En fyndig dag

En fyndig dag

Om det finns något bra med att vara trött, så är det väl den sköna känslan när man vilar sig. Att ligga nerbäddad i soffan under lurviga filtar är nästan syndigt skönt! Ljudet av en sprakande brasa gör vilan extra rogivande. Särskilt när det är råkallt ute, och man har varit frusen.

Idag åkte jag och kollade på en loppis. Det är en lugn och stillsam syssla, och med lite tur kan man fynda lite om det är nåt man behöver. Det är inte ofta det sker, men idag hände det. Jag hittade en gammal byrå av en modell som jag velat ha ganska länge. Så jag köpte den utan tvekan, och säljaren kör hem den till mig på måndag😊

Till min förvåning var det massor av folk på loppisen. Jag trodde inte att en loppis var ett fredagsnöje! Det spelades musik med skrälligt ljud på högre volym än vad jag klarar att lyssna på, så det tog inte lång stund innan härdsmältan infann sig i huvudet. Jag hade velat stanna längre men fick åka hem. Ljudkänsligheten vill inte ge med sig.

Men jag tog mig ut en sväng iallafall, vilket behövs ibland. Dessutom gjorde jag ett efterlängtat fynd. Men jag glömde fota byrån, så jag delar med mig av bilder från kvällsmyset hemma på gården.

Jag önskar alla en trevlig helg!

90 thoughts on “En fyndig dag

 1. Synd att de spelar så hög musik på så många ställen. Man behöver inte vara sjuk för att inte orka. Med åldern har jag blivit alltmer ljudkänslig. Kan inte gå på vanliga konserter med förstärkare och högtalare om de inte är utomhus. Då kan jag stå tillräckligt långt borta från scenen. Om det är en riktigt maffig konsert på Ullevi eller så får jag antagligen befinna mig i Örgryte om jag ska stå ut.
  Men i alla fall – roligt att du hittade byrån. Och så mysigt du har det i ditt hem. Underbart.

  1. Tack så jättemycket!😃 Ja det är faktiskt synd att det spelas musik med hög volym i många affärer. Det kan inte vara hälsosamt för personalen heller. Jag tyckte det var jobbigt redan innan jag blev sjuk, och nu mår jag riktigt dåligt av alla sorters ”buller”.

 2. Åh, så mycket med en sprakande brasa. Jag skulle så gärna vilja ha en eldstad eller kamin i vardagsrummet. Så roligt att du fynde en byrå som du har viljat haft så länge. Så bra att dom levererar den till dig 🙂

 3. Alltså det du beskriver är verkligen livet, ligga under en filt och lyssna på brasan kan få vem som helst lugn. Vilken tur du hade som hittade ett bra fynd 🙂

 4. Vad mysigt med en sprakande brasa! Minns så när jag var hos mina släktingar som mindre och man nästan somnade till ljudet. För som du skriver så är de så rogivande att lyssna på 🙂 Vad jobbigt att dom hade så hög volym på musiken! Men vad roligt att du hittade något du velat ha. Ska bli kul och se bild sen 😊❤

  1. Ja det är det verkligen!☺️ Vilka mysiga minnen från dina släktingar❤️
   Ja jag förstår inte varför det spelas så högt att man inte hör vad man tänker, men jag hade iallafall tur! Jag ska visa bild sen!😊

  1. Ja jag är så glad att jag hade sån tur!😃 Ja det är inte alls roligt. Hade kunnat stanna längre utan den höga musiken.

 5. Älskar loppisar! Så kul att du hittade en byrå du letat länge efter 😍 den får du visa sen! Snällt av säljaren att köra hem den till dig🙏🏻

 6. Åh gud så mysigt men en brasa! Älskar ljudet och kolla brasor! Det är alltid kul när man fyndar något man verkligen vill ha, så grattis till ditt fynd haha!

 7. Vad roligt att du hittade fynd på loppisen, visar du byrån sen?
  Jag får ångest bara du skriver loppis hahha allt folk på såna ställen får mig att krevera!!
  KRAM

  1. Ja jag ska visa byrån när jag får hem den!😃 Jag kan faktiskt förstå dig, för jag avskyr trängsel i affärer. Skulle helst vilja handla när det är stängt för allmänheten!😂 KRAM

 8. Så underbart det låter med filtar och sprakande brasa. Det där med loppisar verkar vara en uppåtgående trend. Kul att du hittade ett efterlängtat fynd. Vill gärna se bilder på det vid tillfälle 🙂

 9. Men vad mysigt ni verkar ha, så fin kakelugn <33 Roligt att gå på loppis, och att fynda dessutom. Alltid kul! Synd att de spelade så hög musik så du inte hann kika mer, men tur du hann hitta en byrå du kikat på ett tag iaf <3 Kramar!

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!❤️ Ja det var roligt så jag skulle gärna ha stannat längre om jag kunnat. Men jag är så glad över byrån!😃 Kramar!❤️

 10. så härligt att du hittade något på loppisen! hoppas du delar med dig av bilder på byrån när du får hem den 😊 är något alldeles magiskt på loppisar jag älskar det! Även om jag inte handlar på loppis så gillar jag bara själva stämningen 😊

  1. Ja det finns så mycket att titta på, och det var verkligen roligt att hitta exakt det jag ville ha!😊 Jag ska absolut visa hur byrån ser ut när den kommer hem😊

 11. Men åhh! Alltså man kan ju verkligen inte bli annat än glad när man fyndar sådär! Och att ägaren kör hem den till dig med – FANTASTISKT!! Stor kram vännen och hoppas du har en underbar helg <33

  1. Ja när man har velat ha en sak länge, och plötsligt fyndar på detta sätt blir man sååå glad!!😃
   Hoppas att du har haft en härlig helg vännen! KRAM!!❤️

 12. Har du prövat sådana där brusreducerande hörlurar? Jag har hört att de ska kunna hjälpa med just ljudkänslighet men jag har inte prövat än (har haft så mycket annat jag har behövt unna mig😉). Tror att jag snart måste införskaffa ett par själv, en 3- och en 5-åring hemma gör att det blir ofta väldigt ”stimmigt” och ju tröttare man blir så kommer irritationen fram allt mer. Jag vill vara mer av den mamman jag var innan det här. Hon som orkade lyssna hur mycket som helst, hon som orkade hänga i lekparken i evigheter och som hade lekdejter ofta. Fy tusan vad jag saknar att vara den mamman.

  1. Nej jag har inte prövat såna hörlurar, men skulle vilja göra det. Det ska finnas brusreducerande öronproppar också som formgjuts efter öronen, och såna skulle jag gärna vilja ha. Min tinnitus är inte helt lätt att uthärda, för det tjuter verkligen högt i öronen.
   Förstår att det blir stimmigt med små barn hemma, och det är väldigt tröttande att inte tåla ljud. Jag förstår känslan av att sakna orken att göra sånt som man kunde och gjorde förut. Jag saknar definitivt den jag var. Men vi kommer tillbaka igen!<3

  1. Haha, jag var helt oförberedd på att loppisen skulle vara så välbesökt!😂 Går ytterst sällan på loppis annars. Jag ska absolut visa byrån!😄 Tyvärr får jag vänta lite på den för säljaren ringde och är sjuk.

 13. Det är ju så kul när man hittar något som man har letat efter. Och att du dessutom hittade de på ett loppis var ju bra. Ja att ligga i soffan med filtar är så skönt😍👌

 14. Jag är också otroligt för ljud, men så är jag ju känslig för lukt och ljus med, så jag är lite knepig haha.
  Jag älskar att gå på loppis, det är så mysigt och även om man inte hittar något så är det kul att titta på olika saker 👍
  Vilket mysigt hem du verkar ha ❤

 15. Vad roligt att höra att du äntligen har hittat en byrå och ett plus måste nog vara att du får den hemkörd på måndag.Vad synd att du fick gå där i från progrund av ljudnivån.

  1. Ja det var jätteroligt!😃 Får bara vänta lite till på den för säljaren ringde och är sjuk. Ja det var synd. Fattar inte varför det måste spelas så högt.

 16. Gud så härligt det lät. Ska också ta och tända en brasa här hemma 🙂
  Älskar att besöka loppisar, har läst att det ska finnas en massa i Valencia där jag bor. Måste ta och leta upp dessa när jag flyger tillbaka 🙂

  1. Åh det låter verkligen intressant att gå på loppis i Valencia!😃 Där måste det finnas massor av fina och spännande saker att se!😄

  1. Tack! 😀 Ja det finns så mycket att titta på och godan ro 🙂 Det är faktiskt första gången som det har varit hög musik på en loppis. När jag gått på andra loppisar har det inte varit nån musik alls.

 17. Loppis är något jag aldrig går på, blir lite stressad av det. Däremot går gärna min dotter på det och har gjort en del fynd. Vilken tur att du hittade en byrå som du verkligen ville ha, och att du får den hemkörd också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: