Besiktad, ompaketerad och frusen

Besiktad, ompaketerad och frusen

Denna vecka började med att Drullemaja – dvs jag – åkte till lasarettet för att besikta handen. Paketet klipptes bort, och under fanns ganska långa ärr och många stygn. Inte särskilt snyggt, men bara det blir bra är jag nöjd. När handen var färdigcheckad och ompysslad blev fingrarna ihopsatta, och den nya paketeringen gjordes lite mindre klumpig. En himla tur faktiskt, för jag kan ju inte gå i samma gamla lealösa tröja och flaxiga fleecejacka för jämnan för att få handpaketet genom ärmarna. Mindre turligt är att det beräknas ta sex veckor för ligamenten som gick av att läka sig någotsånär hållbara. Så det är långa veckor med aja baja att använda handen. Ridning kan jag bara drömma om under tiden😩 Så det är bara att rota fram en pinnkam nånstans i mina hamstergömmor och räkna ner dagarna.

Efter lasarettsbesöket blev jag sugen på en promenad. En dryg vecka efter trappdykningen är jag en smula mindre halt och lytt, så det kunde göra mig gott tyckte jag. Man blir lätt en smula trind av ett plötsligt stillasittande liv då endast tuggmusklerna jobbar hårt. Tyvärr hade jag dock för lite kläder på mig i snålblåsten. Innan avfärden till lasarettet drabbades jag av ett liiitet uns av fåfänga, och ville inte visa mig på stan bland folk i min ca 10 år gamla flaxiga fleecejacka. Så jag drog en inte alltför uråldrig täckväst över den lika gamla lealösa tröjan. Jag kan säga att armarna kändes nästan nakna i blåsten. MEN det var en väldigt vacker dag, och jag passade på att fota några trädgårdsbilder också😊

Jag önskar alla en fortsatt trevlig vecka!

86 thoughts on “Besiktad, ompaketerad och frusen

 1. Jag är glad för din skull att allt såg bra ut..även om det tar tid att läka.
  Förstår verkligen att det är jobbigt
  Du gick i omkring i ett vackert område 💗/Jenny

  1. Tack så mycket!😊 Ja det var riktigt mysigt att gå och titta på trädgårdar, och kände att jag hade nog kunnat bo så jag också!😄

 2. Åh var tvungen att läsa dina inlägg sen några dagar tillbaka, jag har missat att du ramlade i trappan.

  Tur i oturen att det bara var handen som skadades även om det är surt det med!

  Så otroligt mysiga bilder, var är detta?

  Kram kram

  1. Tackar så mycket! Ja det hade ju kunnat gå så förskräckligt mycket värre, även om det är jobbigt att inte kunna använda handen på länge.

 3. Vilka fina bilder! Skönt att handen är bättre men förstår att 6 veckor känns länge…
  Minns när jag bröt foten, så fort gipset var av så var jag uppe i sadeln trots stort stödgips (som gick att ta av) hoppade kryckor fram till hästen och fick hjälp att sitta upp, haha ibland är man inte riktigt klok! En skadad hand är ju tyvärr lite svårare så du får nog ge dig till tåls.🌸💕

  1. Tackar så mycket!😃 Ja det känns som en hel evighet!😬 Jag har också hoppat på kryckor fram till hästen, fått hjälp upp, och sen hjälp med kryckorna när jag landade på mitt friska ben igen. Så om det vore foten och inte handen som var i paket hade nog ridningen snart varit igång igen!😂💕

  1. Ja jag tyckte att dom var helt underbart mysiga, och fick lite samma känsla som beskriver!😄 Jotack, tuggmusklerna har jobbat hårt!😆

  1. Den ena är inte min så han påverkas inte. Men i nuläget har jag bara hjälp så att jag kan aktivera avsuttet med t ex frihetsdressyr, lösgalopp, löslongering etc.

 4. Skönt att höra att det gick bra hos läkaren idag.Mindre roligt att det kommer ta ca 6 veckor innan allt är ok.Förstår att det måste vara väldigt jobbigt för dig att inte kunna leva ett normalt liv under denna perioden.Shit vilka vackra bilder

  1. Tyvärr är det andra som är lyckliga nog att bo där😄 Jag var bara ute och smög omkring med mobilkameran, men det var rogivande😄

 5. Så nu kommenterar jag. Hoppas du får läsa de denna gången.

  Fantastiskt fina bilder och fin miljö 🙂 Hoppas allt gick bra med besiktningen. Kylan drar in nu så de kalla vädret kommer och med storm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: