Dagens gästbloggare: Gissa vem!

Dagens gästbloggare: Gissa vem!

Eftersom det måste vara omöjligt att gissa är det lika bra att berätta direkt! 😀 Jag kallas Lilla Mannen, och det är jag som är mattes ägare!  Jag är ett arabiskt fullblod, och en livsnjutare ut i hovspetsarna 🙂

Idag är det jag som har hand om mattes blogg 🙂 Hon hade tänkt strunta i att skriva idag, för hon kom hem jättesent från ett kalas igårkväll. Jag sa åt henne att så kan man inte göra när man nyss har startat sin blogg! Så jag bad matte att få skriva ett inlägg. Först sa hon nej. Hon påstod att jag säkert skulle skriva dumheter om henne, men efter lite övertalning sa hon ja tillsist. Jag ville få berätta lite om mig själv, för det är minsann inte mer än rätt att ni får veta lite om mig också! 🙂

Matte har flera ögonstenar – som hon kallar oss – men jag anser mig vara nummer ett! Matte är ju faktiskt min! Så jag håller koll på allt hon gör med alla andra, och protesterar om hon ägnar sig för mycket åt någon. Jag har kommit på flera jättebra sätt att säga ifrån när hon pysslar för länge med andra. Ett är att dra tänderna längs boxgallret! 😀 Åh så det gnisslar!! Matte ryser längs hela ryggen och jag får uppmärksamhet igen 😀 Hon påstår att jag är avundsjuk, men jag tycker att man ska bevaka sina rättigheter!

Jag är noggrann med att tala om för matte hur jag vill ha allt, och för det mesta är hon ganska lydig. Men det finns vissa saker som hon inte lyder. T ex så vill jag sova ut om mornarna. Finns det något bättre än att få sova gott och länge, och lägga sig igen efter frukost? Men nej, man ska upp i ottan fem dagar i veckan. Först blir jag klappad när jag ligger och drar mig för att jag är så oemotståndligt söt, men sen börjar tjatet att jag ska stiga upp så att matte hinner iväg…

En annan sak som matte gör är att hon smusslar i sig fika i stallet. Hon vet hur mycket jag tycker om kaffebröd, och ändå försöker hon smygäta bullar och kakor! Hon tror att jag inte ska märka något, men det gör jag alltid eftersom det prasslar i påsen och luktar så gott! Så jag säger till snålmatte att hon minsann måste bjuda mig, och ser till att jag också får fika! Det är trots allt jag som ska kånka omkring på henne, och inte tvärtom, så lite energi kan jag faktiskt behöva!

Men för det mesta sköter sig matte bra. Hon borstar mig överallt där jag visar henne, och om hon försöker sluta borsta innan hon är färdig är det bara att ställa sig i dörren och inte släppa ut henne 😀 Mig fuskas det inte med minsann! Däremot vill jag slippa att få luggen kammad, men hon är envis den där lilla, och brukar ge sig på den fastän jag försöker slippa. På bilden syns det precis vad jag tycker om att få luggen kammad – mitt i min pedikyr dessutom!!

Det roligaste jag vet är att ge mig ut på turer i skogen med matte. Men egentligen tycker jag om det mesta bara jag får vara med henne 😀

Matte och jag ger oss ut i naturen året runt☺️ Det är därför vi tycker så mycket om den ljusa årstiden. På vintern är det ju mörkt när hon kommer hem från jobbet. Vi brukar fika ibland i skogen också, och det är jättegott! 😀

Det var några ord om mig! 🙂 Mina kompisar får minsann skriva om sig själva! Fast jag kan hjälpa till om dom vill! Jag har sååå mycket att berätta, men jag hoppas att matte låter mig skriva lite mera nån annan gång! 😀

Ha en bra dag mattes läsare! 😀

0

54 svar på ”Dagens gästbloggare: Gissa vem!

 1. Ha en fin vecka du med Lilla Mannen! En sådan prins som du måste ta det toppen. Själv har jag två fina herrar hemma som nog gärna vill ta över min blogg. Man kan undra hur de skulle hantera mitt business perspektiv. Eller mina bullet journal inlägg? Härlig tanke som ska filas vidare på.
  PS säg åt matte att du får sova på morgonen. Det är inte alla som är morgonmänni—- förlåt jag menar morgonhästar 😉
  Ha det fint och hälsa matte!!!

  1. Åh tackar så jättemycket! 🙂 Jag tycker absolut att du ska låta dina två herrar få vara med och skriva lite 🙂 Det vore väl spännande! Man vet ju aldrig vad dom hittar på! Jag ska hälsa Matte och säga åt henne att du håller med om att jag ska få sovmorgon! 😀 Ha det så jättebra! 😀

 2. Hej lilla mannen! Vad kul att få lära känna dig och höra om era eskapader från din vinkel. Jag hade 12 ägare tidigare (minigrisar) och de bloggade också friskt ett tag. Men nu när vi bor på heltid i husbil är det jag och maken, och det trivs vi utmärkt med!

  1. Hej Anna! 🙂 Åh vad roligt! Det skulle vara jättekul att läsa vad dina minigrisar skrev i bloggen! Förstår att dom inte kan bo i husbil, för matte har förklarat för mig varför jag inte kan bo i husbilen 😀

  1. Åh tackar så mycket! 😀 Ja matte behöver man hålla koll på, för hon är en riktig Vimsfia och kan glömma…hmm…att bjuda! 😀

  1. Tackar så mycket Jenny! 🙂 Han är en helt underbar bästa vän! Vi ska ha det mysigt i skogen i veckan☺️

  1. Tackar så mycket Michaela! 🙂 Vi står så nära varandra att det perspektivet finns med hela tiden 🙂

 3. Djur är underbara individer, speciellt när man börjar se deras speciella drag 🙂 Sött med en liten avundsjuk häst, han måste verkligen älska dig <3

  1. Ja djur är så underbara, och alla har sina personligheter precis som vi människor har 🙂
   Lilla Mannen och jag älskar verkligen varandra!

 4. Haha, underbart inlägg! Ni verkar vara fantastiskt bra vänner, känna varandra väl! ?
  (Är också galet impad att du lyckas skriva med hovar, själv tycker jag det är lurigt bara naglarna blir snäppet för långa)?
  Ha det så fint!

  1. Haha tackar så jättemycket! 🙂 Ja vi är bästisar❤️ Du har rätt – det är verkligen inte lätt att pricka rätt bokstäver med hovarna! 😀
   Ha det fint du också! 🙂

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!❤️ Så roligt att du tyckte så mycket om inlägget! Jag råkar också ha mycket fantasi, och barnasinnet kvar 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *