Ett nytt tappert försök

Ett nytt tappert försök

Jistanes vad tiden går fort! Det känns som det var nyligen jag skrev om sommarens sköna dagar. Men i själva verket var det längesen jag skrev något alls, och jag har lagt ytterst lite tid på nätet. Medan den frodiga grönskan sakta gulnat, och ljumma vindar bytts mot svala, har både orken och lusten att skriva varit som bortblåsta. Jag har dragits med en envis och seglivad bihåleinflammation, som nästan fick huvudet att sprängas i bitar av värk. När den äntligen började ge med sig fick jag nyligen ryggskott. Det var totalt oväntat, för ryggen har jag inte haft problem med. Så livet har varit stillsamt i min lilla värld ute på vischan. När skrivlusten äntligen rann till funderade jag på vad det fanns att skriva om. Men här kommer en liten uppdatering.

Sista försöket att bada är avklarat – säkert inte oväntat? Vädret har överlag varit hyfsat bra och stundtals ganska somrigt. Vid månadsskiftet var vattnet dock iskallt, och det var bara min nya lilla fågelkompis som klarade att bada?

Glittrande och inbjudande vatten som dock var isande kallt.
Söt men lömsk liten kompis som ville bita mig i stortån?

Det har också gjorts en förbättring av husets fasad på ett av de ställen där det behövs. Nästa steg i renoveringen är planerat. Som ägare av ett gammalt hus har man alltid något som måste underhållas eller lagas…

Så har det förstås varit umgänge med mina kära fyrfota vänner. Hur risig man än är så kan man inte bädda ner sig på heltid när man har djur. Men samtidigt ger det så mycket att vara med dom. Det har tyvärr blivit mindre ridning än jag skulle önska, men då och då har jag trotsat mina sprängande bihålor. Nu vill jag snabbt bli av med ryggskottet!!

Lillkillen provar en sadel.
Frihetsdressyr med Busfröken.
Lilla Mannen pigg och glad efter en skogsrunda.
En härlig skogstur med Tempis och Lillkillen i soligt och varmt väder.

Kisse kommer på besök då och då och vill bli kliad en stund. Det är rogivande att umgås med den lilla ulltussen, och jag blir mer och mer sugen på att skaffa en egen katt igen?

Så har det börjat dyka upp en ny regelbunden besökare på gården, nämligen en liten råbock. Han brukar kalasa på fallfrukt och svampar, och brukar gå väldigt nära huset. Fotot är taget genom köksfönstret som är oputsat, så därav dess bedrövliga kvalitet?

Sådärja, nu har jag klarat det tappra försöket att komma igång och skriva igen! Jag har förstås gjort även annat smått och gott, men rundar av här så att inlägget inte blir tröttsamt långt? Jag önskar alla en fortsatt härlig dag?

54 svar på ”Ett nytt tappert försök

 1. Men nej va trist att läsa. Du har verkligen haft otur med de 2 jobbigaste ”sjukan”
  Hoppas ryggen börjar bli lite bättre på dig
  Alltså dina hästar är så otroligt vackra. Hade jag bott nämrr hade jag kunnat hjälpa dig i stallet men dina skönheter. Saknar ridningen som bara den.
  Riktigt roligt att du är tillbaka igen fina du ?

  1. Åh tack så jättemycket fina du!❤️ Så glad jag blev att du tycker det! Ja det är synd att du inte bor i närheten, för du hade så gärna fått komma hit och pyssla med hästar, stall och rida?

 2. Skönt att bara kunna koppla bort internet, jag blir stressad av att inte blogga en dag haha! Men tråkigt att du varit sjuk.
  Bada, hm nej det låter inte alls najs eller inte de senaste veckorna iallafall jag har dock inte badat en enda gång i år.
  Kul att pilla lite med huset tycker jag, även om de som har hus ofta verkar tycka det är lite nödvändigt ont hehe.

  1. Haha, javisst är det kul att hålla på med huset, så länge det är i måttliga mängder? Det får dock inte gärna bli för många eller stora kostsamma och tidskrävande reparationsbehov samtidigt?

 3. Tiden springer förbi verkligen! Snart kommer snön också! Eller jaa ett litet tag kvar iallafall! Men underbart ändå!
  Byter kallt och bada nu ??❤️❤️

  1. Huledamej, än vill jag inte ha nån snö!!? Men än så länge är dagarna ganska varma tack och lov!?❤️

 4. Jag har verkligen saknat dina inlägg. Så kul att du nu har skrivit igen 🙂 så roligt med lite renovering av erat fina hus. Era hästar är ju så fina 🙂

  1. Tack så jättemycket!? Ja det var en nyfiken och närgången liten rackare, och det gjordes faktiskt upprepade försök att smaka på min tå?

 5. Åh det låter som en dröm varje gång man läser din blogg och ser ditt hem. Djuren och naturen, samt ditt hus. Det är som att färdas in i det där jag drömmer om lugnet :). Du tycks ju visserligen haft fullt upp med sjukdomar så det är ju inte kul förstås. Men resten verkar ju ändå fint :). ÄR glad att du är tillbaka förresten, besökt din blogg sedan senast några gånger i veckan och undrat om något hänt dig 🙂

  1. Åh tack så jättemycket!❤️ Så gullig du är, och så fint av dig att bry dig❤️
   Det är nog mycket så som du beskriver det här? Jag älskar lugnet, djuren och naturen, och skulle gärna ha skog ända in till tomtgränsen. För mig finns några av livets största kvaliteter att hämta just hos djur och natur, så om jag ändå ska vara sjuk är jag det åtminstone på en plats som ger själen näring?

 6. Va kul att få höra från dig! Du har varit saknat i bloggvärlden men förstår att de är väldigt skönt att få pausa 🙂 Så fin kisse du träffat, katter är ju verkligen helt fantastiska djur. Skulle nog aldrig kunna leva utan katt!

  1. Åh tack så jättemycket vännen!❤️ Så glad jag blev! Ja det är en så rar och fin liten kisse, och jag älskar katter?

 7. Helt helt underbara bilder och ditt historieberättande är som vanligt alldeles klockrent. Ha nu inte himla bråttom med ontet i ryggen, ta och vila bort smärtan? Minns du det? Vila? ☺️ Ler alltid när jag kikar in här, glad att det var just idag du skrev till och fick feeling!

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!❤️ Det glädjer mig att du tycker det! Ja jag ska försöka att inte ha bråttom, men får erkänna att känslan är en smula svårbekämpad när jag inget hellre vill än att rida?

 8. Så härligt med lite rader från dig och så fin råbocken är. Men aj vad tråkigt att du varit dålig och båda är inte och leka med, hoppas att du är pigg nu. Fint ni målat om huset

  1. Tack så jättemycket snälla du!❤️ Ja bihålorna är nästan bra, och nu hjälper iallafall tabletterna lite mot ryggvärken? Ja husreparationen blev vi riktigt nöjda med!

 9. Fy så jobbigt med både ryggskott och bihåleinflammation. Jag hoppas att du snart känner dig i form igen. Så fina hästar ni har, blir verkligen sugen på att ge mig ut och rida. Skönt att få lite gjort med fasaden, det blev verkligen snyggt! Skoj att få besök av en råbock. Hoppas den håller sig i skinnet och inte käkar upp eventuella blommor och så vidare.

  1. Tack så jättemycket snälla du!❤️ Ja åtminstone bihålorna är nästan bra nu. Jag kan förstå att du saknar att rida, för jag får abstinens när jag inte kan göra det!? Än så länge har råbocken låtit blommorna vara ifred?

 10. Vattnet ser väldigt inbjudande ut men kan tänka mig att det kanske inte var det. Vilken söt fågel du umgicks med på stranden. Fönstret blev jättefint 🙂

 11. Ja ibland är det svårt att komma igång och skriva igen, men att ta en paus från social medier är ibland både behövligt och skönt. Bihåleinflammation och ryggskott låter verkligen inte bra, förstår att du varit utslagen, skönt stt det är bättre.

  1. Ja ju längre tid det går, desto högre blir tröskeln att komma igång igen. Men skönt att iallafall bihåleinflammationen är bättre nu?

 12. Ibland när man haft en liten paus i bloggandet, frivilligt eller ofrivilligt, så tycker jag att det är extra svårt att komma igång igen. Men det verkade gå bra för dig med en långt inlägg och med fina bilder 🙂 Hoppas att du får din motivation tillbaka och att ryggskottet släpper lika fort som det kom!

 13. Tur att man kan göra andra saker med hästarna än att rida den. Var det så att du hade den på lösdrift. Och ibland är inspirationen att skriva bara låg

  1. Ja lyckligtvis finns det en hel del man kan göra med hästar som många kanske inte tänker sig. Mina är vana att jobba och aktiveras avsuttet, för jag har alltid gjort det som ett komplement till ridningen. Dom går inte på lösdrift, men är ute all vår vakna tid.
   Ja skrivlusten kan dippa rejält av olika orsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: