Ett tänkvärt budskap

Ett tänkvärt budskap

Nu förstår ni kära läsare ska ni få se något alldeles nytt i denna blogg. Jag tänkte nämligen dela med mig av ett budskap ur en av mina orakelkortlekar.  Jag har sett att det finns ganska många som t ex delar dagens kort, så jag tänkte att nån enda gång kan väl jag också göra det. Oavsett vad man tycker om orakelkort, så har dom ofta bra saker att säga – åtminstone kortlekarna som jag har valt.  Jag brukar dra kort åt mig själv ibland, och budskapen kan vara väldigt träffande. Så varsågoda att ta del av ett tänkvärt budskap jag har dragit för mina läsare. Texten nedan har jag översatt ur guideboken som medföljde kortleken.

Hur läraktig är du?

Är du öppen för att lära dig nya saker i livet? Hur hög är din önskan att släppa tvivel, negativitet, dömande och självsabotage?

Vilka är några av dina favoritsaker att göra? Är det att titta på TV, shoppa, spela golf, dricka eller skvallra med dina vänner? Är du villig att ge upp någon av dessa saker för att skapa tid att lära dig något nytt? Är du trött på att vara less på saker? Hur villig är du att verkligen tillämpa det du lär dig?
Du kanske lär dig många nya saker men är motvillig till förändring? Varje gång du börjar tänka ”Jag vet redan det här”, ”Jag har hört det förut”, ”Det här gäller inte mig”, minskar din förmåga att lära enormt, och det är i det här läget du blir praktiskt taget obildbar utan att inse det. Såvida du inte tillämpar det du har lärt dig i livet, så kommer du inte riktigt att veta det.

Det här kortet lockar dig att inte endast vara öppensinnad, utan att ta specifik action mot förändring.

Action:

För att skapa förändring behöver du starta med något litet, som t ex hur du häller upp ditt te. Så småningom kommer du att ändra din vana. Detta bygger självförtroende när du börjar arbeta mot stora förändringar du behöver göra.

Inom de kommande 48 timmarna, ta ett steg framåt mot att förändra någon del av livet. Det kan vara något litet som att köpa en anteckningsbok att skriva dina drömmar i, eller att prata med någon om din förändring. Gör sedan något varje dag, även om det bara tar ett par minuter, för att skapa positiv förändring i ditt liv.

En annan sak du kan göra är att fråga dig själv många gånger om dagen ”Är jag läraktig just nu?” eller ”Tror jag att jag kan bättre?” De mest läraktiga människorna är de som har mest framgång i livet.

Det som fick mig att fastna för den här kortleken var de jättevackra bilderna.

Så vad tycker du om kortet? Finns det något i budskapet som du kan ta till dig?

 

Guideboken som hör till kortleken med samma namn.
0

14 svar på ”Ett tänkvärt budskap

  1. Ja jag håller med dig! Sen är det ju också den här biten att tillämpa sina lärdomar. Gör man inte det kommer dom sällan till nytta.

 1. Det finns absolut värde i korten. Jag är väldigt nyfiken på tarotkort. Får nog ta tag i det och kolla upp det lite.

  Har du hållit på med det länge?

  Tack för korten, jag tar dem till mig!
  Kram

  1. Tack själv! Jag håller på med tarot också, och har väl gjort det i mer än två år. Det tar mig lång tid att lära mig tolka all symbolik från grunden.

   Orakelkort som detta började jag med lite senare, och använder dom som ett komplement till tarot.

   Kram!

 2. Så intressant att läsa. Jag kan ha lätt att säga tex jag kan redan det där eller det gäller inte mig. Man måste ha viljan att lära sig annars är det bortkastad tid. Önskade jag hade vetat det tidigare så jag tagit vara på de chanser jag fick,

  1. Tack så mycket! Så roligt att du tycker det! Ja du har så rätt i att om viljan saknas är det bortkastad tid. Ja ibland missar man chanser av den sorten som verkligen var sista tåget som lämnade stationen. Och ibland kan man ha turen att det går ett tåg till, om man bestämmer sig för att förverkliga det man inser att man ville, samt strävar mot målet med stor vilja och beslutsamhet. Jag hoppas på det sistnämnda för dig också.<3

  1. Ja det är långtifrån allt som är lätt att lära sig, men att tycka det är roligt underlättar inlärningen väldigt mycket:)

 3. Just det kortet var nog inte riktigt för mig. Jag är förändringsberoende 🙂 Älskar förändringar och tar nya beslut hela tiden. Dessutom är jag otroligt intresserad av att lära mig nytt. Finns helt säkert andra kort som är mer riktade åt mitt håll. Kul initiativ till din blogg tycker jag!

  1. Tack så jättemycket! Så roligt att du tycker det! Jag får erkänna att jag tvekade mer än en gång att publicera inlägget, för det är inte min invanda nisch.
   Ja det är lätt att förstå att det här kortets budskap inte är för dig? Har man läst din blogg så vet man att du älskar både förändring och att lära dig nya saker?

 4. Hon visar en tillfredställelse och ett lugn, Hon ser ut att vara nöjd med sig själv och sin tillvaro och det är väl något att eftersträva

 5. Så bra budskap! Tror det är väldigt vanligt att människor ”bär masker” i olika situationer. Och även olika masker, beroende på vilken människa man möter eller vilken situation det är ..<3

  Jag som person är ganska rak och inte rädd för att säga vad jag tycker, men kan nog ändå relatera i vissa situationer<3

  Ha en fin kväll! Kramar

  1. Tack! Ja jag tror som du att maskerna kan vara flera och situationsanpassade<3 Jag är också rak som person, men nån gång kan masken ändå vara till nytta<3

   Ha det så bra! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *