En plötslig vårkänsla

En plötslig vårkänsla

Tänk att den plötsligt uppstod igen, den där känslan av annalkande vår – en lördag i januari. Inte för att jag hade hört fåglar kvittra, eller hade sett grönska spira. Nej det var helt enkelt åsynen av en snöfri balkong badande i solsken, som fick vårkänslan att vakna. Plötsligt såg jag framför mig hur jag inom ca tre månader kommer sitta till bords på denna balkong, med kaffe och något gott att äta. Eller ligga utsträckt på solsängen och läsa en god bok i snigelfart. Nåväl, det sistnämnda lär väl inte ske förrän möjligtvis i sommar. Men att äta på balkongen går lyckligtvis att göra på våren även när man bor i riktigt blåsiga trakter. Det blåser nämligen sällan mot balkongen. Hursomhelst slog jag upp dörrarna på vid gavel idag, och in i huset strömmade plusgradig luft. Det var skönt för stunden, men känslorna var kluvna.

Det är nämligen så att den efterlängtade snön har smält bort av plusgrader och regn, och kvar är blankis överallt där man går. Jag har förvisso Icebugskor, men det är inte alls roligt för hästarna för det är tyvärr väldigt isigt i hagarna också. Dessutom har det kompakta och tidiga kvällsmörkret återvänt nu när snön är borta.

Vän av ordning kanske undrar varför bordet står ute på balkongen mitt i vintern i väder och vind. Det är så att det är byggt på plats av tryckimpregnerat och tåligt virke, som blev över när det nya golvet var lagt. Det är dessutom ganska tungt och otympligt att flytta på, så vi nöjer oss med att ställa in de mindre tåliga stolarna för vinterförvaring.

Hursomhelst så håller jag tummarna för att det faller ny snö snart – trots min plötsliga vårkänsla. Jag vill ha nämligen ha tillbaka de ljusare kvällarna, och det vackra och vita landskapet igen. Det är ju trots allt bara januari, så det är ju ett tag kvar tills våren kommer på riktigt.

Men nu är det sovdags, och jag önskar alla en härlig söndag!

42 thoughts on “En plötslig vårkänsla

 1. Vad man än säger så gör snön en hel del den här årstiden. Allt blir så mycket ljusare ute. Sen förstår jag din vårkänsla. Som jag längtar nu säger jag bara,

  1. Ja snön gör massor när det gäller att lysa upp mörkret som blir väldigt kompakt när man bor på landet. Men nog längtar även jag till våren.

 2. Här var det oxå sol dock riktigt kallt ändå pga blåst. Jag vill inte ha tillbaka snön är så trött på detta vädret nu och vill ha sommar och värme haha. Kan nog vara för jag ramla och halvt slog ihjäl mig i fredags 😅 nejdå så illa va de inte men har riktigt ont i lårmuskeln nu. Hoppas du får en fin söndag ❤️

  1. Ja när man ramlar och slår sig halvt fördärvad ligger det nära till hands att önska vintern dit pepparn växer! 😀 Jag är egentligen ingen vintermänniska, utan skulle gärna ha sommar året runt 😀
   Hoppas att du får en fin ny vecka! <3

 3. Visst blir det vackert med lite snö och så ljust. Här försvann snön efter en dag och vi har haft blixthalka. Jag tänker också på hur barnbarnets häst har det i den isiga hagen. Nu är det så mörkt igen och det tar nog ett tag innan ljuset är tillbaka. Visst är det härligt drömma om våren och fikastunder på balkongen. Nu längtar jag också efter tulpaner som alltid får mig på gott humör.

  Ha det så gott och kramen 🌷

  1. Ja man behöver allt ljus man kan få under vinterhalvåret, och särskilt när man som jag inte mår helt toppen av mörker. Så jag längtar både efter ny snö och efter våren med dess spirande grönska. Jag älskar tulpaner och blir nästan lyrisk när de börjar blomma. Nu när jag tänker på vårblommor blir längtan efter våren ännu intensivare 🙂

   Kram och ha det så gott du också! 😀

 4. Ja inte vill jag ha vår ännu, jag vill fortfarande ha vinter – för tidigt för vår just nu är ju inte ens februari än liksom 🙂 Vi har fått mer snö och kallare, ska väl bli upp till -23 nu 🙂

  1. Ja januari är ju helt klart en vintermånad, och om det ändå ska vara vinter vill jag att den ska vara ljus och vacker! 🙂 Så kallt det är hos dig! 🙂

 5. Jag hörde ivrigt fågelkvitter härom morgonen och kände mig glad i hela kroppen bara av att höra det. Men, det är januari och det ska vara vinter… här känns det som vi har tre årstider med höst och så några veckor sommar…. nån vecka vår också kanske. Vädret har varit konstigt de senaste åren

  Jag hade gärna haft ett sådan fint stabilt bord som ni har…. och jag hade låtit det stå ute jag också – tryckimpregnerat tåler ju det

  1. Åh visst blir man glad av fågelkvitter! Men årstiderna har blivit utslätade på något sätt, åtminstone där jag bor.
   Ja det är perfekt att bygga av tryckimpregnerat trä oavsett om det är verandagolv, staket eller utomhusmöbler 🙂

  1. Ja det skulle vara så skönt med vår nu, men än lär den dröja ett tag så vi får hoppas på fina dagar fram till dess.
   Ha en fin kväll! Kram

 6. Här har det varit plusgrader några dagar nu, all snö är borta men tyvärr har det varit väldigt grått och trist. Idag har det också varit väldigt dimmigt.. Våra utemöbler står kvar på vår altan året runt..

  1. Ja det blir väldigt grått och trist när snön plötsligt försvinner. Våra utemöbler skulle gärna få vara kvar ute året runt om de åtminstone hade varit skyddade av ett tak. Vissa av dom förstörs av att stå ute i regn och snö.

 7. Åh, jag känner precis samma sak angående snön. Vi hade snö en liten liten kortis här för några veckor sedan men sedan regnade den bort. Jag vill också ha den tillbaka då det, som du skriver, blir så mycket ljusare och dessutom mysigare!

 8. Så underbart det låter, några sådana vårkänslor är lite tidigt här ännu. Men någon vecka efter min födelsedag brukar jag ha ungefär samma tänk som dig. Jag fyller den 11 februari, dock längtar jag efter våren något helt kopiöst. Kanske mest för att få se framemot något nytt och att kanske få andra saker att tänka på.

  1. Ja det här att se fram emot något nytt och få andra saker att tänka på känns välbehövligt även för min del. För mig känns det nästan som om ett nytt år börjar när våren kommer. Den känns hoppfull för bästa tiden av året ligger framför en, istället för en mörk och kall transportsträcka mot bättre tider.

 9. Nu fick du mig att längta till vår & sommar 😊. Se naturen vakna till liv igen. Känna solen värma ansiktet & ändras till en brun färg 😊.
  Så fin balkong du har. Där kan jag tänka mig blir många härliga måltider 😃😍.

  1. Tack så mycket! 😀 Ja det äts alla möjliga sorters måltider på balkongen när vädret är skönt 🙂
   Jag längtar också efter att få se naturen vakna till liv, för det är så vackert och livgivande att se 😀 Jag trivs dessutom med att få lite färg på mitt blekansikte 😀

 10. Här hos mig har även mycket av snön försvunnit. Jag tycker det är tråkigt då det blir så mörkt ute. Samtidigt är det skönt för är lite svårare att köra i snön med rullstolen. Men det är verkligen så fint med det vita utomhus. 🙂

  1. Ja mörkret är verkligen inget vidare att få tillbaka. Men jag förstår dig till fullo att snön inte gör det lätt för dig att ta dig fram.

 11. Åh så fin balkong! Och vet du en sak, våren kommer snart, alldeles snart. Jag längtar som en tok!! Jag kan tänka mig att det är jobbigt för hästarna.

  1. Tack så mycket! 😀 Jag längtar också som en tok efter våren! Då slipper dessutom häststackarna att glida som Bambi på hal is.

 12. Här är det massa snö än , men instämmer att det såg verkligen vårlikt ut på din balokong där. Snön smälter i bakgrunden och gräs börjar komma fram

  1. Ja det ser allt lite vårlikt ut om man bortser från isen som ligger tjock och glansig på alla tänkbara olämpliga ställen.

 13. Det är så underbart att känna den där vårkänslan, att det är sol och fint. Jag skulle ändå vilja ha lite mer snö så att man fick lite mer vinter men ändå solen gör så mycket. Så härliga bilder, och din ballkong ser magisk ut

  1. Tack så jättemycket! 😀 Ja när det ändå är vinter får det gärna vara vinter på riktigt. Jag kan tänka mig att dina barn skulle tycka att det vore roligt med snö 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: