina du!❤️ Jag hoppas verkligen det. Har fått besked av kirurgen att det kan ta minst ett år innan jag blir bra, och att jag kanske aldrig kommer bli helt återställd.
   Ja du har då rätt. En lugn ridtur i skogen är ett balsam för själen!☺️

 8. Men ååh vad underbart det lät!! Vad glad jag blir att du kan ”åka” häst haha, det är ju en klar förbättring! Att kunna sitta på hästryggen igen?? Solnedgång vid vattnet och allt! Helt magiskt!

  1. Åh tack så jättemycket fina du!!❤️ Ja jag får smälta att jag inte kan finlira med dressyren än, för bara att sitta i sadeln ute i naturen igen är så otroligt efterlängtat! Jag har fått tillbaka mitt syre i livet igen!?

  1. Tack så mycket!? Ja det är helt underbart att vara tillbaka i sadeln igen! Förstår om du saknar ridningen ibland.

 9. Vilken härlig ridtur ni fick. Det ser ju så underbart ut. Så roligt att höra att din hand är så pass bra nu. Jag hoppas att den blir ännu bättre så du kan röra och använda handen som vanligt igen utan att det gör ont 🙂

  1. Ja det har gått ca tre månader nu. Tyvärr kan det ta minst ett år innan handen är bra, och det finns en risk att den aldrig blir helt återställd.

 10. Men alltså jag kan säga såhär att jag är lite avis på dig som får rida i såna där vackra vyer, wow. Skönt att du är så pass bra nu att du kan rida igen 🙂

 11. Men lääääääg av!!!! Såååå underbart! Det finns verkligen ingenting bättre än att hoppa upp i sadeln och ge sig ut i vacker natur och frisk luft. Så avundsjuk 😀 Men så glad för din skull. Vet ju hur mycket du led av att inte kunna rida innan!

 12. Åh så kul att du kan sitta där uppe på Lilla Mannen nu! Förstår att en sån utflykt verkligen gjorde gott för själen! Och klart fokus då är att bara ta in allt i nuet, utöver att vara försiktig på vägarna. 🙂
  God fortsättning till dig med!

  1. Ja det är verkligen hälsofrämjande att vara ute i naturen och njuta!? Så synd att du är allergisk och inte kan rida! Vi måste åka några mil för att komma till Vättern, men det är iallafall närmare än till kusten?

  1. Ja det är underbart!? Det är som om syret är tillbaka i luften igen!? Lilla Mannen är kärlek på fyra ben!❤

 13. Gud så himla mysigt och underbart att kunna lasta hästarna och åka i väg som ni gjorde.Blir riktigt avundsjuk och sugen på att börja rida igen.Men tyvärr sätter ekonomin skapar i hjulet.

  1. Ja det är verkligen så härligt att åka iväg till olika platser och rida!? Vi har ju lyckligtvis hästarna hemma hos oss själva, och slipper åtminstone hyra stallplatser?

  1. Tack så jättemycket!? Du skulle kanske kunna komma över rädslan med hjälp av en liten stillsam och lugn häst??

 14. Men åh vad underbart det lät! Och helt magiska bilder ? älskar verkligen naturreservat, känns som de läker själen på något viss att få vara så nära naturen ?

 15. Så fint! Det måste kännas bra att du kan ”åka häst” nu. Och Omberg är ju så vackert. Nu fick jag lära mig något nytt. Man sätter alltså broddar på hästarna?

  1. Tack! Ja det är en otroligt vacker plats!? Ja man skruvar fast broddar på hästarnas skor, för annars blir skorna lika hala som att åka skridskor?

 16. Så vackert! Och all utsikt blir ju ännu finare från hästryggen. Förstår att det måste ha varit underbart. Så snäll Lilla Mannen är som tar hand om sin matte så försiktigt<3

  1. Tack så mycket snälla du!? Ja naturen blir ännu mera njutbar från hästryggen? Lilla Mannen är så snäll och ömsint som man någonsin kan önska sig!?❤

  1. Ja det är jättemysigt, och man märker att hästarna tycker att det är kul att åka iväg och se andra platser!? Kram <3

  1. Åh tack så jättemycket vännen!? Jag önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År! Jag hoppas att ditt 2019 blir allt du önskar dig och drömmer om!❤️

  1. Tack så jättemycket snälla du!? Jag önskar dig också en riktigt God Fortsättning på 2019!❤️

 17. Sv; ja, det är helt galet att vi nyss har gått in i ett nytt år. Men ändå positivt på ett annat sätt måste jag få säga. Älskar december och allt som har med sånt att göra, men älskar ändå också att få ny start och nya möjligheter! 😀

  1. Ja och hur mysig december än är, så vill man ju komma vidare i almanackan och gå mot ljusare tider!?

  1. Hej vännen! Tack för omtanken!❤️ Det har varit ett rätt så jobbigt slut på året, och en jobbig början på det nya också. Orken har varit lägre än botten ett antal dagar, och hjärntröttheten har gjort det omöjligt att blogga. Men jag hoppas få upp näsborren över ytan snart igen.
   Hoppas att du mår bra och har det bra! Kram❤️

 18. Sv; nej, tyvärr är det ju jobbigt och inget man kan ta och skaka av sig. Men jag försöker hantera det på bästa möjliga sätt så att jag inte själv går sönder. Jag grät på julaftonen pga det var mormors jul och hon var inte där. Något oerhört larvigt, men med allt som hänt kändes det bara så konstigt.. Försöker nu se allt från den positiva sidan, så slipper jag som sagt gå sönder och må dåligt.. Men mitt mående är mycket sämre i dagens läge dessvärre 🙁 ♥

  1. Jag förstår verkligen att det känns jobbigt, och det är inte alls larvigt att du grät. Det kan inte vara lätt att lyckas må bra om man har konflikter i en relation till någon som står en nära. Jag hoppas innerligt att allt löser sig såsmåningom!❤️

 19. Men så himla mysigt! Araber och shettisar är mina favoriter! Saknar att rida men det finns inte tid just nu, och jag älskar att köra vilket också är så fridfullt och mysigt även om man inte kan köra genom skogen på samma sätt som om man sitter på ryggen?

  1. Ja det är verkligen jättemysigt!☺️ Ja när man rider tar man sig fram även på ställen där det inte går att köra. Hoppas att du kommer få tid att rida igen!?

 20. Ibland ska man bara njuta av nuet och inte bry sig om något annat. Sen är hästar en riktigt bra terapi för kropp och själ. Jag är egentligen inte en hästmänniska. Men efter att jag lärt känna åtskilliga hästmänniskor så har jag fått ett delvis socialt liv där hästar är en punkt i umgänget.

  1. Ja det är rentav nödvändigt att kunna njuta i nuet för att må bra!? Hästar hjälper mig verkligen att befinna mig i och njuta av nuet? Kul att du också har hästar i ditt sociala liv!

 21. jag blir alldeles rörd när jag läser ditt inlägg, så underbar läsning att du mår bättre. Kanske inte fullt ut bra men du ska se att du läker fint i själen av dina ridturer med din bästa lilla man.
  KRAM fina du!

  1. Tack så jättemycket för dina värmande ord snälla du!❤️ Ja Lilla Mannen är ett underbart balsam för själen!❤️
   Kram fina du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *