Att vilja det man inte kan

Att vilja det man inte kan

Är det inte ganska typiskt egentligen?! När jag hade två hela och fungerande händer fick jag inte tummen ur att göra saker. Nu när jag inte kan har jag minsann lust med allt möjligt!

Idag är jag jättesugen på att göra äppelpaj och baka med äpplen. Bara för att det är omöjligt. Om jag hade kunnat hade jag inte gjort det, för då hade jag varit ute och ridit istället – vilket jag heller inte kan göra nu. Det är trots allt en del saker man gör även under en ganska händelselös dag i livet, och det känner jag av nu när jag plötsligt varken kan eller får göra det jag brukar.

Men lusten att äta paj har jag iallafall fått stillad, för jag har fått paj hemhandlad bestående av blåbär och hallon. Och det var förstås njutbart att smaska i sig en varm portion med vaniljsås! 😀

Om någon som inte har följt mina bravader, till äventyrs undrar varför jag inte kan vara huslig och rida, så berättar jag om det i följande inlägg:

https://varapavag.se/2018/09/17/nar-olyckan-ar-framme/

https://varapavag.se/2018/09/18/en-dag-med-undersokningar/

https://varapavag.se/2018/09/19/precis-det-jag-inte-ville/

0

54 svar på ”Att vilja det man inte kan

 1. Det är ju alltid så att man kommer på att man vill göra massor när man inte kan men när man väl hade kunnat göra det så blev det inte av. Hoppas att du snart är på banan igen så att säga 🙂

 2. Knoppen är bra lustig ibland. När man inte kan då vill man en massa, men när både tiden och orken finns ja di vill man inte alls göra grejs. Och pajen såg god ut i alla fall

 3. haha ja visst är de hopplöst!?
  De är alltid så när man inte får/kan så vill man alltid.
  Precis lika typsikt som att de alltid ska klia någonstans när man är kladdig om händerna.

 4. Stor igenkänningsfaktor på det där haha. Det är himla lustigt hur hjärnan fungerar. Jag kan fungera lite så med vädret också… när det är riktigt dåligt väder ute så vill jag inget hellre än att det ska bli fint så jag kan vara ute…men idag, när det är jättefint väder..går jag ut? Nope..

  1. Haha så kan det också vara!? Det är på nåt sätt som att man jämt vill det man inte kan för stunden!?

 5. Åhh det är alltid så att när man inte kan så vill man göra en massa saker men annars gör man det inte, gott att du fick paj i alla fall! 🙂

 6. Känner igen det där med lusten att vilja göra saker när man inte kan, så typiskt. Så skönt att du i alla fall fick äta lite paj 🙂

 7. Jag känner igen mig med att vilja kunna göra saker bara för man inte kan. Förstår att du blir rastlös av att inte kunna rida och göra det du vill.Nu håller vi tummarna för att op hjälpte och att du snart är på banan igen

 8. Känner verkligen igen mig i det där haha, så typiskt! Brukar istället försöka passa på att njuta av att ta det lungt, kanske lyssna på något intressant podd eller liknande

  1. Tack! Ja det är ju inte dumt att ta det lugnt ibland, men det blir liiite för länge att inte kunna göra något på sex veckor?

 9. Men fy :(. Du verkar vid gott mod måste jag säga för att vara lite handikappad just nu, det är ändå fint att du är det. Jag minns när jag körde en kniv rakt in i handen för några år sedan. Allt man insåg att man använda handen till under den perioden :-o. Det är galet vad man blir förvånad över hur mycket händerna används till dagligen utan att man reflekterar över det 🙂

  1. Åh fy så hemskt och ont det lät att köra en kniv i handen!!? Ja då vet du hur det är att klara sig med en hand! Det värsta är att kirurgen har förbjudit mig att hantera hästarna och göra stallsysslor pga risken att jag reflexmässigt råkar blanda in den opererade handen. Men jag försöker envist (med varierande framgång) att påminna mig själv att inget blir bättre om jag deppar ihop??

 10. Så är det ju tyvärr nästan alltid att man vill det som man inte kan just där och då. Äppelpaj var jag så sugen på igår men då hade dottern tagit med vaniljsåsen till sin kompis. Suck!!! Nu är pajen infryst så vi får ta den en annan kväll.

 11. Äppelpaj är gott men vaniljvisp där snackar vi ? Blir också rastlös när jag inte kan göra saker men hoppas du mår bättre snart vännen?

 12. Haha, jag känner igen det där. Varför är det alltid så? När jag har som ABSOLUT mest plugg att göra och inte har tid för någonting annat sitter jag och drömmer om allt jag hade kunnat göra istället. När jag har det lugnt i skolan och skulle kunna göra vad jag vill gör jag ingenting… Så jäkla paradoxalt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *