Att återuppta en gammal vana

Att återuppta en gammal vana

Jag tycker egentligen inte så mycket om nyårslöften, men jag tänker ändå på vad jag vill göra nästa år. En sak jag vill återuppta är en gammal vana, nämligen att skriva dagbok. Jag har varit en periodare på det området ända sedan barndomen, då min lilla bok med hänglås fick ta del av mina hemliga tankar. Det är en speciell känsla att öppna sin utvalda pappersbok på kvällen, och sätta dagens ord på pränt.  Det här att skriva nästan allt vid ett tangentbord, eller på en display känns inte lika personligt. Det må vara hänt att min handstil tog stryk när jag skadade handen, som fortfarande är stel trots all träning. Men det är ju bara jag som ska läsa i boken, så det spelar ingen roll om texten ser ut som kråkfötter.

Hursomhelst har jag börjat titta efter en bok som ser inspirerande ut. Jag vill lyckas hålla igång skrivlusten. Inte bara för skrivandets skull, utan för att boken ska hjälpa mig att minnas saker. Senaste åren har telefonkameran fungerat som en slags dagbok, men jag fotar ju inte för jämnan. Jag kommer förvisso inte skriva en halv roman per kväll heller, utan hålla texten ganska kort med fokus på vad jag känner är betydelsefullt att skriva. Kanske kan dagboksskrivandet spilla över lite till bloggen också, även om jag inte vill ha bloggen som dagbok. Det är för mycket som känns för privat att dela med sig av. Men det skulle vara roligt om jag kan få lite liv i bloggandet också.

Funderar du på vad du vill göra eller förändra nästa år? Skriver du dagbok?

0

22 svar på ”Att återuppta en gammal vana

 1. Tänker ändå att bloggen är lite av en dagbok, även om man inte skriver långt. Gå tillbaka för att se vad man gjorde, och kände lite. Har också skrivit dagbok i perioder och gillar verkligen att få ner det på papper.

  1. Ja om man bloggar varje dag och skriver som i en dagbok, så blir den ju en sådan. Men mina innersta tankar vill jag behålla för mig själv i en pappersbok:)

 2. Jag skrev mycket dagbok när jag var mindre! Och jag tyckte verkligen om det ! Så jag förstår absolut varför du ska börja igen ! Det är ju så roligt att gå tillbaka och läsa gamla saker ??

  1. Det låter som bra planer. Jag tycker att fördelen med att ha planer är att dom bygger på mål och kan följas upp.

 3. Idag var det ingen fördröjning! Hoppas du lyckats lösa problemet så det inte är en tillfällighet. Jag funderar både framåt och bakåt, tycker om att reflektera men också att planera och drömma. Håller precis på att skriva ett inlägg om tankarna för 2023, kommer i januari någon gång, har så många andra inlägg som jag skrivit under julkalender som jag vill publicera först. En sak jag verkligen vill göra nästa år är att lära mig en massa saker!

  1. Åh så bra! Hoppas att fördröjningen är varaktigt borta nu.
   Jag tror att det är nyttigt att reflektera, för man lär sig av sina erfarenheter och kan dra nytta av lärdomarna i sina drömmar och planer för framtiden. Jag vill också lära mig en massa saker. Det har jag alltid velat och kommer nog alltid att vilja:)

 4. Så kul, jag fick en bra dagbok i julklapp och insåg att jag saknat dagbokskrivandet så jag kommer också börja med dagbokskrivande igen 2023 och tror nog det kommer märkas lite mer i bloggen även om en del saker är enbart för dagboken..men det är ett bra sätt att skingra tankarna innan läggdags för att somna lättare

  1. Så roligt att du fick en dagbok i julklapp! Jag har precis beställt en åt mig, och hoppas att den är bra. Ja att skriva dagbok är ett riktigt bra sätt att skingra tankarna.

 5. Ja jag har tänkt på vad jag vill göra nästa år. Jag ska börja rida en gång per månad är det tänkt. Ser fram emot nästa gång jag ska sitta på hästryggen igen. Är revansch sugen efter förra gången. Jag har också skrivit dagbok i perioder. Speciellt när jag inte mått så bra psykiskt.

 6. Jag tror det är bra att skriva av sig. Skriva ner tankar på papper. Så man inte bär det i huvudet som tyngre en. Att skriva om dagen vad som har hänt & känslor.
  Jag är sån person som helst pratar om det som rör sig i mitt huvud. Sen skriver jag varje dag nästan ett inlägg på IG vad jag har gjort under dagen. Största delen för mig själv. Min IG & FB är kopplat. Så när jag kollar på minnen på fb. Så visar det vad jag gjorde för 1, 5 & kanske 10 år sen. Det tycker jag är lite kul. Sen skadar det inte med dem som gillar & kommentar.

  Jag har tänkt att ta tag i min hälsa. Äta bättre, träna & massage. Får se hur det går ?.

  God Fortsättning! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️?

  1. Ja det tror jag också är bra att göra, även om man pratar om vad som rör sig i huvudet. Vissa saker är jag inte så sugen på att prata om, och då kan det vara bra att skriva av sig.
   Jag tycker också om att titta på minnen som kommer på fb, och visst är det roligt att få kommentarer. Särskilt i bloggen, för det känns ju alltid bra när någon intresserar sig för inläggen?

   Härligt att du ska ta tag i din hälsa! Jag har hållit på väldigt länge med att ta tag i min, men vissa delar av den är motsträvig trots alla ansträngningar. Men skam den som ger sig?

   Gott Nytt År till dig! Ta hand om dig och var rädd om dig!??

 7. Jag skriver dagbok sedan 1976, har skrivit nästan alla dagar så jag har ett hundratal häften 🙂
  Hejar på dig, återuppta vanan – man måste inte skriva varje dag och det ska vara roligt att skriva.

  1. Men åh så roligt att kunna gå tillbaka till 1976 och läsa om vilken dag som helst! Vilken samling av dagböcker!?
   Ja jag ska absolut återuppta vanan! Jag har beställt en dagbok som kommer snart, och är så sugen på att använda den?

 8. Så kul att du delar med dig 🙂 Skrev dagbok själv när jag växte upp typ till 16-17 års åldern 🙂
  Hoppas Du har en bra vecka<3
  Kram

 9. Skrev dagbok som liten och har börjat med det nu som vuxen, för de hjälper mig gällande min psykiska ohälsa. Riktigt skönt att få ut alla tankar och känslor i de faktiskt. Kraaam <3 <3

  1. Ja det är ett superbra sätt att få ur sig sina tankar och känslor. Det är bra att ha en ventil och kunna skriva av sig vad som helst. Kram!!!<3

 10. Jag skriver dagbok. Mörka tankar i en svart dagbok och ljusa fina tankar i den rosa. Sen har jag såklart bloggen 😉 Kraaam min fina vän ❤️❤️

  1. Det låter intressant att dela upp tankarna i olika dagböcker 🙂 Bloggen är ju också en dagbok när man skriver hela tiden:)
   Kram min fina vän!<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *