I väntans tider

I väntans tider

Har du nån gång varit med om att livet plötsligt kastat upp sina kort i luften, och du inte vet var dom kommer landa? Jag tror väldigt starkt på att om man inte gör egna val i livet, så kommer livet att välja åt en. Därför försöker jag så långt det går att göra aktiva val oavsett vad det gäller. Jag vill inte lämna styrningen av mitt livs skuta åt slumpen, eller åt någon utomstående. Men ibland hamnar man ju tyvärr i situationer som man inte kan styra över, hur gärna man än vill eller försöker. Något man tog för givet ska lösa sig på ett hyfsat bra sätt, fastar plötsligt i en osäker utgång. Något som är otroligt viktigt för ens liv, får man märka att man tyvärr inte själv har mandatet att styra över.

Just nu befinner jag mig i väntans tider. Jag gör mitt bästa för att lösa situationen, men en stor och otroligt viktig pusselbit är inte upp till mig. Faller inte den biten på plats så får det en mycket stor påverkan på livet. Jag försöker att inte låta situationen gnaga på mig i väntan på vad som ska ske. Jag försöker att inte känna mig frustrerad och besviken. Det gör mig inte gott att tänka på var livets kort kan landa. Man ska ju inte ta ut något i förskott oavsett hur oddsen ser ut. Men i bakhuvudet finns ändå tankarna ständigt med mig. Jag var helt oförberedd på den här situationen, och har inte hunnit landa i den än.

Det är bara att återigen konstatera att livet är allt annat än förutsägbart. När allt är gjort som jag kan göra, hoppas jag att korten landar på ett bra sätt inför framtiden. Efter de senaste årens prövningar anser jag faktiskt att jag förtjänar det.

0

24 svar på ”I väntans tider

 1. Den där väntan kan vara jobbig. Speciellt när man inte riktigt vet hur de kommer att sluta. Men jag har en känsla av att de kommer att sluta bra för dig.

 2. Jag håller nog med dig här. Det bästa är att göra egna val men ibland händer saker man inte kan rå för, är mitt i det just nu.

  Jag håller tummarna för att väntan inte är för lång och att det går som du önskar 🙂

 3. Kan förstå att det är svårt ibland att lösa vissa situationer och ibland kan man inte göra något åt det. De med att inte bli frustrerad är lättare sagt än gjort.Håller tummarna för att det ska lösa sig på bästa sätt för dej

 4. Ja ibland känns det som man inte gör annat än väntar. Ja livet är väldigt oförsägbart. Det kan hända mycket på lite tid. Så ibland får man som du skriver göra det bästa av situationen.

 5. Du borde samla dina tanker i en bok, om du inte redan gjort det. Du skriver så vackert om det sorgliga. Jag är ledsen för din skull och kan relatera till känslan att man tycker det är nog med elände, att livet borde skärpa till sig. Har känt så i över fem års tid och kanske, kanske börjat landa i en viss acceptans att vissa saker ligger bortom min kontroll (men den är väldigt, väldigt bräcklig, ska tilläggas). Vad det än är som händer dig nu hoppas jag av hela mitt hjärta att du snart kan få pausa från livets tvära kast.

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!❤️ Din fina kommentar värmer verkligen så mycket i hjärtat att läsa. Jag hoppas innerligt att vi båda kan få en framtid fri från en oskälig mängd av prövningar och elände.

 6. Det vet jag inte om jag vill, att livet ska välja åt mig. Det kan ju bli hur som haver. Åt både det ena och det andra hållet. Men å andra sidan kan jag inte kontrollera allt hur mycket jag än vill. Jag hoppas att det ordnar sig med situationen du står i.

 7. De jobbigt när man känner sig maktlös . Man vill ju kunna ha kontroll över de mesta men de kan man inte i ärlighetens namn då är de bra på att just försöka fokusera på det man faktiskt kan kontrollera. Nu vet ja inte va det gäller i ditt fall,men tror man alltid mår lite bättre själv av att just försöka styra fokuset ditt .Och självklart förtjänar du att må bra de gör du i massor kram❤️

  1. Tack så jättemycket! Ja maktlöshet tycker jag är bland de värre känslorna man kan känna. Hur mycket man än fokuserar på det man själv kan göra, så är man ändå just maktlös.
   Kram!<3

 8. Ja vissa saker kan man inte styra över hur gärna man än vill. Sen kommer någon hurtig och säger att man ska tänka positivt eller kommer med någon annan dum lösning. En terapeut sa det till mig efter att mitt barnbarns pappa valde att bli en ängel. Tänk positivt…. Blev mest provocerande… Fråga om jag skulle tänka att wow… mitt barnbarn är miljonär vid 18!!! Nja,,, fick hon välja hade hon hellre haft kvar sin pappa.

  1. Men fy vad var det för en plumpdum terapeut?! Ett annat yrkesval skulle jag rekommendera den personen, för det finns inget positivt att tänka i den otroligt sorgliga och tragiska situationen. Jag kan också tycka att det är provocerande med toxisk positivitet till varje pris, om det så brinner i håret. Vi skapades inte med alla våra känslor för att förtränga större delen av dom.

 9. Så irriterande när man måste vänta på beslut som fattas av andra. Är i samma situation själv, kommer inte vidare gällande en sak men kan inte heller göra nått före vissa myndigheter fattat sina beslut. Tär verkligen på en. Hoppas det löser sig för dig snart

  1. Tack så mycket! Ja det här att vara beroende av någons välvilja, eller att drabbas av någons brist på sådan, är allt annat än roligt. Hoppas att det löser sig snart för dig också.

 10. Exakt så där tycker jag också. Jag vill verkligen styra min skuta själv med aktiva val. Men vi råder inte över allt som händer omkring och med oss. Ibland krävs det ett tålmodigt väntande. Hoppas bitarna faller på rätt plats, utan din aktiva medverkan den här gången.

  1. Tack så mycket! Ja jag hoppas det. Vissa situationer kan man slå hur många knutar som helst på sig själv för att lösa, men vi råder ju som du säger inte över allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *