Jag berättar 7 saker om mig själv

Jag berättar 7 saker om mig själv

Tänk att det är över tre år sedan jag delade en lista om mig själv. Jag hade tänkt vara lite flitigare än så med att göra listor, men det föll helt enkelt i glömska. Dock finns ju talesättet ”bättre sent än aldrig”, så nu har jag minsann gjort en ny lista i vilken jag berättar sju saker om mig själv. Jag har hittills inte visat så många bilder på mig själv i bloggen. En orsak är att jag inte har så många att visa. Jag är oftast bakom kameran, och är inte så förtjust i att bli fotad. Dessutom är jag dålig på och ointresserad av att ta selfies. Men i det här inlägget delar jag några bilder. Jag inser att nog ingen lär minnas vad som stod i den förra listan, så jag länkar den i slutet av inlägget. Då kör vi igång!

1) Jag är inte det minsta blyg av mig. Så om jag är tyst beror det på att jag lyssnar på den som pratar, eller så har jag helt enkelt inget att säga.

2) Jag är inte den som vill lägga alltför mycket livstid fram tv:n. Men jag har några favoritserier som jag gärna ser om igen, nämligen Outlander, Merlin, Morden i Midsomer och Skenet bedrar.

3) Jag samlar på roliga och knasiga mössor, och nedan visar jag en av dessa 😀

4) Min favoritdryck är kaffe med mycket mjölk. Jag dricker ytterst sällan alkohol. Inte för att jag är nykterist, utan det blir helt enkelt sällan av. Det enda mina smaklökar tolererar är vissa vitviner och någon ljus ölsort. Rödvin får jag tyvärr migrän av.

5)  Jag älskar både tama och vilda djur, och är väldigt fascinerad av fåglar. Nedan umgås jag med min kära Lilla Mannen, som är en alldeles underbar arabhäst.

6) Jag älskar att besöka historiska platser och byggnader, och brukar uppsöka sådana såväl i Sverige som utomlands. Gamla slott, katedraler, fornborgar, kloster, tempel och städer med vacker arkitektur står högt i kurs hos mig. Det är något speciellt med att känna historiens vingslag, och att fantisera om hur det var förr. Om någon uppfinner en tidsmaskin, kommer nog jag vara bland dom första att boka en tidsresa. Nedan leker jag slottsspöke i en slottskällare 😀

7)  Jag handlar gärna begagnat då möjlighet finns, t ex heminredning och hästutrustning. Nedan visar jag det bästa loppisfyndet jag någonsin har gjort, fotat den glada och stolta dagen då det kom hem 🙂

Ja det var allt för den här gången. Jag sparar några punkter till ett annat inlägg, så att det här inte blir en alltför långdragen uppräkning.

***

Här är länken till förra listan där jag berättar 11 saker om mig själv:

https://varapavag.se/2019/11/15/jag-berattar-11-saker-om-mig-sjalv/

Jag önskar dig en fin fortsättning på veckan! 🙂

0

30 svar på ”Jag berättar 7 saker om mig själv

 1. Så kul att läsa. Är det ok om jag åker med i tidsmaskinen? Älskar också det gamla och har en förkärlek för religiösa byggnader. Djur gillar jag med, men fåglar tycker jag är lite läskiga.

  1. Tack så mycket! Ja du får jättegärna hänga med mig i tidsmaskinen. Jag tror att vi skulle få en riktigt rolig och spännande resa 😀

 2. Så kul att få veta lite mer om dig! 🙂
  Älskar personliga inlägg 🙂
  Jag dricker också alkohol riktigt sällan och om jag gör det, så är det typ 1 glas vin 🙂

  Hoppas Du får en fin vecka!
  Kram<3

  1. Tack så mycket! Så roligt att du tycker det! 😀 Ja ett glas är vad det blir för mig också, och sen brukar smaklökarna vara mättade 🙂

   Ha det så jättebra! Kram<3

 3. Vad mysigt att få ta del av vem du är på det här sättet! Jag är dom dig: inte ett dugg blyg, däremot försiktig, och älskar att besöka historiska platser och främst av allt skulle jag vilja besöka Skottland som jag även smått blivit förälskad av tack vare Outlander serien (som är en stor favorit hos mig!). ☺️

  1. Tack så roligt att du tycker det! 🙂 Ja den serien får en verkligen att förälska sig i Skottland. Jag har varit där och det är verkligen fint där. Så jag hoppas på att återvända dit nån gång 🙂

 4. Gillar inte heller att vara framför kameran, vilket är lite synd. Kanske nått man borde träna lite på? Och wooow vilket fynd. Jättesnygg byrå du fyndat

  1. I mitt fall vete sjutton om träning hjälper haha 😀 Ja jag var överlycklig över det fyndet!

 5. Vad roligt att få se bilderna på dig själv;) Det är samma sak här oftast är det jag som står bakom kameran men den senaste tiden har jag använt självutlösaren för att fotografera mig ???? åh vilken fantastisk vacker häst . Förstår dig man kan hitta guld när man går på loppis rundan

  1. Tack så mycket! Ja han är otroligt vacker, och lika mycket på både in- och utsidan. Jag vet inte hur det funkar med självutlösare när man fotar med mobilkameran. Får aldrig tummen ur att skaffa en ”riktig” kamera. Men jag ska ta mig en titt i telefonen 🙂

 6. Så kul att läsa dessa saker om dig. ❤
  Jag själv dricker inte alkohol då jag käkar mediciner som det är farligt att blanda med alkohol. Själv älskar jag hästar och ska få börja rida inom en snar framtid hoppas jag. Man ser verkligen kärleken till hästen du har med på bilden.

  1. Åh tack så mycket! <3 Så roligt att du ser hur jag känner för honom<3 Jag hoppas att du får börja rida snart. Om vi hade bott nära varandra hade du fått rida hos mig :)

 7. Gud vilken rolig lista vännen 🙂 Jag gillar det <3 Kanske måste låna den bara för att hehe 😉

  ÅHHH så fin bild på dig i hatten/mössan, så söt du är 🙂 Kramis <3

  1. Åh tack så jättemycket snälla du! 😀 <3 Så roligt att du tycker det! Ja det är bara att du kör på med listan om du kan ha glädje av den 😀
   Kramisar!<3

 8. Kul att läsa din svar på frågor som har legat ett tag & väntar på att bli besvarade ????.
  Kanske jag med ska göra något sådant ????????.
  Bra att ha frågor liggandes. Så man kan ta fram & svara på lite då & då.

  Hoppas att du har en fin vecka hittills! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  1. Tack så mycket! Så roligt att du tycker det 🙂 Ja det är bra att ha en lista att beta av vartefter 🙂 Jag har visst råkat bli sjuk, så jag ligger nerbäddad och huttrar under täcket. Men hoppas vakna friskare imorgon.

   Ta hand om dig och var rädd om dig! 🙂 <3

 9. Gillar såna här inlägg där jag får lära känna bloggaren lite mer. Fick aktivt leta upp det dock då det inte kom med i RSS-flödet :(. Jag älskar också kaffe med mycket mjölk, gör inget om det stått i ett par timmar och är kallt heller. Den där rokoko byrån ser ut som den jag ärvde av min far, men som jag lät stå kvar hos min plastmamma. Hon kanske sålde den till dig? 😀

  1. Tack så roligt att du tycker det! Jag får verkligen myror i huvudet av varför RSS inte fungerar ibland. Önskar att jag hade bättre kunskaper om just RSS. De andra sätten att prenumerera vet jag fungerar, för jag har t ex lagt till mig som e-postprenumerant. Får försöka hitta någon kunnig som kan hjälpa mig.
   Ja vem vet om det är den byrån 😀 Den stod på en loppis och jag köpte den direkt! 😀

 10. Jag älskar också historiska platser och gamla byggnader. Det är en helt fantastisk känsla att gå där, fundera på hur det kan ha sett ut under sina glansdagar och förundras över hur välbevarat det är.

  1. Ja jag förundras också både över hur välbevarade många väldigt gamla byggnader och monument är, och också över hur fantastiskt kunde bygga redan för tusentals år sedan utan maskiner och modern teknik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *