Feberfri dag och en liten picknick

Feberfri dag och en liten picknick

Senaste dagarna har det minsann varit lite synd om mig, för jag har haft feber och känt mig riktigt risig. Men idag blev jag tack och lov feberfri. Jag har fortfarande huvudvärk och ont i kroppen, men kände stort behov av en nypa friskluft. Så på eftermiddagen åkte vi iväg en sväng till badplatsen för en liten picknick. Det var soligt och vackert väder men kyligt i luften, så det blev att klä på sig ordentligt. På sommaren finns det bord och bänkar att slå sig ner vid med sin matsäck, men nu fick vi sitta på bryggorna som var upptagna på land. Vi satt varmt och gott på varsin sadelpadd. Nedan kan jag beskådas i min luggslitna stallmössa, när jag försöker undvika att kisa mot solen.

Vi satt inte så nära vattnet som vi gör under den varmare delen av året, men vi hade fin utsikt över sjön. Jag åt sallad av blomkål, broccoli, paprika och frön med grillad kyckling. Den sistnämnda var tyvärr torrare än en gammal skosula, men det var ändå gott att äta ute i friska luften. Efter halva portionen var jag mätt. Magsäcken verkar ha krympt senaste dagarna, så det som återstod fick åka hem till kylskåpet.

När jag tittade ut över den kalla och frusna badplatsen tänkte jag på sommarens försök att bada. Jag är en riktig badkruka, och vill helst ha minst 25 grader i vattnet för att doppa mig. Så jag badar inte ofta kan jag säga. Att vinterbada är helt otänkbart för mig. Man skulle få muta mig med en miljon eller nån riktigt hög summa för få mig att bada en dag som denna 😉

Vi hade en skön och trevlig stund vid vattnet, och stannade tills solen försvann. Ibland måste man hitta på något att göra även om man inte känner sig tipptopp  🙂

Nu ligger jag nerbäddad i soffan igen för jag blev väldigt frusen och trött. Då är det skönt att vila sig under lurvfilten till ljudet av den sprakande brasan.

Ha det så gott tills vi hörs igen!

28 svar på ”Feberfri dag och en liten picknick

 1. Ibland blir jag sugen på att vinterbada. Men jag tror inte att det är något för mig. Om det över huvudet taget skulle vara tänkbart så behöver jag vänja mig gradvis. Typ bada hela sommaren och fortsätta in på hösten. Då kanske det skulle funka. Men bara kanske.

  1. Ja det låter som en bra teori att vänja in sig så. Men för min del skulle det inte hjälpa 😀

  1. Ja det var skönt och behövligt att komma ut lite. Vi stannade tills himlen mulnade ihop sig, för då blev det kallare.

  1. Ja det är superviktigt att lyssna på kroppen. Jag bäddade ner mig så fort jag kom hem, för då kände jag mig lite sämre igen.

 2. Tack och lov att du blev feberfri och fri från huvudvärken. Låter som en väldigt jobbiga dagar. Man känner verkligen att våren är i luften: trots de kalla vindarna. Vi får hoppas att värmen och solen kommer snart med.

  1. Ja febern är skönt att slippa, så nu vill jag bli av med värken i huvudet, kroppen och lederna. Här har inte våren bråttom, men hoppas det blir lite mindre kallt snart.

  1. Ja det är alltid mysigt att åka till stranden, även om det förstås är skönare under sommarhalvåret. Nej vinterbad det lär jag aldrig förstå mig på.

 3. Så härligt att du äntligen är feberfri och kunde åka på en lite utflykt. Ibland kan de små sakerna man gör i vardagen göra en dag till en bra dag. Hoppas att du mår bättre idag och att huvudvärken försvinner.

  1. Tack! Ja jag är lite bättre idag, men har fortfarande ont i kroppen och lederna. Jag håller med om att det här att göra små saker i vardagen kan göra stor positiv skillnad.

 4. Så mysigt med vinterutflykt. Jag vill inte kalla mej badkruka, men badar inte heller om det är under 25 grader. Varför ska med göra det, undrar jag 🙂

  1. Ja det var mysigt. Ja den frågan har jag ställt ibland när badglada vänner tyckt att jag varit fjantig som inte vill doppa mig i typ 18 gradigt vatten :’D

 5. Skönt att det börjar vända för dig, inte alls kul att vara sjuk. Ser riktigt härligt ut med picknick ute. Är inte heller någon storsimmare, en gång vartannat år måste väl räcka. Nu börjar dock barnen vara så stora att de vill åka till stranden på sommaren

  1. Ja det är skönt, och jag hoppas jag blir helt bra snart. Ja det är inte varje år jag lyckas pina mig ner i vattnet, så det är lagom ofta. Du får titta på när barnen badar 😀

 6. Skönt att vara feberfri efter dagar som sjuk. Vinterbada skulle jag gärna göra. Skuille faktiskt gjort det men det blev inte av denna vintern

 7. När man varit sjuk & inne några dagar. Så är det skönt att få lite frisk luft ????. Mysigt att åka iväg på picknick & gott. Mat ute är så gott????. Å din sallad lät mycket god. Mm man får verkligen drömma sig bort till sommaren när kylan går in till märgen.
  När man kommer hem å är frusen så är det mysigt att lägga på sig en filt i soffan framför brasa ????.

  Krya på dig????❣️

  1. Tack!<3 Ja jag får ett skriande behov av friskluft när jag legat nerbäddad ett tag. En picknick är ett skönt sätt att komma ut, och inte så ansträngande. Aptiten blir ju bättre utomhus också 🙂
   Ja nu drömmer jag verkligen om sommaren när jag ligger nerbäddad framför brasan 🙂
   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3

 8. Det är skönt att komma ut lite när man har varit sjuk. Vad var det för frön du hade i din sallad? Den lät god, synd bara att kycklingen var torr. 🙂

  1. Det var solrosfrön i salladen och den var god. Kycklingen däremot var nog bland det torraste jag någonsin har ätit 😀

 9. Så tråkigt att du legat sjuk, men skönt att du börjar känna dig lite piggare nu<3
  Så fint ni har det, älskar att vara nära naturen och vatten<3

  Hoppas Du har en bra söndag! Kramar!

  1. Tack!<3 Ja idag som först känner jag mig hyfsat återställd:) Jag älskar också naturen och att vara vid vatten. Drömmen är att nån gång bo så nära en sjö eller hav att vi inte behöver ta bilen dit:)

   Jag önskar dig en fin söndagskväll!<3 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: