Från väntans tider mot nya tider

Från väntans tider mot nya tider

För ett tag sen skrev jag ett inlägg om att jag var i väntans tider. Det var en riktigt prövande tid, men nu har jag väntat färdigt. Den mycket viktiga pusselbiten som jag skrev om har tillsist äntligen fallit på plats. Det är fortfarande mycket i livet som svävar i ovisshet, och allt råder jag inte över. Men klumpen i magen har löst upp sig. Jag har ställt in siktet på möjligheter istället för svårigheter, och genom att se och ta vara på möjligheterna går jag mot nya tider. Livet förändras återigen, och den här gången ska jag hålla stenhårt i rodret. Jag har hittat en riktning och den kommer jag att följa. Mitt bland alla utmaningar känner jag en pirrande känsla av förväntan. Livet har stått i ett slags ”stand by-läge” så länge efter ständigt återkommande fetsmällar, men nu kan det försiktigt börja röra sig framåt igen.

Den här våren ska jag som vanligt glädjas åt alla blommor som slår ut, såväl i naturen som på fönsterbrädorna. Dessutom ska jag ägna mina tankar åt hur drömmar blir verklighet. För några år sedan startade jag den här bloggen och döpte den till Vara på väg – Om livet och att hitta sin egen väg. Nu är det dags att resa sig ur askan och börja vandra den.


Här är inlägget jag hänvisar till i inledningen:

https://varapavag.se/2023/02/22/i-vantans-tider/

0

36 svar på ”Från väntans tider mot nya tider

 1. Det här låter intressant och spännande. Det är härligt när man själv är kapten på sin skuta och håller hårt i rodret, heja dig!

  Jag ser också fram emot alla blommor. Jag beställde lite blomfrön igår, så snart kommer det blomma massor på mina fönsterbrädor också och sedermera även ute på trädgården när de planteras ut 🙂

  1. Tack så mycket! Ja det är spännande och härligt att sätta ny kurs, även om den leder ut i det okända.
   Så roligt att du har beställt blomfrön! Det är underbart när dom börjar spira och växa 🙂

 2. Så skönt att få en viktig pusselbit på plats! Att ta ett steg framåt i rätt riktning är så häftigt. Lycka till i fortsättning 🙂

 3. Ja livet är inte alltid så snällt. Vad skönt att den sista pusselbiten verkar ha fallit på plats. Hoppas allt fortsätter framåt för dig.

 4. Vad härligt att läsa att du känner en liten pirrande känsla i kroppen. Jag är också förväntansfull över våren. Ska bli kul att få följa din resa nu. Jag går också mot förändringar 🙂

  1. Tack så jättemycket! Så roligt att du också känner dig förväntansfull och går mot förändringar. Jag kommer dela med mig i små portioner vartefter saker klarnar på sätt som jag kan skriva om. Det ska bli kul att läsa om vad du kommer vara med om också 🙂

  1. Så roligt att du tycker det! Ja namnet kom till när jag kände mig mera vilsen än någonsin på livets väg, och milde tid vilken tid det har tagit att hitta vägen igen.

 5. Egentligen när man tänker efter så är allt som är i framtid i nästa sekund framtid. Så vi får väl alla försöka underlätta och skapa förutsättningar för en bättre framtid. Men livet det är här och nu i denna stunden

  1. Ja vi lever här och nu, och för att skapa en bra framtid kan vi ta lärdom av det förflutna.

 6. Jag blir väldigt nyfiken på vad det är för förändring som ska bli. Ser fram emot när och om du känner att du vill berätta mer. Att få drömmar att bli verklighet kräver beslut och målmedvetenhet, läser gärna om den resan också. Allt det där är sånt som jag älskar att läsa om 🙂 Om du vill dela. Ha en fin helg!

  1. Så kul att du vill läsa mera 🙂 Jag kommer att dela med mig bit för bit vartefter saker börjar rulla igång och falla på plats. Besluten är tagna, så det återstår att förverkliga sånt som ska göras. Vissa saker kan gå fortare, och andra kommer nog ta mera tid. Men bollen börjar så sakteliga att rulla nu 🙂

   Ha en fin helg! 😀

 7. Texten är så stark och känslosam att hur jag än kommenterar känns det som att jag famlar. Men att börja se till det man har nära, som blommorna, är ett sätt att hitta tillbaka. Så har jag också börjat och jag har funnit stor hjälp i det. Jag dras med i din förväntansfullhet och tycker det ska bli spännande att läsa om din fortsatta (livs)resa.

  1. Åh tack så jättemycket för dina fina ord. Det glädjer mig att du tycker det ska bli spännande att läsa om min livsresa. Jag tycker absolut inte att du famlar med orden. Tvärtom, jag finner mycket igenkänning i det du skriver.

 8. Det är bra att du hittat en riktning i livet du vill gå. Att vara i väntans tider kan vara rätt tråkigt och irriterande. Ibland går inte livet som man vill och det känns som man får smäll efter smäll. Det viktigaste är då att man reser sig upp och inte ger upp.

  1. Ja det är just det här att resa sig upp och inte ge upp, som man måste göra om och om igen när det ständigt kommer nya smällar. Så nu vill jag få färdas framåt i min riktning utan flera krokben på vägen.

 9. Oj så mycket tänker som förde runt i min hjärna när jag läste inlägget ????. Trodde du skulle avslöja något. Men härligt att du har den inställningen på våren ????????. Låter bra att öppna asken & vandra på den väg som din blogg säger. Jag hejar på dig!

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  1. Tack så mycket! 🙂 Jag kommer att dela med mig bit för bit vartefter saker börjar rulla igång och falla på plats. Vissa saker kan gå fortare att komma igång med, och andra kommer nog ta mera tid. Men bollen börjar så sakteliga att rulla nu, så jag återkommer med flera inlägg vartefter 😀

   Ta hand om dig och var rädd om dig! 😀 <3

 10. Så bra att du hittat din rikning! Hoppas allt kommer gå så bra det kan göra på vägen dit<3
  Blir också lite nyfiken 😉 *leer*

  Så vacker orkidee! Älskar orkideer, har 3 st hemma 🙂
  Hoppas du får en fin kväll<3

  1. Tackar så jättemycket!<3 Ja det hoppas jag verkligen. Jag älskar också orkidéer! De är så otroligt vackra när de blommar 🙂

   Jag önskar dig en fin ny vecka<3

 11. Thank you for sharing your personal journey with us. It’s inspiring to see how you’ve managed to stay positive despite the uncertainties in your life. I believe focusing on possibilities instead of difficulties is a great mindset to have, especially during challenging times. My question for you is, what advice would you give to someone who is struggling to stay positive and hopeful during a difficult phase in their life?

  1. Thank you for your kind words. My advise would be to be grateful for the little joys in life, and to feel gratitude for the positive things you do have in life – however small they are. And to appreciate even the smallest progress in the desired direction. I could write a whole blogpost about this topic, so maybe I will do that some day 🙂

 12. Så bra att du har hittat just DIN riktning, så viktigt att kunna gå sin egen väg, vet vad man vill osv 🙂 Att ha olika mål eller bara ett är A och O <3 Jag tror på dig. Kramis <3

  1. Tack så mycket snälla du!<3 Ja det har en otroligt stor betydelse för ens livskvalitet. Jag har egentligen innerst inne alltid vetat det mesta av vad jag vill. Men så ska man hitta framkomliga vägar också. Nu får det bära eller brista 🙂
   Kramar!<3

  1. Men fy så trist att inte tåla blommor! Jag hoppas att det finns nån allergimedicin som funkar hyfsat bra 🙂 <3
   Kramis!<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *