Äntligen besökt en sädescirkel i England!

Äntligen besökt en sädescirkel i England!

Så är jag tillbaka i bloggen igen! Under min frånvaro har jag varit på en pilgrimsresa till England. Jag har varit på uråldriga heliga platser, sk Sacred Sites, för att känna historiens vingslag och platsernas mycket starka energier. En av mina stora drömmar har varit att besöka en sädescirkel och få uppleva den omtalade energin i en sådan, vilket var ett av målen med resan. Sädescirklarna har väckt förundran hos människor runt jorden sedan urminnes tider, ja såvitt man vet i mer än 4000 år. De uppstår såväl plötsligt som mycket hastigt i sädesfält i bla England. Men medan många vill få besöka och uppleva sädescirklarna, så är det tyvärr inte ovanligt att bönderna genast klipper ner dom för att slippa att folk trampar ner skörden på deras åkrar. Jag hade sån enorm tur att jag var en av de som blev insläppta i en sädescirkel som uppstod i en veteåker vid Hatherdane Lane, Charlton, Hampshire i England. Den var ca 76 meter i diameter, och jag har sett att den kallas ”Starburst”. Dagen efter fick ingen mer inträde till sädescirkeln. I inlägget visar jag bilder på cirkeln som finns i FB-gruppen Crop Circles From Above. Jag har skrivit till ägaren av bilderna för att få tillstånd att publicera dom, eftersom ägaren har copyright.

Hur uppstår sädescirklar?

Det finns olika uppfattningar om hur Crop Circles uppstår, och de två ”sidorna” är starka i sin tro. Många anser att de skapas av utomjordingar medan andra hävdar att de skapas av människor. Det har förvisso hänt att det har visat sig att människor har varit i farten. Men de stora och oerhört komplicerade geometriska mönstren skulle inte någon människa lyckats skapa med exakt precision på nolltid. Cirklarna undersöks mycket noggrant för att hitta tecken på mänsklig inblandning. När man då inte hittar minsta lilla tecken på eller spår efter att någon människa har rört sig i eller utanför cirkeln ens i en lerig åker, så vad ska, kan eller vill man tro?

För att få mera kunskap om ämnet besökte jag The Crop Circle Exhibition. Även om de flesta av sädescirklarna plötsligt uppstår utan att någon ser det hända, så finns det ögonvittnesskildringar som beskriver hur de har sett en sädescirkel uppstå. En del har filmat eller fotat. De beskriver hur säden på några sekunder har ”plattats” ner av vad man uppfattar som en osynlig kraft. Det finns rapporter om att man samtidigt har sett ljusfenomen som ”ljusbollar” eller orber, blixtar och ljusstrålar över marken samt oförklarliga ljud.

De flesta av sädescirklarna uppstår på natten, men det har även hänt att de har uppstått mitt på ljusa dagen vid områden där det finns mycket folk. Nedan finns en bild på den mest berömda ”Julia-set” som är en spiral som består av 151 cirklar och är 279 meter lång. Den uppstod plötsligt en eftermiddag intill en vältrafikerad väg mitt emot Stonehenge, se nedan.

Nedan visar jag en bok jag köpte på utställningen, samt bilder ur denna på några enstaka av de ögonvittnesskildringar som finns dokumenterade från olika länder.

Bilden nedan visar början på tidslinjen av observationer av sädescirklar.

Så hur kändes det att vistas i sädescirkeln?

Ja jag kan bekräfta att där fanns en otroligt stark energi. Jag började känna hur det pirrade som elektricitet i fingrar och tår redan innan jag gick in i det stora mönstret i åkern. Ju längre in i cirkeln jag kom, desto starkare blev känslan av elektricitet. Den spred sig i hela kroppen, och tillsist pirrade det till och med i läpparna. Vid mitten av cirkeln kändes energin som allra starkast, och jag hade velat lägga mig där. Men för att inte ligga i vägen för andra, valde jag att lägga mig i en del av mönstret som var närmast mitten. Där låg jag och mediterade och kände energin, och det var som att ligga i en batteriladdare. Det var en helt otrolig känsla som är svår att beskriva på ett rättvisande sätt. Jag låg kvar en god stund och lät mig fyllas på, och det kändes nästan som om jag svävade iväg efter ett tag.

När jag så småningom reste mig upp var jag alldeles omtöcknad men samtidigt både lugn och upprymd samt lycklig. Jag kände mig dessutom sprängfylld av energi.

För den som vill se flera bilder av den här sädescirkeln samt andra sådana finns nedan en länk till FB-gruppen Crop Circles From Above.

https://www.facebook.com/cropcirclesfromabove

Det finns också t ex en intressant sida som heter UKcropcircles:

http://www.ukcropcircles.co.uk/?page=circle-thumbnails&id=604

Nu har jag alltså checkat av ännu en punkt på min lista genom att jag äntligen har besökt en sädescirkel, och fått uppleva den omtalade energin. Kanske blir det så att jag delar med mig av flera godbitar från min pilgrimsresa.

Jag önskar alla en härlig fortsättning på sommaren!

0

34 svar på ”Äntligen besökt en sädescirkel i England!

  1. Ja det var himla roligt och intressant! Jag har också alltid haft en dragning till England, och kan bekräfta att det är fint och mysigt där:) Kram!!!<3

 1. Det här har jag aldrig hört talas om, men låter helt klart spännande. Pilgrimsresa hade jag också kunnat tänka mig. Hade varit häftigt.

  1. Ja det är väldigt spännande, och ju mer man försöker sätta sig in i det desto mera spännande blir det. Jag kan verkligen rekommendera att göra någon form av pilgrimsresa, för det ger bl a så mycket reflektion och viktiga och värdefulla insikter.

  1. Ja det var verkligen en riktigt urhäftig upplevelse! Jag hade också sett såna på film och ville uppleva mysteriet i verkligheten:)
   Kram!

 2. Va kul att du är tillbaka och wow vad spännande att upptäcka en sådan plats! Har faktiskt alltid faschinerats över cirklarna men inte vetat om namnet så nu har jag lärt mig något nytt. Så intressant och spännande! Så coolt också att du kände av energin så starkt! Tack för ett väldigt intressant inlägg☀️

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Så roligt att du också fascineras av cirklarna och tycker att det är intressant! Ja det är helt fantastiskt att rent fysiskt kunna känna energin, och så starkt dessutom:)

 3. Wow så häftigt, tror inte jag har hört talas om detta innan. Bilderna är fantastiska! Så häftigt att du kunde uppleva energin där! Måste varit väldigt mäktigt! Hoppas allt är bra annars! Kram

  1. Tack så jättemycket! Ja det var riktigt häftigt att uppleva och att känna energin:) Sädescirklarna är nog inte så omtalade i Sverige, så jag förstår att många aldrig har hört talas om det jag skriver. Men när man upptäcker ämnet så är det väldigt intressant.
   Ja det är bra förutom magsjuka av nåt dåligt jag stoppade i mig. Hoppas det är bra med dig! Kram

  1. Ja det var en resa fylld med spännande upplevelser, och bland det mest magiska var att besöka sädescirkeln:)

  1. Ja jag älskar att åka till England, och det här var en ovanlig men väldigt häftig upplevelse:)

 4. Häftigt att vara på en pilgrimsresa. När jag ser sådana cirklar tänker jag direkt på filmklassikern Signs. Det som är mest häftigt tycker jag är att egentligen man inte vet hur de bildas. Detta var ett bra inlägg att läsa.

  1. Åh tack så jättemycket! Ja det är det verkligen. Jag tänker också på den filmen, och jag vill se den igen. Ja det är otroligt fascinerande att man ännu inte kan säga vad det är som gör att de uppstår.

 5. Men oj vilka konstverk man kan göra och förstår att det var en unik och fin upplevelse att göra. Samt mysigt också att besöka england, tycker de har så härlig dialekt liksom

  1. Ja England är enligt min smak bland de mysigaste länderna som finns, och den här upplevelsen var helt unik:)

 6. Oj! Vilken resa du gör & gjort. Vad häftig! Jag har ju lyssnar på Agneta Sjödins bok. Där hon skriver om en tjej som går den kända pilgrimen mellan Santiago & någon stad. Å den boken tyckte jag var väldigt intressant. Därför många som går pilgrim får oftast en annan syn på sig själv. Man reflekterar över sitt liv. Har jag ett bra liv. Eller är det något jag vill ändra på eller ta itu med.
  Häftigt att du kände energi i positiv bemärkelse då i när du var i cirkeln. Detta kommer du bära med sig för resten av ditt liv.

  Ska bli spännande att följa dig vidare på denna resa. Om du vill dela den med oss.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Ja det var en väldigt speciell resa som jag kommer bära med mig under livet. Jag lyssnar också på Agneta fast på podden, och vill också gå El Camino de Santiago nån gång. Det är så sant att det blir så att man reflekterar väldigt mycket under pilgrimsresor, och kommer till insikter som är värdefulla för ens utveckling och liv. Det är också fantastiskt att kunna känna energier – iallafall positiva sådana:) Det kan bli så att jag skriver flera inlägg om resan. Det har varit många tankar och bearbetande, så jag får se vad som kommer på pränt:)

   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3

 7. Det är verkligen snygga mönster i alla fall. Det är väl typ det jag kan säga om det, för jag har ingen aning om var de kommer ifrån. Men spännande är det så klart att följa och för dig som har intresse för energier så förstår jag det var en mäktig upplevelse!

  1. Ja mönstren i en del cirklar är så fantastiska att man verkligen häpnar. Boken jag köpte innehåller helt otroliga bilder. Ja har man intresse för eller upplevelser av energi, så är det en oförglömlig upplevelse:)

 8. Fantastiskt att du fått uppleva en av dina drömmar. Vilket intressant fenomen, ett riktigt mysterium.
  Jag kan under kortare stunder uppleva känslan av att sväva när jag mediterar och pirr i händer. Jag försöker föreställa mig känslan att meditera i cirkeln och få känna dessa känslor maximeras. Vilken harmoni du måste känt efteråt.

  1. Ja det var det verkligen! Så härligt att du också kan uppleva såna känslor under meditation. Ja jag kände mig väldigt harmonisk samtidigt som jag kände mig upprymd och energifylld. Det låter kanske som en konstig blandning men så var det:)

 9. Så otroligt mäktigt! Jag har alltid fascinerats av dessa och skulle också vilja få uppleva energin inne i en av cirklarna! Man blir ju lite påverkad också efter att ha sett alla säsonger av Outlander och tidsresorna vid stenarna. Jag hoppas jag också får uppleva det som du fick uppleva! Jättevackra bilder och mönstren är ju helt fantastiska!
  Hoppas du får en fin fortsättning på veckan! Här i Norrköping börjar Augustifesten idag, så jag och Calle ska till Vasaparken och lyssna på Norrköpings symfoniorkester som har en konsert i det gröna. https://www.mynewsdesk.com/se/norrkoepings-symfoniorkester/pressreleases/musik-i-det-groena-inleder-augustifesten-3266673
  Stor kram ????????

  1. Tack så jättemycket! Ja Outlander fick mig verkligen att längta ännu mer efter svunna spännande tider, tidsresor, mystik och stencirklar. Så i sommar har jag även besökt flera stencirklar. Jag verkar ha fått ett omättligt behov av att uppleva fascinerande saker, och sädescirklar har jag längtat länge efter att få uppleva. Jag hoppas att du också kommer få uppleva det jag gjorde:)

   Jag önskar dig en fin fortsättning på veckan, och hoppas att Symfoniorkesterns konsert var en angenäm upplevelse 🙂

   Stor kram!!<3

 10. Inte hört talas så mycket om sånt innan, men låter häftigt 🙂 *ler*
  Låter som en mäktig upplevelse!
  Så häftiga bilder<3

  Hoppas Du får en fin helg! Kraam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *