Två sorters vardagslyx

Två sorters vardagslyx

Just nu befinner jag mig återigen i väntans tider, dvs på John Blund. Så i väntan på att ögonlocken ska bli tunga nog att stänga om de två gröna, tänkte jag göra något så ovanligt som att skriva några ord. Jag har ju inte varit särskilt produktiv med mitt skrivande på länge. Det plötsligt påkomna ämnet att föreviga med några rader är vardagslyx. Det finns egentligen många sorter av denna lyx, men för stunden tänkte jag skriva om två av dessa. En väntad och en oväntad.

Jag börjar med den väntade och efterlängtade, nämligen att äta saffransbullar. Det är något jag skulle kunna göra varje dag året runt, men då skulle väl dessa underbara bakverk upphöra att vara speciella? Allra bäst tycker jag om hembakade, men i brist på ork har jag köpt saffransbullar i affären som bakar i eget bageri. Muuums!! 😀

Den oväntade vardagslyxen är solsken. Det är så sällan solen skiner nuförtiden, att ögonen nästan blir chockade när den gör det. I vanliga fall regnar det så ofta och mycket att jag har funderat på att snickra en ny Noaks ark. Bäcken börjar likna en flod, och hagarna står bitvis under vatten. Men så plötsligt vaknade jag till några millimeter snö och en solig, kylig samt vindstilla dag med blå himmel. Underbart!! I skrivande stund tjuter dock återigen vinden runt husknutarna, och imorgon blir det ingen vardagslyx i form av solsken.

Jag avslutar med att nämna varför jag inte kan sova inatt. Den skyldiga syns att beskåda på bilden nedan. Vid 16-tiden tog jag bilden på månen över taknocken. Den syns nu till 98%, och imorgon är det fullmåne. Så det blir ingen skönhetssömn för mig än på ett par dagar!

Efter detta plötsliga och nattliga skrivryck, önskar jag alla en piggare dag än vad jag kommer få 🙂

0

54 svar på ”Två sorters vardagslyx

 1. Hoppas John Blund hittade dig tillslut. Kul att du skriver lite tycker jag, alltid kul att läsa.
  Vardagslyx är verkligen underskattat. Saffransbullar är så himla gott, har ett gäng i frysen. Mums!!
  Men solsken ja, så härligt. Det har varit så mörkt länge så man vet varken in eller ut.

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!?❤️ Så glad jag blev!
   Jag kan tänka mig hur goda saffransbullar du har i frysen, för du är ju så himla duktig på att baka!?

 2. Åhhh saffransbullar är så gott,men precis som du säger, äts det jämt förlorar det lite av som tjusning
  Solsken är vi inte bortskämda med. Gäller att ta vara på det

 3. Jobbigt att inte kunna sova, det där är verkligen inte bra. Tacksam att jag sällan har svårt för det i alla fall, det är mest att somna om om barnen vaknar nattetid som är svårt här. Man behöver ju verkligen de där timmarna. Lite vardags lyx är aldrig fel, håller med om att solen är en sådan sak helt klart

  1. Ja en god sömn är verkligen något att vara tacksam för. Precis som du säger så behöver man sina sömntimmar.

 4. Åh, som jag kan längta mig tokig efter en saffransbulle, allra helst lussekatter. Jag hade chansen på närträffen i Sollentuna igår att smaska i mig en men jag får ju ont av gluten…. 🙁 Tror också att charmen skulle försvinna lite om man åt saffransbullar året om… Jobbigt att inte kunna sova på grund av fullmånen. Jag blev också helt lycklig över snö och sol men redan idag är det grått igen och snön lyser med sin frånvaro.

  1. Ja jag brukar också längta jättemycket innan det är dags för saffransbullarna? Men fy vilken otur att du får ont i magen av dom!
   Ja nu är det mörkgrått igen, och regnet vräker ner som vanligt?

 5. Våra traditioner att äta viss mat vid vissa tider på året tycker jag är jättebra. Tänk att få längta efter något gott. En slags lyx för oss som har nästan all mat och hur mycket som helst året om.
  Ja usch så mörkt och kulet och ruggigt det har varit. Det känns som kväll klockan tre på eftermiddagen, ja nu är dagen slut. Så lite solsken kan göra en lycklig.
  Hoppas att du kunde sova sedan i alla fall.

  1. Ja om traditionerna skulle försvinna, skulle nog även det speciella med de olika sorternas mat också försvinna. Vi som har glädjen att kunna äta oss mätta varje dag får något speciellt att längta efter.
   Ja fy tusan så mörkt och ruggigt det är! Här vräker regnet ner som vanligt, och det kan nog inte bli gråare än såhär?

  1. Ja vissa sorters julmat känner jag mig också lite sugen på nu? Jo det blev lite sömn framåt morgonkvisten…
   Kram!

 6. Vad fin gård ni har :O Och måste vara skönt att fira jul med familj och vänner sen att ha sommaren ute på vägen och njuta. Om jag minns rätt nu haha

  1. Tack så jättemycket!? Ja du minns rätt! På somrarna lämnar vi gården ett tag och är ute med husbilen och åker?

 7. Solsken är verkligen vardagslyx för mig!! Älskar att få se den och känner hur mycket gladare jag blir av det, den vitaminen behövs helt klart för att jag ska kunna fungera haha! 😀 Vardagslyx för mig är också att duscha och använda ansiktsmask, kan lätt glömma att pyssla om mig lite extra så när det händer blir jag faktiskt lite gladare!

  1. Ja man blir så mycket gladare och mår så mycket bättre när solen skiner! 😀 Jag håller med om att det är vardagslyx att pyssla om sig själv. Jag har också lätt att glömma det, så när det händer känns det lite extra lyxigt! 😀

 8. Jag har nästan alltid påverkats av fullmånen och haft svårt att sova men nu var det länge sen sist. Skönt för mig men jag lider med dig. Det måste vara jobbigt att ha vinter utan snö. Det blir så mörkt och tråkigt.

 9. Lussebullar är ju så goda. Det ska vara mycket med saffran & inga russin ?. Ja, solen gör mycket nu. Men jag tycker det är lyx även resten på året med. Njuter du ju av den hela året av solen. Men jag förstår vad du menar. Vi har brist på sol nu ?

  1. Åh jag som älskar russin och vräker i massor i degen! 😀 Ja jag njuter också av solen hela året, och när det är solbrist i långa perioder känns den superlyxig 😀

 10. Saffransbullar är underbart gott. Jag hade turen att min mamma bakade bullar med dottern när hon var här senast och det är så underbart när man plockar upp de där hembakt bullarna att njuta av.

  1. Åh nu blev jag snudd på en smula avis! 😉 Det är ju sååå gott att ta fram hembakade lussebullar och micra dom lite ljumna! 😀

 11. Åh så gott med julbak verk, dock verkar ha haft ha tröttnat på saffransbullar, åt en halv bulle på första advent fick inte ens i mig hela haha pepparkakor dock äter ja som en tok av ??

  1. Men hur kan man tröttna på saffransbullar?!??? Nåväl, pepparkakor är ju inte så dumma dom heller!?

  1. Ja jag får väl erkänna att jag bakar inte varje år, så för min del blir det många köpta. Men affären bakar ”riktiga” goda bullar som är som hembakade, så det går bra det med 😀

 12. Så gott med saffrans bulle ja sp brukar det heta stt man ära det varje dag men jag tror man tillslut tröttnar. Fina bilder ?

  1. Tack så mycket! 🙂 <3 Ja man kan nog tröttna på det mesta som är gott om man äter det för jämnan :)

 13. Har också varit lite inaktiv med bloggande.
  Solsken är verkligen lyx då den är så frånvarande, den är så saknad och välkommen när den väl kommer fram. Jag har faktiskt gjort egna lussekatter i år och det var supergott, ha det väl <3

  1. Men åh så gott!! 😀 Nu blev jag så sugen på hembakade lussekatter att jag nästan känner för att baka! Ja solen är innerligt saknad och varmt välkommen – snarast möjligt! 😀
   Ha det väl du också <3

 14. Fint inlägg du har skrivit
  De borde vara fler som ser småsaker som vardagslyx
  Man tar så mycket förgivet men om man tänker efter så är de inte alla som har de så o därav gillade jag detta inlägg extra mycket 😀

  Vilken fin bild på dig
  Kram

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!❤️ Så roligt att du tycker det, och det glädjer mig att du verkligen har sett ett budskap i det jag skrev?

   Kramar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *