Lite vardagslyx

Lite vardagslyx

Tänk vad saker kan upprepa sig. I skrivande stund väntar jag på John Blund, som gjorde en visit och försvann igen. Jag fick då tanken att skriva om lite vardagslyx, och det var precis vad som hände för drygt ett år sedan också. Egentligen går ögonen i kors, men när skrivlusten hoppar på en är det synd att hoppa undan! Så här kommer ett sömnigt inlägg=)

Den ena sortens vardagslyx är lika lyxig nu som då, nämligen solsken på efterlängtad snö. Efter ännu en lång och blöt höst då grundvattennivån måste ha blivit överfylld, blev ögonen återigen angenämt chockade när solen strålade. Upprymdheten blev densamma och sensationen förevigades igen. Så nedan kan beskådas onsdagens soluppgång som var närmast andaktsfull att uppleva! 😀

Onsdagen bjöd också på fägring för ögonen i form av blå himmel. Den brukar vara tungt blygrå av nederbördsmättade moln, och bjuda på väta i varierande mängder. Men inte denna dag minsann. Nej, onsdagen kändes som om världen (nåja, iallafall de överblickbara omgivningarna) hade fått tillbaka sin färg igen. Nedan kan dagens vardagslyx i form av blå himmel beskådas.

En annan liten vardagslyx anlände i en kartong häromdagen, nämligen en aromalampa. Jag blev väldigt förtjust i den lilla söta ugglan som nu sprider väldoft och mysigt ljus. Doftoljan som jag använder heter Frank Incense, och jag ska nog även beställa en som doftar nytvättade lakan. Jag tycker att vissa dofter kan vara väldigt avslappnande, och andra (även rökelse) stimulerar min kreativitet när jag skapar smycken.

Det skulle gå att skriva en lång lista med olika sorters enkel vardagslyx, men nu får det räcka för den här gången. Så innan ögonlocken ramlar ner över de två gröna önskar jag alla en fin dag. Dessutom undrar jag:

Vad är vardagslyx för dig?

Ifall någon vill läsa det föregående inlägget om vardagslyx, så finns länken här:

https://varapavag.se/2019/12/11/tva-sorters-vardagslyx/

36 thoughts on “Lite vardagslyx

 1. Att solen tittar fram då och då är verkligen vardagslyx. Det blir en sån härlig vinterdag då även fast det är snö och kallt. Vardagslyx för mig är också att få se solen på vintern 🙂

 2. Jag blir så lycklig av solsken, håller med om att det är vardagslyx. Hela jag lever liksom upp då. Samma sak med blå himmel. Nu fick jag ju lite inspiration till ett eget inlägg. Får se om jag knåpar ihop några rader. Vilken gullig liten aromalampa. Jag är så känslig för dofter nu för tiden tyvärr så det är inget jag vågar använda. Hoppas att du kunde somna sen. Det är ju så jobbigt när man ligger och vrider och vänder på sig.

  1. Åh så roligt att jag kunde inspirera dig till ett eget inlägg om denna vardagslyx! Jag kan också vara känslig för vissa dofter och få en förskräcklig huvudvärk. Tunga starka parfymer samt lösningsmedel får jag riktigt ont av.
   Jo jag somnade tillsist, men det blev inte mycket sömn innan klockan ringde.

 3. Va mysigt att ni har fått snö 🙂 så många som kommenterat hos mig skrivit hur fint vi har de häruppe som fått så mycket snö å hur mycket de längtar tills de får snö 🙂 men nu har du lite snö och de är så fint! Du tar så underbara bilder gumman ❤️

 4. Det är sådana himlar jag också blir upprymd över, så härligt och man blir både pigg och glad. Idag är det grått. Trist!!
  Vardagslyx för mig kan vara när sambon ger mig en kort massage eller att jag i dagsläget faktiskt har hur mkt tid som helst och kan sitta och pärla eller läsa en bok länge och väl.

  1. Jag håller med om att dom sakerna också är vardagslyx! Både massage och att kunna ägna sig åt en avkopplande fritidssyssla länge i lugn och ro 🙂

 5. Jobbigt det där när John Blund inte kommer när man vill. Men då fick du skriva till oss 😊.

  Ja, när man ser att solen tittar fram så blir hela jag glad 😃. Måste bara ut då eller ta bild. Å snön är ju så fin när solen lyser.

  Ta hand om dig❣️Kram

  Så fin Uggla 🦉😃😍.

  Vardags lyx för mig kan vara att sätta på mig ansiktsmask, äta på mitt bästa mellis, fixa fötter, naglar, hår, gå på massage, äta lyx frulle med mina nära & kära, mysa länge med sambon i sängen på morgon.
  Gå promenad, ta en skön dusch, äta en god frukost, ha tid på mig. Chilla ett tag framför tv. Äta lyx middag på en vardag.

  1. Tack! 😀 Åh så roligt att du berättar om så många saker som är vardagslyx för dig! 😀 Många av dom sakerna tycker jag också är vardagslyx, och särskilt allt som har att göra med att äta gott, mysa och att ha tid på mig när jag ägnar mig åt någon form av livsnjutning 😀

   Ta hand om dig du också! 🙂 Kram! <3

 6. Håller med dig om att det är vardagslyx att kunna vara ute och njuta av solen! Vardagslyx är sådana småsaker som gör att mår extra bra i vardagen, kan vara en promenad i solskenet eller få sitta med en varm kopp te och mysa i soffan med tända ljus 😊

 7. Jag håller med dig, jag blev helt exalterad idag när solen faktiskt var framme en stund! Fick dock inte till några fina bilder som du fick! Håller tummarna stenhårt på fint väder i helgen så att jag kanske kan få till en liten foto-promenad.

  1. Tack så mycket! 😀 Jag hjälper till att hålla tummarna för fint väder i helgen, för det är så härligt att ge sig ut och fota.

 8. Med tanke på att hela hösten och december och en bit in i januari var grå så är jag glad över snön som nu ligger kvar. Det lyser upp lite. Kylan gillar jag inte dock. Men det är fint med snön 🙂

  1. Ja kyla är inte lika angenämt att uppleva som snö. För min del räcker det med någon enstaka minusgrad så att snön inte smälter 🙂

 9. Vardagslyx för mig är att hitta på små och stora mysiga saker i vardagen. Att bara sätta sig ute i en snöhög i trädgården och dricka varmchoklad var min bästa stund idag

 10. Vardagslyx är viktigt i livet tycker jag 🙂 För mig är det att bara få kunna stänga in mig i ett rum och vara lite ensam, om jag så bara kollar upp i taket. Sen är det ju när jag går och gör mina naglar 1 gång i månaden, men det är ju inte vardagslyx, men en lyx som alltid återkommer 😀 Kram

  1. Ja det är jätteviktigt, och även att uppmärksamma när den inträffar 🙂 Tror att även egentid då man bara får vara är väldigt viktig, och den kan kännas riktigt lyxig när man känner att man behöver den 🙂 Kram

 11. Härliga bilder och såg ut som skönt vinterväder..här var det mestadels snöstorm och blåste vilket har dominerat vädret hela veckan..Jag tycker egentid och att göra saker jag är intresserad av och mår bra av är vardagslyx

  1. Jag håller med dig! Kanske är det rentav en slags lyx att ha förmågan att se det vackra och att känna njutbara dofter. Det är så många som inte lägger märke till sånt som är vackert ens när dom har det mitt framför sig, eller som tar det vackra så för givet att dom inte njuter av att se det. Det finns många som känner dofter utan att verkligen njuta av att det luktar gott. Jag kan känna att den här förmågan som jag alltid har haft att uppmärksamma det lilla och att stanna upp och njuta, är en sann ynnest att ha välsignats med.
   Ja den lilla ugglan ger ett förebud om den annalkande våren. Tiden går fort och snart är vi där 🙂

  1. Tack så mycket! 🙂 Ja så är det, och nog är det lite konstigt att skrivlusten kan vakna just när man är trött och ska sova.

 12. Just nu känner jag väl att vi måste vardagslyxa varje dag för att lyxa till det och orka. För mig kan vardagslyx vara en dog kopp te eller en filt i soffan.
  kramen

  1. Ja i dessa tider får man verkligen värna om att skapa någon sorts liten guldkant på tillvaron, om så i allra enklaste enkelhet 🙂
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: