Att sätta färg på vardagen

Att sätta färg på vardagen

Jag är mycket för det här med balans inom livets olika områden. Det innebär t ex att om det är grått och mörkt utomhus, vill jag åtminstone ha färger att vila ögonen på inomhus. Tyvärr är jag inte särskilt road av att byta gardiner, prydnadskuddar och allmänt pynt (förutom att jag älskar att julpynta). Men jag är beroende av att se blommor året runt. När det inte längre finns blommor att ta in från trädgården, brukar orkidéerna vakna till liv. Jag älskar dessa växter av flera anledningar, men den främsta är deras praktfulla blomning. Än har inte alla kommit igång att blomma, men några gör det, och ett antal har knoppar som snart slår ut.

Idag tänkte jag visa några bilder på blommor som sätter färg på vardagen i mitt hem. Blomsterbilder är ju inte helt ovanliga i min blogg, men brukar oftast vara fotade i trädgården. Med lite tur kan kanske mina blommor glädja någon annan också 😀

Jag var lite klantig och råkade bryta av en blomstängel från en av orkidéerna. Föst grämde jag mig jättemycket, men sen kom jag på att jag kunde sätta den i en vinkaraff. Som tur är har blommorna klarat sig ett tag på det sättet.

Sist men inte minst så händer det att jag får blombuketter ibland, vilket alltid känns lika trevligt. Så här kommer en bild på den senaste i höstliga färger 🙂

Brukar du göra något för att sätta färg på vardagen när det är grått och mörkt?

32 thoughts on “Att sätta färg på vardagen

 1. Du har värkligen så mycket fina blommor hemma hos dej önskar att jag själv hade gröna fingrar och kunnde ha levande blommor ? jag brukar att piffa till med kuddar och färgade ljus nu till jul är det änklare att pynta tycker jag för till jul är det ju mycket färg ?

  1. Tack så jättemycket!? Jag julen är nog den enklaste tiden att sätta färg på hemmet? När du nämner det så kom jag på att jag byter färg på ljusen ibland vartefter jag eldar upp dom?

 2. Åh vad jag längtar efter att mina orkidéer ska börja blomma igen. En bra början är iallafall att jag kommer ihåg att pytsa på vätska så de inte torkar ut helt. Orkidéer är verkligen mina favoritblommor. Jag lite dålig på att sätta färg på tillvaron när det är grått och trist ute. Vad bra att stängeln som bröts av trivs i vinkaraffen.

  1. Ja lite vätska kommer man väldigt långt med när det gäller orkidéer. Dom vill ju inte ha så mycken vatten, och mår nästan bäst om man glömmer vattna ibland?

 3. Blommor är verkligen så fint, speciellt i mörkret. Jag älskar orkidéer men dödar dom alltid så får njuta av andras istället. Önskar blommor var min grej men tyvärr inte. Får nöjda mig med gardiner, ljus osv 🙂

  1. Så roligt att dina orkidéer blommar året runt!? Några av mina blommar under sommarhalvåret, men av nån mystisk anledning sätter flertalet fart att blomma när hösten kommer. Hoppas att det följde med en fin bukett hem när du var och handlade?

 4. Det är ju så härlgit med blommor inomhus tycker jag.
  När vi bodde i sverige köpte jag alltid en fredagsbukett till mig så jag hade något att se på under helgen. Här är det inte så lätt att hitta fina blommor till bra pris så det blir mer sällan här.
  Jag köpte faktiskt en vit orkidé för nån vecka sen.. Men den lär nog dö snar för jag har ingen aning om hur den ska tas om hand. Hur gör du med dina för att de ska överleva?

  kram krram

 5. Att byta kuddar & pyssla hemma älskar jag (fast de vet du nog redan ?) men blommor är jag tyvärr så dålig på! Lyckas alltid glömma bort att ta hand om dom och när jag väl försöker så går det ändå inte ? Men jag tycker egentligen väldigt mycket om blommor & skulle önska att omge mig med en massa! ☺️ Verkligen jättefina blommor du har, fastnade verkligen för den vita lila orkidén! Önskar dig en fortsatt härlig helg nu vännen, kram ? <3

  1. Tack så jättemycket!? Ja jag vet ju att inredningspyssel verkligen är din grej!?
   En del växter är faktiskt väldigt svåra att hålla liv i. Dom verkar inte klara av vanlig hemmiljö utanför de ombonade växthusen där de växte upp. Men orkidéer är lättskötta om man vet hur dom vill ha det?
   Här är en länk till ett inlägg jag skrev förra året om du vill ha lite tips: https://varapavag.se/2018/09/26/tips-om-mina-favoritblommor/

   Ha en fortsatt fin helg vännen! Kram❤️

 6. Jag tycker också om orkidéer det är såna himla fina blommor. Dock räcker det med dom blommorna jag har då jag inte har speciellt gröna fingrar haha. 😀

  1. Haha, ibland hjälper det inte med gröna fingrar, för en del krukväxter klarar inte livet utanför växthusen någon längre stund?

 7. Här hemma skulle vi ta död på blommorna samma dag de kom in i hemmet. Men, njae.. Jag tänker mest att känslorna, musiken och det emotionella gör sitt till hur vi känner att livet är.

  1. Ja jag tänkte mest på hur man genom att sätta färg på vardagen påverkar det emotionella, som i sin tur påverkar hur vi känner att livet är? Musik vet jag kan ha stor påverkan på känslolivet?

 8. Den lilla genomskinliga vasen på köksbordet, hur jäkla söt är inte den 😀 ❤️

  Ja det gör sjukt ont..och det kommer att kännas konstigt att komma på jobbet, hon skulle jobba nu på morgonen 7:30 och hennes namn är fortf kvar på schemat..kollade inatt, hur ont gjorde inte det? ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: