Upplevelse vid fullmåne på en kraftplats

Upplevelse vid fullmåne på en kraftplats

Jag brukar regelbundet besöka kraftplatser, och en av dessa – som brukar kallas Sveriges Stonehenge – är Ales Stenar vid Kåseberga i Skåne. Det var inte förrän i år jag lärde mig något om vad kraftplatser är för något, men jag har utan den vetskapen haft en stark dragning till sådana platser i åratal. För den som inte vet vad kraftplatser är, kan jag lite kort berätta att det är platser som har särskilda energier. Dessa kan vissa känna av på olika sätt, och man mår bra av att vistas på de här platserna. På t ex lotusblomman.nu kan den som har lust läsa om några av Sveriges kraftplatser.

Innan jag berättar om min upplevelse tänkte jag bara nämna några ord om Ales Stenar. Det är en fornlämning i form av en skeppssättning. Det äldsta belägget för namnet är Als Stene från år 1624. Datering av träkol från skeppsättningen visar att den uppfördes ca 500-1000 e. Kr. Ett av få fynd på platsen visar att den bl a har använts till begravning. Det var nämligen ett keramikkärl från 400/500-talen e. Kr, som innehöll brända människoben och träkol.

I år hade jag turen att det var fullmåne på gång när vi campade med husbilen i Kåseberga. Vi hade varit uppe bland stenarna på dagen, och det var som alltid skönt att vara där, ta in den speciella känslan, och blicka ut över havet. Jag har så länge jag kan minnas varit fruktansvärt höjdrädd, men vågade tillsist ändå sätta mig nära branten mot havet. Det var med skräckblandad förtjusning jag satt där, och kunde inte riktigt slappna av. Men jag njöt ändå av att se solen glittra i havet, och höra vågornas brus då de rullade in emot land.

Jag sitter och filosoferar högt över havet. Telefonen som bilden togs med gick sönder en stund senare, och bilderna blev så suddiga att branten knappt syns.

Vi återvände till stenarna vid solnedgången. Promenaden upp var jobbig, för jag hade ont i magen av något jag ätit under dagen. Men trots att vi gick dit för att se på fullmånen över havet, hade jag en tvingande känsla av att jag måste hinna fram innan solen gick ner. Så jag pinnade på med andan i halsen, medan solen snabbt sjönk i ett eldfärgat sken.

Det jag skriver nu kan verka helknäppt. Det var nämligen en mycket märklig upplevelse, som jag inte har lyckats skaka av mig… Jag kom upp, och tittade mellan stenarna mot branten och havet. Plötsligt var det som att se en film samtidigt som jag såg verkligheten. I ”filmen” såg jag en kvinna i lång svart klänning vid kanten av en hög klippa. Himlen var grå och dyster. Det var en annan plats, och en annan tid för längesen. Jag såg henne falla utför stupet ner mot havet. Samtidigt hade jag en förstummande känsla av att det var jag som föll över kanten i min svarta klänning. Sen försvann synen lika plötsligt som den kommit. Trots att det inte var verkligt var upplevelsen så stark att jag kände mig omtumlad ett bra tag efteråt. Samtidigt kändes det som om jag fått en förklaring till varför jag alltid varit så fruktansvärt höjdrädd.

När du nu har läst det här inlägget kanske du tänker att jag har förlorat förståndet. För en stund kändes det faktiskt så. Kanske borde jag låtit det här inlägget vara oskrivet. Men ibland vill orden ut hur konstiga dom än låter.

Har du någon gång varit med om något riktigt märkligt som du kanske tyckte var oförklarligt?

0

73 svar på ”Upplevelse vid fullmåne på en kraftplats

 1. Vilka underbara bilder!
  Fy det borde varit en läskig händelse? Har aldrig varit med om något sånt faktiskt ?
  Har aldrig besökt platsen heller, visste inte ens att det fanns!

 2. Magi, dessa energier. Känner att Gotland till stor del är ett sådant kraftfält. Fick djupa rysningar av ditt inlägg, kunde känna skiftningarna i dina upplevelser. Mäktigt, tack för att du delade och WOAW för hur du lyckades återge upplevelsen.

  1. Tack själv! Det är så härligt att kunna förmedla sin upplevelse och sina känslor och få dom mottagna med inlevelse och uppskattning. Särskilt när jag var tveksam inför att publicera inlägget. Att få den här responsen gör det så värt att skriva och dela med sig av sånt som kan tyckas väldigt besynnerligt. Så stort tack till dig!❤️?

 3. Vilken häftig och läskig upplevelse att se en kvinna som falkar vid stupet. Jag har sett som en skugga över vägen vid löfstad slott när jag åkte hem en natt med bussen. Det kom någon skugga farandes från själv slottet och förbi bussen till Löfstad sjön. De var lite obehagligt

  1. Det låter ju både läskigt och samtidigt spännande det du var med om! Tack för att du delade med dig!❤️

 4. Vilket magiskt ställe. Där hade jag gärna befunnit mig.
  Tror vi alla upplever märkliga saker i bland som bra finns där utan förklaring. Tror att många bara väljer att blunda för dem och tro att de sett i syne. Tack för att du delar med dig, för mig blir det mera en mystisk undran om vem hon är.

  1. Tack själv! Ja jag tror precis som du, och tror också att många blundar för sånt dom ser, eller bortförklarar saker hur omöjligt det egentligen än är.

 5. Vilken läskigt upplevelse du var med om .. men ja, det kan vara förklaringen till varför du är höjdrädd. Det kan måhända vara dej själv du såg, i ett tidigare liv. Jag har vart på regression och fick då se ett tidigare liv, där jag tog livet av mig genom att hoppa från en båt.. Jag älskar havet, sjön och allt vad vatten heter .. kanske för att jag just avslutade mitt liv däri.

  1. Oj det låter oerhört spännande, men samtidigt väldigt läskigt att återuppleva en sån sak. Jag skulle vilja ställa mängder av frågor till dig om hur det var och hur det gick till. Jag skulle också vilja göra en regression, och om jag bara hittar någon som kan hjälpa mig med det lär det bli att jag gör en sån.

  1. Du kanske skulle uppsöka en kraftplats, för jag får alltid positiv energi på såna platser?
   Ha en fin dag!

 6. jo jag har vare med om ganska många händelser som varit ganska oförklariga händelser, ”paranormala upplevelser” så jag tänker absolut inte banorna att du förlorat förståndet haha. i såna fall har jag förlorat det ganska många gånger själv haha. jag tyckte ditt inlägg var mycket intressant att läsa , låter lite som du fick se en klimt av ett tidigare liv, ett av dina egna tidigare liv . Är själv också väldigt höjdrädd, undra om det finns något tidigare liv som gjort det också kanske. det är ju så mycket man inte vet. läst en gång att födelsemärken, inte är en slump heller, utan att födelsemärken kan avslöja saker från ens tidigare liv. tex blev man skjuten till döds kan man få ett födelsemärke just där på kroppen man blev skjuten i det tidigare livet. väldigt intressant sånt här 🙂

  1. Tack så jättemycket! Det låter som att du har varit med om massor av spännande saker, och har studerat vad det handlar om. Det här är verkligen ett intressant ämne, och jag känner att jag också vill veta mera. Det låter inte osannolikt att du också har varit med om något som har gjort dig höjdrädd. Jag ska definitivt forska vidare i ämnet?

  1. Javisst är det spännande!?Jag kände inte till några spökhistorier tidigare, utan visste bara att det är en stor fornlämning som Stonehenge. Men efter att jag skrev det här inlägget har jag fått veta lite av läsare. Alltsammans är väldigt intressant!

  1. Jag kan ha sett den, men jag minns inte säkert. Det kanske är en av alla filmer som jag somnat till??

 7. Jag är född och uppvuxen i Skåne, men har faktiskt aldrig varit vid Ales stenar. Jag har fått berättat för mig att häxorna brukar åka dit, och nu kanske jag förstår det där lite bättre när du skriver om kraftplats. Att det är någonting särskilt med den platsen. Vilken häftig upplevelse du fick vara med om!

  1. Åh så roligt att få veta lite vad du har fått berättat för dig! Du får gärna berätta mera om du vill, för det är väldigt intressant!

 8. Kraftplatser har jag aldrig hört talas om tidigare, men de bilderna gjorde något med mig också. kände lite obehag,,,, men ändå ett lugn. Lite konstigt, men så var det. Nu kanske vi är två som tappat förståndet. 🙂

 9. Verkligen jätteintressant att läsa! Hade inte heller hört talas om kraftplatser tidigare så kul att lära mig något nytt ? Ja jag har faktiskt varit med om märkliga saker men kommer ju inte på något nu bara för det haha. Men är troende och minns första gången jag bad och vilken känsla de var, helt oförklarligt! Ta hand om dig vännen, kramar

  1. Tack så jättemycket! Så roligt att du tyckte det var intressant! Det här med kraftplatser tycker jag är jätteintressant eftersom jag sökt mig till såna och fått energi innan jag visste att det var kraftplatser. Så roligt att du också har upplevt märkliga saker!?
   Ha en härlig dag vännen! Kramar!

 10. Det är jättefina bilder förstår att du ville se solnedgången. Nej du är inte konstig och du har inte tappat förståndet. Jag har varit med om liknande och minns det fortfarande. Ända skillnaden var att det var inte jag utan jag såg andra människor i synen 🙂

  1. Tack så jättemycket! Det var skönt att höra!? Så roligt att du också har varit med om liknande saker?

 11. Men så häftigt och spännande, ska nog klicka mig in på den hemsidan direkt och kika om det finns någon kraftplats i närheten av mig – vem vet! Så häftigt att du lyckades timea in fullmånen också!

  1. Ja det var det verkligen! Jag tror att du har en kraftplats i närheten av dig. Det finns en i Västerås som heter Anundshög?

 12. Men wao vilken upplevelse med kvinnan som föll. Det finns platser m är unika på alla sätt. Denna skulle jag gärna besöka som du både i solnedgång och dagsljus

  1. Ja det var verkligen en helt otrolig upplevelse! Tror aldrig jag kommer glömma den! Jag hoppas att du får tillfälle att besöka den här platsen?

 13. Vilka härliga bilder, ett riktigt spännande inlägg.. jag vet knappt någonting om ales stenar så kul Att få veta lite mer ?

 14. Själv har jag inte upplevt sådant men det betyder ju inte att det inte finns. Om hjärnan vet ju även forskarna fortfarande så lite och kanske kommer vi människor aldrig att förstå den helt.
  Energi på vissa platser har jag aldrig känt, men jag älskar gamla platser och fornlämningar där människor har upplevt betydelsefulla händelser och som har varit heliga. Det att tänka tillbaka och försöka förstå något av hur livet var för länge sedan har en stor kraft i sig.

  1. Ja det är så mycket som vi inte vet. Det är något väldigt speciellt med att befinna sig på gamla historiska platser. Jag brukar också tänka tillbaka på hur livet kan ka varit för längesen. Tänk att kunna resa i tiden!

 15. Ifrågasätter inte vad du såg, jag har också sett oförklarliga saker så att dela med sig tror jag är viktigt att göra.

  Spännande med sådana platser, jag visste inte ens att de fanns.

  1. Så intressant att du också har sett oförklarliga saker! Jag tror också att det är viktigt att dela med sig, och trots det har jag tvekat fram och tillbaka om huruvida jag skulle publicera inlägget eller inte. Men visst är det är jättespännande med kraftplatser!

  1. Det måste du passa på att göra nån gång? Vem vet – det kanske blir första gången du får uppleva något sånt…?

 16. Åh vad mysigt! Jag har då aldrig hört talas om kraftplatser faktiskt, intressant att läsa om 😀

  Svar; tack för att du berättar om när hundens mage. Den är stabilare ibland och väldigt ostabil annars. Det är jobbigt att behöva se när han uppriktigt försöker få ut avföringen och kan förstå känslan. Men vi ger canikur mot diarrerna och hoppas att det snart löser sig! 😀

 17. Svar; ja, det var verkligen ett fint och bra hotell vi lyckades hitta och som visade omtanke på flera sätt och vis 🙂
  Tack! 🙂

  Hoppas att allt är bra med dig!

  1. Tack för omtanken!? Jag har varit rätt så risig senaste tiden med värk och nu även feber, men hoppas det vänder snart. Hoppas det är bra med dig! <3

 18. När jag läser vad LillaLena skriver och hur hon skriver, så är det långt ifrån att hon skulle ha mist förståndet!
  Mycket fint och sakligt skrivet….
  Intressant läsning!
  Vackra bilder också!

 19. Svar; nej, det är det som är vårt stora problem just nu! Att Ginzo inte hela tiden förstår att jag och min sambo är snälla och låter honom få återhämta sig för att sedan få utlopp för sin energi. Han förstår tyvärr inte det riktigt ännu, men vi håller tummarna förstås 😉

 20. Svar; ja, pannkakshänget hos min vän var hur trevligt som helst 😀
  Inte hört talas om att man ska göra morotspuré. Just nu verkar det som om magen börjar bli bättre tack och lov. Men jag ska absolut testa dina tips om det skulle visa sig att Ginzos mage inte blir bättre 🙂

 21. Svar; tack snälla 😀 <3
  Tack, ja jag är väldigt nöjd över mina presenter i år 😀
  Ja, det är så himla trist att allt förstörs utav kalk. Så det är skönt nu att ha flyttat till ett ställe med vatten utan kalk 😀
  Ja, älskar böcker och alltid kul att få läsa böcker i sin egna smak 😀

  Hoppas att allt är bra med dig och att du har det bra!

 22. dit skulle ja vilja åka 🙂 ? btw, jag har varit på platser där de är hemsökt där även mina hundar har känt på sig att nå skumt pågår, skitläskigt ?

  1. Ja passa på att besöka platsen om du befinner dig i närheten nån gång?Javisst är det läskigt!? Min ena hund brukade reagera starkt på aktiviteten här hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *