Jag berättar 11 saker om mig själv

Jag berättar 11 saker om mig själv

Jag har inte varit flitig på att göra listor, men jag har märkt att många gillar sådana. Det gör jag också, men har haft svårt att komma på något att sätta på pränt. Men nu har jag gnuggat de små grå ordentligt och fått ihop några punkter, så vi kör väl igång tycker jag!

1) När jag var liten spelade jag dragspel. Jag har förgäves letat efter något foto på när jag underhåller släkten på kalas. Men såväl bilder som spelkunskaper är nu spårlöst borta.

2) Min favoritsak när jag var liten var en Pippiperuk, och den ville jag helst aldrig ta av mig. Jag tror att min mor slängde den i smyg när den var totalt luggsliten.

3) Jag älskar att läsa. Som barn besökte jag ständigt biblioteket och lånade maxantalet böcker. Att läsa böcker var en daglig vana tills hjärntröttheten satte käppar i hjulet.

4) Jag har målat oljemålningar sedan jag var 14 år, och har haft ett antal utställningar under åren. Motiven har varit natur, stilleben, blommor, djur, barntavlor mm. Nedan visar jag en som jag har kvar sedan ett antal år tillbaka.

5) Jag har varit sopran i en kyrkokör, samt sjungit pop och schlager i ett partyband.

6) Jag tycker väldigt mycket om att dansa. Som barn/tonåring dansade jag folkdans, och som vuxen har det mest blivit bugg och foxtrot.

7) Ett mål jag har haft så länge jag kan minnas är att lära mig något nytt varje dag – i smått som stort. Jag är väldigt vetgirig, och vill alltid vidga mina vyer inom alla möjliga ämnesområden. Särskilt intressant är det att lära mig om sånt som andra tror på, och när man tittar efter skillnader händer det också att man hittar likheter. Jag synar gärna vedertagna kunskaper i sömmarna, och det är inte min grej att stelna fast i någon av livets alla ramar.

8) Jag avskyr falskhet, hyckleri och när folk vill framstå som fisförnäma.

9) Det tråkigaste jag vet är att titta på sport på TV – förutom möjligen ridsport (bättre att rida själv).

10) Människor som inspirerar mig är: Människor som tänker utanför boxen, tror på sig själva och följer sina drömmar.

11) Jag har för det mesta nära till skratt. Tycker att det vackraste man kan klä sig i är ett leende. Nedan lilla jag – glad på en picknick i gröngräset 😀

Det blev faktiskt ytterligare några punkter som jag sparar på. Jag vill ju inte att någon ska somna vid slutet av en alltför lång uppräkning 😉

Jag önskar alla en bra dag!

0

66 svar på ”Jag berättar 11 saker om mig själv

 1. Verkligen kul att få veta mera om dej!
  Dessa listor är så roliga. Jag gillade dock inte att lösa, åh vad kul du gillade göra oljemålningar. Älskade också att rita och måla när jag var mindre ! Himla kul!
  Ha en fin fredag ❤️

  1. Tack så jättemycket!? Ja jistanes på många kritor, färgpennor och vattenfärger man gjorde slut på som barn?
   Ha en fin helg!❤️

 2. Pippi är ju en fantastisk liten tjej tycker jag. Hon borde vara allas förebild. Kul med lite fakta om dig, sådant iaf inte jag hade en aning om

 3. Så spännande att få ta del av detta 🙂 Jag har också sjungit i kör. Pippi var även en favorit hos mig när jag var liten. Ha en fin helg! Kram Jenny

  1. Tack så jättemycket!? Jag kunde nästan tänka mig att du har sjungit i kör, för du sjöng så vackert i en video i din blogg?
   Ha en fin helg! Kram

 4. Vilken rolig och vad kul att få veta mer om dig. Gillar inte heller falskhet och böcker är den bästa underhållningen som finns. Fina bilder du bjuder på också ❤

  1. Tack så jättemycket!? Ja det stämmer, men för tillfället är optimismen betydligt större än aktiviteten?

 5. Men du så roligt att läsa och vilka talanger du bär på med dans, sång och måleriet :). Jag känner igen mig i saker här ovan som det där med att ogilla hyckleri och falskhet, även att läsa böcker. Det där med att läsa böcker blir dock mer sällan för det är roligt numera. Är mest för studierna :).

  1. Tack så jättemycket!? Ja när man studerar blir det inte mycket tid över till annat än studielitteraturen. För min del blev bara att läsa en stund innan jag somnade på kvällarna?

 6. Pippiperuken va ju kanon ju ha ha.
  Tavlan var ju sååå fin. Wow
  Du är riktigt duktig på att måla. Jag kan knappt rita en sträckgubbe ju. Älskar sån ahär frågor/svar inlägg.
  Trevlig helg 🙂

  1. Tackar så jättemycket!? Glädjande nog kan jag berätta att dom flesta brukar kunna skapa en målning, om man sätter en pensel i handen på dom och ställer fram en duk och en färgpalett?
   Trevlig helg!

 7. Vilket underbart inlägg och så många roliga och spännande saker du berättar om dig själv. Jag blev jätteimponerad av den vackra tavlan och hade gärna sett fler alster från senare år.

  1. Åh tack så jättemycket!? Jag får kanske fota någon annan tavla och lägga ut i något framtida inlägg?

 8. Men då fint du målar?? haha känner igen mig tråkigaste ja vet är också sport, och har svårt för folk som tror sig tycka dom är bättre än andra.

 9. Vad söt du var i pippi peruken. tror du skulle vara lika söt idag i den. Jag älskar också att läsa och har alltid gjort det sen jag var barn. Nu ska bara orken och tiden finnas 🙂

 10. Jag spelade bastuba i en orkester fram tills årskurs 7 😛
  Jag AVSKYR verkligen också falskhet!!!

  Lånar denna listan/utmaningen och länkar självklart till dig 😀

  1. Så himla kul att få veta!? Har du någon bild på dig och bastuban??
   Ja gör gärna det, det blir kul att läsa!

 11. Vad roligt att få läsa. Du var ju riktigt söt i den där pippiperuken 🙂 Hur reagerade du när du förstod att den var borta?
  Har du funderat på att ta upp dragspelandet igen?

  1. Tackar så jättemycket!? Jag blev väldigt besviken! Nej det har jag inte funderat på. Jag kommer inte ihåg hur man spelar, och har inget dragspel heller. Sen är motoriken i högerhanden inte bra efter olyckan och operationen förra hösten.

 12. Men vilket härligt inlägg, insåg att det ändå är en hel del jag inte har koll på! Du är verkligen oerhört duktig på att måla, blev helt såld på tavlan du visar ? Själv kan jag knappt måla en streckgubbe haha men älskar att kolla på vacker konst! Håller helt med dig om att leende är det vackraste & uppskattar människor som tänker utanför boxen. Önskar dig en superfin fortsatt fredag nu vännen, kramar ?❤️

  1. Åh tack så jättemycket vännen! Så glad jag blev!? Det är roligt att se att du och jag tycker likadant om saker som jag tycker är betydelsefulla och viktiga!? Jag önskar dig en fortsatt härlig helg! Kramar!?❤️

 13. Tror inte att din blogg kan trötta ut mig, då får du kämpa på bra ?
  Håller med dig om sport, det finns inget tråkigare än att titta på typ hockey på tvn. Vad är det för vits?

  1. Tack så mycket det var roligt att höra!? Det är ingen vits alls, för det är lika tråkigt som att titta på färg som torkar?

 14. Blir verkligen impad av dig, oljemålningar tycker jag verkar så otroligt svårt! Men vad roligt att du fått sålt också, vilken lycka det måste vara 😀
  Åh Pippi var en riktig favorit när jag var liten! KRAM

  1. Åh tack så jättemycket!? Jag är övertygad om att du skulle kunna göra jättefina målningar!? Ja det är en lycka när någon vill köpa det man har målat, och man vet att tavlan kommer att pryda någons hem.
   KRAM!

 15. Vilket roligt inlägg! Sådana här får du gärna fortsätta med 😀

  Jag var exakt likadan med pippi-peruken och pippi-kläderna! Mina föräldrar hade ett helvete att få av mig dessa och till slut fick de låtsas som om dem vart borta, fast de lagt undan det :’D om jag minns rätt har mina föräldrar kvar den här peruken och kläderna. Jag var likadan med Lotta på bråkmakargatan fast jag klippte sönder mina kläder och skyllde på min stackars gosedjurs-hund :’D

  1. Åh tack så roligt att du tycker det!? Jag kanske borde ta tag i att sammanställa ännu en lista av punkterna som inte kom med på denna?
   Tänk så styggt av våra föräldrar att gömma undan våra kära Pippi-peruker och kläder!? Tur att jag iallafall inte klippte sönder mina kläder, för då hade dom nog gömt saxen ända tills jag flyttade hemifrån!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *