Ett inlägg om något jag lovat i juletid!

Ett inlägg om något jag lovat i juletid!

Än är det jul även om julafton har passerat, och jag hoppas att alla har sköna dagar! Nu när julafton är förbi kanske julstressen har släppt för många. Själv har jag inte känt mig stressad, utan har kunnat fira jul avkopplad i lugn och ro. Vi ägnar oss inte åt något storslaget firande, utan håller det på en nivå som inte kräver några större ansträngningar. Det råkar bara vara så att jag älskar julpynt, så jag pyntar i godan och ro ända fram till julafton. Eftersom jag har lovat mina kära läsare att visa hur jag pyntat, så tänkte jag visa några bilder innan julen är slut?

Julafton såsom alla dagar under helgen börjar alltid med risgrynsgröt till frukost. Då har man grundat ordentligt för julmaten!? Helgens sista grötfrukost är avklarad, och nu ska vi åka till familjen och fira vidare. Jag har knappt ägnat någon tid alls åt bloggandet under julen. Jag vill vara social och sällskaplig i verkligheten, och inte synas med en telefon i handen hela tiden och mumla frånvarande svar när någon pratar med mig. Men snart ska jag åka bil ett tag, och tänkte ägna en stund åt bloggandet.

Frukosten intas till vacker julmusik, och den får även skänka stämning till dagens första paltkoma!? Ovan kan beskådas en gröttallrik samt en halväten frukost, och nedan är bordet avdukat.

Jag är inte rutinerad på det här med ”hemma hos-reportage”, så jag glömde fullständigt bort att fota julmiddagen såsom alla måltider utom frukosten! Men jag har iallafall ätit gott och fått sedvanlig rejäl paltkoma!? Jag har fotat matsalen för att minnas pyntet, så jag visar några bilder utan ett spår av dukning eller mat!? Jag är nästan barnsligt förtjust i belysningar och glitter, vilket kanske inte är så svårt att räkna ut…? Jag är också barnsligt förtjust att ligga i soffan och titta på julfilmer!

Efter denna kavalkad (överdos??) av pyntbilder har jag infriat mitt löfte, och jag önskar alla en riktigt God Fortsättning på julen! Jag hoppas att ni alla får en riktigt härlig dag!?

0

62 svar på ”Ett inlägg om något jag lovat i juletid!

 1. Så vakkert, det er neste som Ernst matsal. Vi har også feiret og spist og gitt gaver. Jeg glemte helt å ta bilder jeg også. Det blir nytt selskap i dag. I morgen så er julen over for meg. Kos deg videre.

  1. Åh tack så jättemycket! Det var ju inte dåligt, för Ernst är ju den ultimata julstämningsskaparen!?
   Då är jag inte ensam om att glömma att fota!?
   God Fortsättning!

 2. Men herregud så VACKERT!!!! Jag vill fira jul hos dig. Skit i matfoto och maten, bara jag får sitta där med en kopp varm choklad så är det den finaste julgåvan. KRAM

 3. Vad massa mys!! Älskar mysbelysning, det blir så hemtrevligt och varmt. Påminner om hur vi brukade pynta hemma <3

  Bra tänkt också med att släcka ner blogg osv under julafton, då vill man ju gärna vara med i gamet. Har sett att vissa postat och andra struntat helt i sociala medier. Tycker nog att sånt kan vänta i någon dag eller två utan att universum imploderar. 😛 Jag fick också en redig paus men den var av lathet och helt oavsiktlig. Tror nog att bloggen överlever. 😛

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja mysbelysning är ett måste! 😀
   Ja man måste faktiskt inte blogga alla dagar och oavsett vad som sker omkring en. Ju mera social man är på sociala medier, desto större är risken att man är osocial i verkliga livet! 🙂

 4. Det gjorde du rätt i att ta en paus från sociala medier. Jag hade också paus från internet under julafton. Inte helt men väsentligt mycket mindre än vad jag brukar.
  Du har pyntat så himla fint!

 5. Så skönt att du inte har behövt stressa 🙂 Det var roligt att få se hur fint du har julpyntat 🙂 Jag kollar med på en mysig julfilm nu men tog lite paus i den 🙂

 6. Men alltså wow vad vackert du har det hemma hos dig! Med och utan julpyntet men det blev extra magiskt med! Så himla fint med kristallkronor, kaminer och gamla guldiga tavlor?
  Jag är inte heller rutinerad på att ta bild på allt och ta det ”snyggt” haha, men bilderna på ditt hem var jättefina!! Jag älskar också belysning och glitter! Kan knappt bli för mycket enligt mig haha

  1. Åh tack så jättemycket snälla du! 😀 Nej det vete sjutton hur mycket det skulle behövas för att bli för mycket haha! 😉

 7. Vilka fina julbordet, är också helt galen i glitter speciellt under jul. Känns som många har bråttom att plocka ner pyntet men jag är tvärtom vill ha det länge uppe hehe??

 8. Skinkmacka eller tomtegröt är ju ett måste på julaftonsmorgon. Här jag faktiskt inte känt ngn stress, har också myst och kopplat av i jul. SÅ fina bilder från ert fina hem, mys pys

 9. Det är verkligen något med ljuset under jul! Om det är något som måste finnas så är det mysig belysning och ljus. Du har det jättefint!
  Insåg nu att jag inte ätit någon risgrynsgröt under julen, vanligtvis blir det mycket av det! Får ta igen det i veckan då jag tycker det är så gott, med extra mycket kanel som på din bild. 🙂

 10. Så vackert ni har det där hemma och man får verkligen den lunga känslan i hela kroppen när man ser dina bilder.Jaså vart ska du ut och resa?Vi stressade inte heller ser ingen som helst anledning till att stressa.

  1. Åh tack så jättemycket fina du! 😀 <3 Så skönt att inte ni heller stressade :) Det är egentligen inte någon större resa, utan bara att åka och hälsa på en del av familjen! :D

 11. Måste säga att jag älskar att se bilder på ditt hus och hur det ser ut. Det är så stort och vackert!Ja matkoma har man verkligen fått men julmat är ju gott, var en lugn jul här med 🙂

 12. Mysiga bilder. Du får verkligen till julpynt som passar just ditt hem. Att ta det lugnt är bra oh inte är det konstigt att vilja umgås med folk på julen istället för en skärm. Här har lugnet kommit nu.

  1. Tack så jättemycket! 😀 Nej det borde egentligen alltid vara naturligt för alla att hellre umgås med de människor man har framför sig! 🙂

 13. Wow, så mycket pyntande, men så fint! Låter som en underbar julaftonsfirande med gröt på morgonen som är så himla viktigt! 😀
  God fortsättning finaste du ♥

  1. Tack så jättemycket fina du! 😀 Ja det har varit en härlig jul! Både pyntet och gröten är viktiga saker för mig! 😀 Jag önskar dig också en riktigt God Fortsättning! <3

 14. Men herreguuuuud så vackert, man får ju en varm känsla av att se bilderna <3 Även en person som mig som aldrig kan få en riktig julkänsla osv efter mammas och pappas död och mina systrars beteende där man är utstött, well de här bilderna ger mig lite hopp om årets jul ärligt talat. kram min fina vän <3

  1. Tack! Så härligt att bilderna kan få dig att känna hopp om julen som kommer<3 Nu är det ju ganska långt kvar till jul, men jag önskar dig en riktigt fin sådan. Kram vännen!<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *