Nattliga tvivel…

Nattliga tvivel…

Är det inte konstigt att något som kan verka vara en bra idé, plötsligt kan kännas lite tveksamt. Eller att nåt kan vara jättekul en dag, och inte alls lika roligt nästa dag. Låter jag velig? Det tycker jag iallafall, och det är jag väl också. Det jag funderar på just nu i nattens mörker i – väntan på den förrymda sömnen – är mitt skrivande.  Jag skrev ju för ett par dagar sen om någon minns att jag brinner för att skriva. Och det har jag inte ändrat mig om. Men jag måste erkänna att det dagliga strulet med att blogga tar udden lite av glädjen.

Det har börjat bli samma visa varenda dag när jag ska dela inlägget jag har skrivit. Vips så är det borta! Så jag försöker några gånger och väntar emellan – med rädslan i halsen eftersom jag är medveten om att jag kan bli avstängd i veckor igen. Ofta får jag hjälp av någon snäll och vänlig person att dela. Ibland funkar det inte för andra heller som vill hjälpa mig.

Är jag löjlig och känslig när jag tar illa vid mig av att bli bortsorterad som spammare varenda dag? Är det bara jag som tycker att det är nervärderande?

Jag har pga min sjukdom en väldigt begränsad energireserv i hjärnan, och det tar mig jättemycket tid att skriva jämfört med hur det var när jag var frisk. Jag skriver blogginläggen för att göra något jag tycker är roligt. Men det känns som att fejjan tycker att jag skriver en massa skit som omvärlden måste skyddas från att behöva se.

Hursomhelst – det som skulle ge mig en daglig dos av glädje ger mig också en start på dagarna i irritation. Ja faktiskt också i besvikelse. Det må vara hänt att jag är överkänslig, men vad ska jag göra åt det. I ett friskare skick är jag det inte, men nu är nu.

Tankarna vandrar vidare. Vad spelar det för roll om jag bloggar egentligen? Vad håller jag på med? Ska jag fortsätta? Varför? Jag ska fundera på det.

0

53 svar på ”Nattliga tvivel…

 1. Hoppas att du inte blir avstängd på Facebook. Du skriver jättebra inlägg, så fortsätt och skriv. Det finns säkert många som hittar till din blogg ändå. Fortsätt och kämpa! ?

 2. Trist att behöva känns så! Särskilt när det inte beror på dig. Tycker absolut inte att du ska tvivla på skrivandet pga något tekniskt strul.

  Var blir du avstängd någonstans?

  1. Tack så mycket Elisa! Det är FB som stänger av mig i veckor från att dela något. Det hände redan när jag hade skrivit bloggens allra första inlägg, sökte medlemsskap i några grupper och började dela inlägget. Försökte skriva och överklaga avstängningen men fick inte svar. Fick snällt vänta på att tiden skulle gå. Nästa gång FB tycker att jag spammar kan avstängningen bli ännu längre. Det känns oerhört kränkande att bli straffad för att försökt dela blogginlägg. Inte roligt att behöva vara rädd hela tiden när jag delar.

 3. Men.. det är inte alls konstigt att du blir upprörd. Jag läste ditt förra inlägg om ”hästen” och hittade charm i det. Jag hoppas att du fortsätter blogga men det ska inte bli någon press heller 😐

 4. Verkligen trist med FB. De har lite tråkiga regler och buggar. Att energibalansera är det som är allra svårast tycker jag. Det kämpar jag massvis med fortfarande. Kram från mig

  1. Ja regelverket är minst sagt tråkigt. Som en slags censur som slår i blindo?
   Håller med om att det svårt att energibalansera, och då känns det extra viktigt att ha koll på hur energin disponeras.
   Kram❤️

 5. Men så konstigt att du blir avstängd. Jag förstår att det är frustrerande. Hoppas att du ändå kan finna glädjen i att skriva!

  1. Tack Anna! Ja jag tycker att det är jättekonstigt! Jag skriver ju inget som är elakt eller mig veterligen stötande.

 6. Ja, det är frustrerande när det inte fungerar som det skall med bloggandet eller när man skall länka. Jag tycker verkligen att du skall fortsätta blogga, du har en jättefin blogg som är trevlig att läsa. Kram och ha en fin dag 🙂 <3

 7. Men det är ju jättekonstigt att du blir ”klassad” som spam?? Undrar varför det blir så! Inte alls konstigt att du blir upprörd. Det skulle jag också bli!

 8. Jag förstår att det roliga försvinner och att du tappar intresse när det strular. Inte konstigt egentligen. Jag hoppas att det löser sig och att du snart kan lägga upp din länk utan problem!

  1. Tack, ja jag hoppas det löser sig, för det blir bara oftare inläggen tas bort. Detta har jag inte ens kunnat dela på min privata FB-profil utan att det tas bort.

  1. Tack Erika! Ja man känner sig riktigt illa behandlad när som t ex idag detta inlägg blivit borttaget från min privata FB-profil?

 9. Vad märkligt att du kan bli avstängd? lägg inte skulden på dig Elle tänk inte så mycket på det. Inte ditt fel och du är jätte duktig på skriva ska du veta!?

  1. Tack så mycket Sanna!❤️ Ja det är verkligen märkligt. Idag kunde jag inte dela ens hos mig själv på FB.

 10. Jag hoppas det löser sig! Ibland blir det så för mig oxå, men inte så ofta som du har problem… Men din blogg är iallfall väldigt bra måste jag säga 😀

  1. Tack Jenny!❤️ Ja när man inte ens kan dela på sin privata profil har det gått för långt…

 11. Finis, jag har råkat ut för samma sak många gånger både på fejan och nouw. Så dåligt av dem att inte fixa det! Men jag tänker inte ge upp och jag förväntar mig att du inte heller gör det! Ser du, jag hittade ju dig trots fejans motstånd. Jag förväntar mig att du fortsätter skriva! Kram ❤️❤️❤️❤️

  1. Åh tack så mycket snälla du!❤️ Jag är bevisligen inte ensam om fejans otrevliga behandling… Det blev bara för mycket att inte ens kunna lägga ut mina inlägg på min egen privata profil. Nånstans där har gränsen passerats för när jag känner mig kränkande behandlad. Men om du inte gav upp så… Kramar!❤️❤️❤️

 12. Jätte märkligt att facebook stänger av dig, så onödigt! Jag tycker du skall fortsätta med bloggandet, du skriver så otroligt bra inlägg, som är lätta och intressanta att läsa!

 13. Tråkigt att de ska behöva kännas så, men jag förstår att de är frustrerande då det strulas. Var blir du avstängd och varför?

  1. Ja det är jättetråkigt. Jag blev avstängd av fejjan i veckor från att dela någonting – direkt när jag började dela första inlägget i bloggen som är ny. Det ”sociala forumet” ansåg att jag var en spammare. Jag försökte skriva och överklaga, men inget svar. Så tillsist gick avstängningstiden ut, och sen dess tar fejjan varje bort det jag delar. Det här inlägget gick inte ens att dela på min privata profil.

 14. Jag förstår att du blir ledsen när Fb klassar dina inlägg som spam, det skulle jag också bli. Men du vet ju att det inte är innehållet fb reagerar på, utan antalet länkar eller så. Om man postar samma länk i många olika grupper, så är nog risken stor att det klassas som spam. Och om man redan har fått den etiketten, så är nog ribban lagd lite lägre…

  Jag hoppas att du får ordning på det. För dina inlägg är riktigt bra. 🙂

  1. Tackar så mycket Kirsi!?
   Jo jag har hört det. Men jag blev ju avstängd i veckor från att dela något precis när jag började dela mitt allra första inlägg i bloggen, och jag var inte ens medlem i många grupper. Mina inlägg tas ofta bort redan vid dagens första delning. Idag fick jag inte dela detta inlägg på min privats profil. Det är kränkande att bli behandlad såhär. Maktmissbruk, översittarfasoner och möjligen trakasseri är ord jag kommer att tänka på☹️

  1. Ja känsliga maktmissbrukare som tycker att det är normalt att behandla utvalda medlemmar dom skräp tydligen☹️

 15. Absolut ska du fortsätta att skriva. Vi i gruppen delar gärna dina inlägg ändå, bara att du skriver mellanslag mellan punkt och se så kopierar ngn in din länk

 16. Jag förstår att det är jobbigt, men att FB agerar som de gör har ju absolut ingenting med dig personligen att göra. Försök att inte ta åt dig och istället fokusera på allt det bra du gör. Du skriver jättebra! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *