Åsikter från andra sidan

Åsikter från andra sidan

Då och då hör jag det – det välbekanta ljudet av att dörren till groventrén öppnas och stängs. Det kan t ex vara för tidigt för att någon ska komma hem, så jag blir lite förvånad. Jag hör diverse prasslande ljud som om ytterkläder tas av, och väntar på att nästa dörr ska öppnas. Men den öppnas inte. Ibland ropar jag från nånstans inne i huset. ”Hallå! Är du hemma nu?” Men jag får inget svar, för maken har inte kommit hem från jobbet. Eller in från stallet. Likväl känns det som om någon har kommit in…

Känslan av att det förflutna lever på gården ökar i perioder, och framförallt vid förändringar av någon sort. Det är tydligt att det finns åsikter om hur det ska se ut i huset, och att någon håller koll på vad som sker i byggnaderna på gården. När vi byggde en ny stalldel i ladugårdsbyggnaden kändes det som om man ständigt hade någon bakom axeln. Närvaron kändes så starkt att jag brukade vända mig om, för jag trodde att maken stod bakom mig. Men allt jag såg var en skugga ibland. Likadant var det när jag målade om i boxarna för några år sen…

Det var en solig och skön sommardag, och jag var ensam hemma. Jag skulle måla om två av boxarna invändigt, och hade räknat med att vara klar under förmiddagen. Under tiden som jag jobbade på så effektivt jag kunde, fick jag den där känslan igen. Någon fanns bakom mig och betraktade vad jag gjorde. Jag vände mig om och tyckte mig se en skugga som hastigt försvann. Inbillning sa jag till mig själv, och ökade tempot på penseln. Men känslan av närvaron hängde kvar.

Lättnaden var stor när jag skyndade mig tillbaka till huset. Jag gick in i hallen och uppför trappan. Var radion på? Det lät som en kvinna nynnade en sång. Men det var inte radion. Det var samma nynnande som jag hörde från övervåningen ibland när jag och min hund flyttade till gården. Det lät som en kvinna som sövde sitt barn. Känslan av diffust obehag växte, och förbyttes i ren skräck när jag kom upp i den övre hallen.

Dunk, dunk, dunk…hördes det mot golvplankorna. Mina ögon spärrades upp när jag såg vad som kom studsande mot mig, och jag trodde jag förlorat förståndet. Jag hade för ett bra tag sen vunnit en påse med diverse saker som pris på en hundutställning, och påsen var undanställd. En av sakerna var en sån plastkula som man förvarar en frukt i så den inte blir mosad i väskan. Nu kom den blåa kulan studsande som en boll mot mig – tvärs över hallen!

Den här gången blev det för mycket för mig. Jag skyndade mig till bilen och åkte hemifrån. När du har läst såhär långt kanske du skakar på huvudet och undrar hur tokig jag är egentligen. Jag förebrår dig inte isåfall. Jag frågade mig nämligen samma sak väldigt länge. Men vartefter åren har gått har jag vant mig.

Nu pågår det förändringar i huset igen, och jag hoppas att dom blir godkända. Jag känner nämligen att närvaron har ökat på sistone. Som ny i huset fick jag ta emot mycket påtagliga åsikter om hur huset ska inredas. De saker som inte uppskattades kastades helt enkelt sönder…

Vill du läsa mer om det okända på gården? Här finns länkar till tidigare inlägg:

När det spökar på gården https://varapavag.se/2018/10/29/nar-det-spokar-pa-garden/

Vad gömmer sig i det kusliga höstmörkret: https://varapavag.se/2018/10/20/vad-gommer-sig-i…liga-hostmorkret/

Så lite bilder: Skylten på första bilden sitter på gamla ladugårdsdelen.

Första hästboxarna byggdes under ständig kontroll…

När skymningen faller kommer någon hem…

När jag ligger i soffan i mörkret kan jag ibland höra ljud ifrån arbetsrummet. Oftast om det inte är ordning i rummet…

0

104 svar på ”Åsikter från andra sidan

 1. Det må være ekkelt å føle at det er noe der hele tiden. jeg vet ikke om jeg hadde taklet å bo med sånt. Du er strek som klarer av dette.

  1. Det kanske låter otroligt, men jag har vant mig! 🙂 Dessutom är det inte aktivitet hela tiden, utan det är också perioder då det är lugnt.

 2. Men oj så obehagligt och jag TROR dig. Jag tror absolut inte att inbillar dig så stora saker, men obehagligt att vara med om. Du får prata högt, det har jag alltid hört att man ska ta och göra. Du får fråga typ om det är godkänt 😉

 3. Ohh sådant där är allt lite obehagligt, man blir lite fängslad av det också =D, du jag förstår du vart rädd då du hörde som en kvinna som nynnar för sitt barn

 4. Fy vad jag ryser när jag läser det här! Så obehagligt! Jag vet inte om jag hade klarat av det där haha. Jag tror egentligen inte på ”sånt där” men har själv varit med om ett par saker som ändå får mig att ifrågasätta allt lite..

  1. Då tror du alltså liiite egentligen innerst inne 😉 Det låter nog konstigt, men jag har vant mig med tiden.

 5. Men gud så spännande! Jag har också besök från andra sidan här vart jag bor ? kan du fortfarande bli rädd ibland? Eller skrämmer det inte dig?

  1. Nuförtiden har jag vant mig, så jag blir sällan rädd. Men det händer att nackhåren reser sig när jag känner av närvaron.

 6. Jag hade blivit skräckslagen om jag upplevt sånt hemma! Hade nog aldrig vågat vara ensam 🙂 Men du verkar ta det med ro, stämmer det?

  1. Ja numera tar jag det oftast med ro för jag har vant mig. Men det händer att jag blir rädd även nuförtiden.

 7. Jag tror verkligen på den andliga och har varit med om saker jag inte kan förklara. Det är så läskigt i stunden när något händer och man tror att man har blivit tokig haha 🙂

  1. Ja det kan vara riktigt läskigt när saker händer, och man ifrågasätter sina upplevelser ordentligt ibland! 😀 Men vissa saker går inte att bortförklara.

 8. Jag tycker verkligen inte att du är tokig utan ser oxå saker som inte finns eller vad man ska säga. Har du prövat salvia? Pröva de i alla dörrhål och i alla karmar samt vid dig själv och alla andra som känner av de. Funkar de inte så här jag lite fler tips till dig men visa aldrig rädsla utan säg ifrån bestämt vad som är ditt.

  1. Tack snälla du! <3 Nej det har jag inte provat! Hade ingen aning om att man kunde använda det. Tack för tipset!

 9. Känner igen mig med mycket. Har alltid trott på andra sidan osv . Det kommer i perioder här hemma när det känns som man aldrig är ensam. Har sett skuggor , hört steg och skratt osv.

  1. Tack! Det låter säkert konstigt, men jag har vant mig en hel del. Det händer fortfarande att nackhåren reser sig ibland, men det är inte så ofta längre.

  1. Haha, tack så mycket!! 😀 Ja i stunden då det händer lite mer påtagliga saker kan det vara rätt obehagligt!

 10. Jag älskar verkligen dina dom här inläggen, jag vill läsa mer ? jag tycker att det är så intressant med såna saker. Måste ha vart läskigt att känna sig i iakttagen när du brydde och målade. Fast det är nog läskigast att höra dörren öppnas ?

  1. Åh tack så mycket snälla du! 😀 Ja det är verkligen intressant och fascinerande, samtidigt som det kan vara läskigt när man upplever lite mer påtagliga saker. Det kommer flera inlägg så småningom! 😀

 11. Jag blev helt fast i detta inlägg. Jag är ju väldigt troende när de kommer till det övernaturliga/ andliga. Jag har själv varit med om massor med grejer så tycker inte alls du är helt galen. Jag ser saker nästan dagligen och helt sjuka saker. Hela min släkt på mammas sida ser och hör grejer så jag tror absolut på dig.

  1. Åh tack så mycket! 😀 Så spännande! Kan inte du också göra något inlägg och berätta lite om vad du har sett och varit med om?

 12. Så länge det är en fin närvaro så välkomnar jag den. Det är trots att lite häftigt att någon är där och kollar till sitt hus även efter de gått vidare. Och du! Så fint det är ❤️

  1. Ja man kan bli livrädd även om man inte är lättskrämd, men jag har vant mig ganska bra nu! 😀

 13. Men shit!!! Jag tycker att det är så coolt att du tillåter dig att höra och känna. Jag hade dött av den blå bollen men jag är inte förvånad.
  KRAM och jag vill veta mer!!

  1. Tack så mycket!! 😀 Ja jag har lärt mig att göra det. Jag bortförklarade upplevelser väldigt länge, men när det hände sånt som inte går att bortförklara blev jag tvungen att acceptera att saker faktiskt händer. Jag kommer att berätta om flera händelser vartefter! 😀 KRAM

  1. Åh jag är verkligen övertygad om att du förstår!! Det vore kul om du vill berätta lite i ett inlägg nångång!

 14. Hua så kusligt! Älskar att läsa dina berättelser. Tror inte jag hade kunnat jobba på i boxarna medan jag kände något över axeln. Jag känner den där ilningen längs ryggraden bara av att läsa, haha.

 15. Så spännande att läsa om dina upplevelser. Jag är själv väldigt skeptisk till sådant, men det är ju någonting som många upplever ändå så jag tycker att det är spännande att läsa det ni skriver.

  1. Tack så mycket! 🙂 Ja det man inte har upplevt själv kan vara lite svårt att tro på. Vissa märker av saker, och andra märker ingenting. Vissa upplever saker, men vill hitta logiska förklaringar. Vem vet – du kanske också får vara med om något som gör dig mindre skeptisk en dag! 😀

 16. Shit det händer så mycket hemma hos oss också, fast inget slår vår gamla lägenhet. Har också varit tvungen att lämna hemmet flera gånger :/

 17. Du vet ju att jag inte, på något sätt alls, tror att du är tokig när du berättar om detta..
  Av ren nyfikenhet, hur kom det sig att du hamnade just där, på den gården?

  1. Tack!? Det blev så. Letade efter ett sommarställe närmare gamla hemtrakter, och hittade gården.

 18. Men vad spännande med påhälsning från andra sidan. Har du funderat på att ta kontakt med något medium som kan ta kontakt och ge er svar om vem det är?

 19. Usch det där riktigt obehagligt att det finns något slags mörker i någons hem och man inte vet varför hur el vem … hoppas att det försvinner snart el att ni kan ta hjälp av någon ?

 20. Jag hade också åkt där ifrån. I min morfars hus fick man ibland påhälsning. Jag vågade aldrig sova där igen efter att Min nalle flyttat på sig till ett annat rum under natten

 21. Jag skakar då inte på huvudet åt dig, utan i min värld är det här helt och fullt normalt. Det är helt förståeligt att du blev skrämd av bollen som kom rullandes mot dig. Vem som helst hade reagerat likadant. Men jag undrar ibland om vi skulle bli så rädda om det inte vore för alla spökhistorier som medvetet berättas med så mycket skrämsel som möjligt. Det är lite synd att de andra dimensionerna i vårt universum har blivit ”marknadsförda” som något att vara riktigt rädd för, när avtryck från andra tider och kontakt med icke-fysiska tankeformer och energier egentligen är fullt normala – och i de allra flesta fall alldeles harmlösa.

  1. Ja det skulle kunna vara så när man tänker på det hela. I filmer t ex framställs ju ofta de andra dimensionerna som skrämmande och farliga. Det verkar ju också ofta vara så att människor har en benägenhet att känna rädsla för det okända och obekanta överlag. Men i de flesta fall är ju kontakterna med andra dimensioner mycket riktigt helt harmlösa.

 22. Ganska kusligt. Jag tror att jag skulle vara rädd. Särskilt om saker kastas omkring. Skuggor bakom en kan man ju alltid bortförklara. Kringkastade saker är något annat. Hoppas att närvaron du känner ändå verkar acceptera att ni finns i huset.

  1. Ja nu känns det som att vi är accepterade. Det var betydligt mera intensiv aktivitet förut, och det var längesen något kastades sönder.

  1. Nuförtiden blir jag inte så rädd som förut. Jag har känt av närvaron på gården ända sen jag flyttade hit.

 23. Gud va bra skrivet.. kändes som navkhåren reste på sig. FASTNADE för texten. Var som att läsa en bok

 24. Ja jag tycker det bara är intressant då jag själv tycker att det är spännande och tror på andar. Och det är nog säkert så att dom som bodde där innan er vill att det ska se ut som förr 🙂

 25. Sv; ja, det ska bli riktigt grymt härligt att få en liten ny familjemedlem. Jag har länge velat ha en hund plus att jag i dagens läge tycker att mitt liv inte riktigt har någon mening. Jag är så galet barnsugen att det är ohälsosamt och jag kan tycka att det stillar även mitt barnsug att få en kär liten vän till familjen! 😀

  1. Ja det är helt underbart att få hem en liten valp, och såväl tid som tankar tas i anspråk ordentligt!? Det var dock tråkigt att läsa att du känner att ditt liv inte riktigt har någon mening. För det har det, och inte endast för dig själv. Du ger också mening åt andras liv. Det gäller bara att inse det. Du står i startgroparna i livet, och har gott om tid till allt som är meningen att ditt liv ska inrymma!❤️

 26. Jag tror inte att du är tokig! Jag har sett och känt för mycket för att inte tro på att vissa människor lever kvar i huset. Jag skulle dock bli rädd om jag var med om det som du berättar om inlägget. Iallafall innan jag vet avsikterna.

  1. Tack!? Ja den som själv har upplevt saker brukar inte tvivla, såvida inte förnekelse råder. Jag tror mig ha förstått avsikterna. Iallafall om det jag har känt in stämmer.

 27. Vad spännande, och läskigt på samma gång! Vete 17 hur jag hade hanterat det där.. :O

  Har bara varit med om en sak i vårt gamla hus (byggt 1939) och ja, hur reagerar man liksom? Hörde som barn som snabbt sprang över golvet ovanför mig, jag bara gick ut med min tvättkorg och låtsades som om jag inte hört nåt, haha. Men det känns bra i huset så det är inget som stört på så vis. Hade ju känts annorlunda om det varit taskig stämning liksom. Känns det tryggt hos dig? Typ ”bara” som om nån är och hälsar på eller lever parallellt med dig där?

  1. Så spännande att du också har upplevt det övernaturliga i ditt hus! Det kanske är mindre läskigt när man märker att det är barn?
   Det känns tryggt numera, för jag tror mig ha fått lite förståelse för vad det handlar om. Det känns som om invånare från forna tider lever parallellt här, men jag känner inte av dom hela tiden, utan i perioder. Jag känner av förändringsrädsla, och att någon vill att det ska vara en viss stil i huset. Jag har inte köpt någon modern inredning igen efter att jag fått saker sönderkastade.

 28. Gud vad spännande! Jag älskar sånt där. Har själv varit med om saker jag inte riktigt kunnat förklara vid ett flertal tillfällen. Tyvärr inget under de senaste åren men jag tycker att sånt där är väldigt intressant 🙂

 29. Tror på Varje Ord. Kan känna dem hela vägen hit. Vi bor numera i ett tacksamt hus, jag kan tom lyssna på spökhistorier i källaren. Så har det inte alltid varit . TACK för att du delar dessa historier?

  1. Tack så jättemycket snälla du! Det låter som ett spännande hus ni bor i. Dela gärna med dig lite om du vill! 🙂

 30. Är det ett gammalt hus så är det klart att det förgågna vill hålla lite koll, men jag tror inte du ska vara rädd, de vill nog bara kika till er och kolla vad ni pysslar med. Kan du inte försök få mer info om huset, men det kanske du har i dina äldre inlägg, jag har inte hunnit se ännu, tänker att då kanske du kan få en bild av vilka de är ❤

  1. Ja det är ett gammalt hus, och jag har förstått att det hålls koll så att förändringar faller i smaken. Jag är sällan rädd längre? Vi har lite information om husets historia, och några fotografier❤

 31. Sånt händer ofta för mig, man hör saker man känner att någon har kommit hem eller är hemma man ropar men inget svar.. de är i huset men inga som man kan se med blotta ögat 🙂 ❤️ Älskar det haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *