Påskhelgen och två av årets efterlängtade milstolpar

Påskhelgen och två av årets efterlängtade milstolpar

Jag brukar tänka att man inte ska önska sig förbi dagen man lever i. För alla dagar som kommer och går är ju faktiskt livet, och man vet inte hur många dagar man får. Varje kväll när man somnar har man förbrukat en dag som man inte får tillbaka. Man vet heller inget om hur framtiden kan bli – hur mycket man än föreställer sig den och planerar. Senaste åren har bevisat detta faktum fullt tillräckligt för min del iallafall. Men trots det har jag inte kunnat låta bli att längta efter, och under Påskhelgen glädja mig åt, att ett par av årets efterlängtade milstolpar har inträffat. Det har äntligen blivit sommartid, och det är nu äntligen en vårmånad.

Jag vet att det finns dom som propagerar sig röda i ansiktet mot sommartid, men själv behöver jag kvällsljuset. Gårdslivet blir mycket enklare när kvällarna är ljusa, och jag kan rida ut om kvällarna. Pannlampor som plötsligt slocknar i kolmörkret har jag tröttnat på. Så nu är jag strålande glad och tacksam för att kvällsljuset dröjer sig kvar allt längre! Nedan kan Lilla Mannen beskådas då vi tog oss en stillsam påsktur på mjuka stigar i skogen 🙂

Det känns också underbart att det nu är april, även om månaden är synnerligen lömsk vad vädret beträffar. Men den första dagen var riktigt fin, så jag kunde sitta ute och teckna i solskenet mot husväggen. Jag krönte dessutom min livsnjutning med en väldoftande rökelse 🙂 Det blev att fortsätta med fjärilsteckningen, som jag fortfarande inte har gjort färdig. Jag har målat i olja istället. Dock försvann värmen med solskenet, så när jag envist satt ute en stund för länge blev jag stelfrusen.

Apropå fjärilar så satt det två mycket vackra sådana på husväggen i solskenet. Ljuset var så skarpt att jag knappt kunde fota dom med mobilen. Men här kommer en bild 🙂

Vi har förstås ätit lite gott också, även om det inte blev en sån där julbordsliknande måltid. Några foton blev det inte på påskmiddagen, men jag fotade faktiskt min frukost på påskdagen. Jag passade på att frossa i mig några ägghalvor med massor av räkor och citronmajonäs. Jag är förvånad att det fanns några kvar, för dom är så himla goda. Men å andra sidan gjorde vi så många, och det ryms ju inte hur mycket som helst i magen ens om man är storätare 😉

Nu är det snöstorm igen, så det var tur att jag njöt så länge det vårliga varade. De rosa Blåsipporna på inläggsbilden har försvunnit under ett vitt täcke.

Jag hoppas att alla har haft en härlig Påskhelg, och jag önskar alla en fin vecka! 🙂

2

30 svar på ”Påskhelgen och två av årets efterlängtade milstolpar

 1. Vi var i Motala hela påskhelgen och solen missade den delen av Sverige. Vi hade iofs runt 10 grader, men knappt någon sol mer än korta stunder. Å nu när vi kom hem till Stockholm blev det snöstorm, vi har 25-30 cm snö igen. Jag är inte så imponerad av våren än så länge…

  1. Då hade vi det lite mera vårlikt under påskhelgen. Men tyvärr blev det ju värsta snöstormen, och nu har vi massor av snö, mera på väg och väldigt kallt igen. Det känns deprimerande nog som januari igen fast kanske rentav värre.

  1. Javisst är dom!:) Ja kvällarna är ljusare, men massor av snö bidrar dessutom till ljuset. Så nu är det allt annat än skönt, och vädret får gärna bli bättre.

   Kram!

 2. Jag tycker vi borde sluta ställa om klockan. Jag älskar dock att vi gått in i sommartid och att det är ljusare ute. Precis som du så behöver jag ljuset vi får nu. Haha nej det blev vanlig mat för mig i år och inget julbord 😉 Äggen ser goda ut ????

  1. Tack det var dom 😀 Ja nu när det äntligen är sommartid kan vi sluta för alltid att ställa om klockan. Mörka kvällar är ju så opraktiskt så det nästan är mentalt påfrestande.

  1. Jag vet inte vad som har hänt med gilla-knappen, och har inte lyckats få hjälp av supporten än att ta reda på det heller.

   Nej fy så trist det är den långa tiden av året då man kommer hem till mörker.

 3. Jag passade också på att njuta när solen var framme, men nu är det också snö och kallt här igen – riktigt aprilväder! Men visst är det härligt att det ljusare längre om kvällarna.

 4. Jag har jobbat hela helgen, så inte så mycket påskfirande här inte förutom det med våra brukare. Jag gillar sommartid jag med, men det handlar om att jag är så kvällstrött så jag behöver ljuset på kvällarna för att få en normal dygnsrytm.

  1. Ja kvällsljuset hjälper om man är kvällstrött. Det fick man veta mera om i Mosleys nya serie om sömnen. Väldigt intressant serie tycker jag.

 5. Det är sant som du säger. Att när man lägger sig på kvällen. Så är den dagen över & man kan inget göra åt vad man har gjort den dagen. Å kan inte återkomma den dagen heller.
  Håller med dig. Vill med ha ljusa kvällar. Jag stör mig inte heller att skifta tid. Hellre en liten rolig grej ser jag det som ????. Skönt att du kom ut på en ridtur under påsken ???? & fick njuta av vädret mot en husvägg. Fin bild på fjärilarna =).

  Ägghalvor är gott. Lagom är bäst ????.
  Vi här i Västmanland klara oss från snön. Men kallt som skjutton är det & blåser nordan vindar……brrrr. Ska inte klaga. Ni med snö kaos har det värre.

  Ta hand om dig och va rädd om dig! <3 =)

  1. Jag stör mig inte heller på att skifta tid när det innebär ljusare kvällar. Men på hösten är det riktigt surt och tungt.
   Vilken tur att ni har klarat er från snön! Här fortsätter den att falla fast det redan har kommit mycket, så i skrivande stund är jag otroligt trött på vintern.

   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3

  1. Ja lömskare än april blir det väl knappast inte:/ Ja jag hoppas att det här enorma bakslaget är det sista.

 6. Jag älskar också att ljuset kommer tillbaka, sakta men säkert. Men du har helt rätt i att man ska försöka leva i nuet så långt det bara går och inte vänta på framtiden… 🙂
  Själv sitter jag dock och väntar ut bakslaget med minusgrader och stormvindar som drog in hos oss igår, så jag ska väl inte säga något, haha.
  Underbart med en uteritt (och himla söt häst!) <3

  Kram!

  1. Tack! Javisst är han söt!<3 Jag får erkänna att jag också väntar ut det här enorma bakslaget - trots min ambition att leva i nuet. För nu har vi fått tillbaka vintern med råge, och det snöar för fullt i skrivande stund.

   Kram!

 7. Jag förstår att det blir mycket lättare att rida ut på kvällen när det fortfarande är ljust. Här var det vårväder i påsk. Däremot har det varit väldigt blåsigt igår och idag. Fin din bild med fjärilar blir.

  1. Tack så mycket! Så roligt att du tycker det:) Ja påsken bjöd på vårväder, och så blev det vinter igen.

 8. Nej jag gillar inte när klockan ställs om, men det är mest för att jag mår dåligt av omställningen. Dock så uppskattar jag verkligen ljusa sommarkvällar. Förstår verkligen att du föredrar sommartid. Underbar bild på fjärilarna. Ägg med räkor på är ju hur gott som helst. Nu blev jag verkligen sugen!

  1. Tack så jättemycket! Ja omställningen är ju helt klart kännbar i kroppen. För min del får den här omställningen gärna vara den sista.
   Ja ägg med räkor är verkligen hur gott som helst!:)

 9. Åh va mysigt med en skogstur. Jag har inte ridit sen 2009 så det skulle vara så mysigt. Så jag förstår att du njöt!

  Här åts det påsklunch. Men sen lyckades jag göra en ”pytt i panna” av resterna så det inte blev för mycket av påskmat men vi gick inte hårt på matsvinnet.

  Nu får det gärna bli bättre väder trots att ljuset infinner sig. Här hos oss har det varit storm, men skönt nog ingen snö. Låt det fortsätta så också tycker jag. Nu är ju våren här!

  1. Ja att rida ut i skogen är verkligen ett balsam för själen.
   Så bra att du kunde göra en pyttipanna av påskmatresterna, för då blir det ju som en ny maträtt.
   Vilken lycka att ni slapp snön! Här har det kommit så mycket att det är jobbigt att pulsa fram i den. Inte kul alls!

 10. Jag tenderar tyvärr att längta framåt istället för att leva i nuet. Det du skriver är så sant och jag hoppas kunna bättra mig.
  Jag gläds också åt att jag njöt av påskens väder, det gav mig kraft att orka med detta snöoväder.

  1. Ja när man har roliga resor inbokade så förstår jag att man längtar framåt till dessa. Jag längtar också till roliga saker som väntar, men inte på så sätt att jag längtar ifrån nuet. Det blev kanske en komplicerad förklaring:D

 11. Längtade alltid efter april och ljuset när jag bodde i Sverige. Att vara i nuet är otroligt viktigt för mig, men det betyder inte att jag inte samtidigt kan längta till något längre fram. Önskar dig en skön söndag. Förresten, fantastisk bild på fjärilarna!

  1. Tack så jättemycket! Så roligt att du tycker om bilden:D Ja det vore väl nästan omöjligt att inte längta till något man ser fram emot längre fram, men det går ju ändå att vara i nuet:)
   Jag önskar dig en skön vecka!

 12. Det ser så mysigt ut! Finns ju nackdelar och fördelar med alla årstider såväl med sommartid. Jag gillar också att kvällarna är mer ljusa och trevliga, det känns tryggt. 🙂

  1. Javisst är det så. Myggorna som nu har vaknat till liv och sticker mig vid första bästa tillfälle slipper man ju på vintern;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *