Dagens budskap från mina orakelkort

Dagens budskap från mina orakelkort

För en tid sedan delade jag för första gången med mig av ett budskap från min orakelkortlek ”Heal yourself” av Inna Segal. Idag kände jag att det var dags igen att dra ett kort för mina läsare. Även om man kanske inte känner sig träffad av budskapet, kan det leda till reflektion vilket ju ofta kan vara nyttigt. Man kanske rentav kommer till nya eller oväntade insikter om sig själv, sina relationer eller sin livssituation. Kortet jag drog blev ”Take off your mask(s). Kanske finns det en och annan som känner igen sig i det här med att bära masker i vissa – eller kanske alla – sociala sammanhang. Så här kommer dagens budskap från mina orakelkort. Jag har översatt det från den engelska guideboken, och hoppas att någon kan ha glädje av det.

Ta av dig masken (maskerna)

Sluta försöka verka annorlunda än den du verkligen är. Det är dags att ta av dig masken och vara ditt sanna jag.
Du kan inte få den kärlek och uppmärksamhet du längtar efter genom att låtsas vara någon du inte är. Varför är du så rädd för att vara ärlig mot dig själv och andra?  Känner du att du kommer förlora vänner och möjligheter genom att visa andra dina ofullkomligheter, rädslor och sårbarheter? Gör du ständigt saker för att behaga andra, även om det inte fungerar för dig?

Det här kortet indikerar att du behöver tid att lära känna dig själv och vad som är viktigt i ditt liv. Du kommer veta att du utvecklats när andra människors åsikter om dig inte längre påverkar dig. Om du har en otrolig talang, tro på dig själv! Dölj inte din storhet för att andra känner sig avundsjuka eller förbittrade. Kom ihåg att varje stor ledare hade människor som älskade och trodde på dem, såväl som människor som tvivlade och ogillade dem.

Action:

Ta några djupa andetag och fokusera på din kropp. Reflektera över i vilka delar av ditt liv du bär masker och inte är autentisk. Tänk på olika situationer som får dig att känna dig sårbar.

Föreställ dig att du tar av dig masken du bär, och talar ärligt med vänlighet till en viss person som skrämmer dig. Ta tillbaka din kraft.

Ge dig själv tillåtelse att vara äkta och säga det du menar, från en plats av mildhet och medkänsla.

Så vad tycker du om kortet? Finns det något i budskapet du kan ta till dig?

*   *   *

Nedan finns länken till första kortet jag drog. Budskapet kan man ta till sig när som helst när man råkar läsa det.

Ett tänkvärt budskap

Jag önskar dig en riktigt fin helg!

0

16 svar på ”Dagens budskap från mina orakelkort

 1. Vad spännande. Själv tror jag inte på det övernaturliga och tarotkort med mera, men har alltid tyckt att det varit intressant. Har du varit med om något övernaturligt/konstigt eller hur kommer det sig att du började med tarotkort? 🙂

  1. Javisst är det spännande! Det här är inte tarotkort, men jag håller på med tarot också. Ja jag har varit med om en hel del saker, och har skrivit några inlägg om sånt också 🙂

 2. Jag kände mig träffad, och det budskapet får en verkligen att reflektera.
  Visst kan det vara bra att kunna ta på sig den där masken ibland. Jag tänker då framförallt på jobbet. Har man en dålig dag skadar det ju inte om man försöker le och vara glad mot kollegor och ev. kunder.
  Men i övrigt är det bäst att umgås med människor som man kan vara sig själv med. För det tar mycket onödig energi att ha på sig den där masken.

  1. Ja om det är någonstans jag har fått använda mig av masken nån gång, så är det just på jobbet. För arbetsplatsen ska ju vara trivsam att vistas på, och det lär den ju inte bli om man låter kollegor och kunder drabbas av att man har en dålig dag.
   Men annars känner jag som du att jag vill umgås med människor jag kan vara mig själv tillsammans med. Det ger mig inget att förställa mig, så de som inte kan ta mig som jag är faller bort ur umgängeskretsen.

 3. Intressant kort du drog. Det där att ta av sig masken tycker jag är så viktigt. För jag kommer ihåg när jag mådde som sämst så försökte man hålla skenet uppe för ens familj. Men idag så säger jag till min morsa tex när jag mår sämre psykiskt.

  1. Ja att ha på sig masken och låtsas att man mår bra inför sina anhöriga, mår man ju ännu sämre av. Så bra att du säger hur du mår nu.

 4. Intressant inlägg. Kul att du drog ett kort & berätta kortet för oss vad kortet handla om. Tack för att du tog det på svenska. Jag kan känna igen mig i kortet genom åren. Men idag känner jag att har släppt den där masken inte helt. Men en del. Kanske för att jag är i ett förhållande nu. Å han älskar mig hur än jag är & ser ut. Så behöver inte prestera. Jag har lite mer mask på jobbet, bland visa vänner. Men det är något jag jobbar på.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Tack så mycket! Ja arbetsplatsen är ju ett sånt ställe där man kan få använda masken vid behov, som tex om man har en dålig dag och inte vill att det ska drabba andra. Härligt att du har kunnat släppa masken en del iallafall, och att det är något du jobbar på 🙂

   Ta hand om dig och var rädd om dig! 🙂 <3

 5. Ett kort man får sig en tankeställare till. Samtidigt är man olika i olika situationer. Är nog mig själv väldigt mycket på jag tränar. Då får jag fram pannbenet jag inte har annars och skämtar en hel del i alla fall då jag är trygg med tränaren. Sen har vi olika roller på jobbet, med vänner, med familjen osv.

  1. Javisst är man olika i olika situationer, och i viss mån krävs det nog för att man ska fungera rent praktiskt i samhällets alla delar. Men jag tror att ju mer man kan vara sig själv i olika sammanhang, desto bättre mår man:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *