Så är det dags igen + lite om mig

Så är det dags igen + lite om mig

Tänk att nu är det dags igen att börja på ny kula för tredje gången, och detta sedan starten av 2023. Det är nämligen dags att inviga dagbok nummer 3. Milde tid vad jag skriver. Det kanske är svårt att tro med tanke på vilken torka som för det mesta råder här i bloggen. Men det är en helt annan sak att skriva dagbok, för i den känner jag mig så fullständigt fri att skriva precis vad som helst. Det är väl i och för sig ingen som hindrar mig från att göra det i bloggen också, men allt vill jag inte att alla ska få läsa. Mina innersta tankar vill jag behålla för mig själv, och det kanske är lika bra det. För även om det jag skriver om för det mesta är ganska alldagliga saker, så är det inte allt som är det. Nej det är både högt och lågt som sätts på pränt.

Likväl som jag skriver om vardagliga, roliga och behagliga saker, så skriver jag även om sånt som gör mig irriterad, arg, besviken eller ledsen. Man kanske som läsare av min blogg kan få intrycket att jag är lite ”mellanmjölk” och mild som person – vad vet jag – men så är det inte. Jag är en känslomänniska ända ut i fingerspetsarna, och jag förnekar mig inte att känna någon av alla känslor man kan känna. Glödande ilska är lika tillåten som sprudlande skratt, och allt däremellan. Gläds jag åt något så gör jag det ordentligt, och retar jag mig på någon eller något så gör jag det med samma intensitet. Känslor får mig att känna mig levande. Jag har inget till övers för toxisk positivitet, och har lika lite till övers för självupptaget navelskådande – vilket man kan få en praktfull överdos av på sociala medier. Dessutom har jag starka och ofta kontroversiella åsikter.

Men tro nu inte att jag inte någonsin säger vad jag tycker till den det berör. För så är det inte. Jag är absolut inte den som bara knyter näven i fickan och reagerar av mig i en bok. Jag kan vara helt uppriktig i ansiktet på vem som helst – om jag finner det mödan värt.

Hursomhelst  blev det ännu en dagbok med en drake på. Jag gillar drakar, så jag byter bara färg varje gång jag byter bok. Jag skriver en sida om dagen, och ibland två. I slutet av böckerna är det inte linjerade sidor utan blanka sådana, och då skriver jag mycket tätare. Varje bok har 224 sidor, så nu kör jag vidare med den gråa draken i några månader.

Det blev en längre utläggning än vad jag hade tänkt mig i detta inlägg, men det må så vara.

Jag önskar alla en fin ny vecka 🙂

0

21 svar på ”Så är det dags igen + lite om mig

 1. Jag tycker att det är otroligt imponerande! Löser du tillbaka i dina gamla dagböcker ibland? Tänker du någon gång på att någon annan kommer att läsa dem en dag? Påverkar det ditt sätt att skriva?

  1. Tack så mycket! Ja det händer att jag gör det. Ja nog har väl tanken slagit mig, men samtidigt tappar dagboksskrivandet sitt syfte för mig om jag låter såna tankar styra mitt skrivande:)

 2. Det är ett bra sätt att ventilera sina tankar att skriva dagbok, och ja också känslor förstås. Livet kan vara en plats där det förekommer mycket känslor och frustrationer under ytan som inte lämpar sig att uttrycka direkt i stunden innan man tänkt över saken

  1. Ja jag tycker att det är ett bra sätt att ventilera sina tankar och känslor. Ibland gör man klokt i att inte uttrycka sig direkt i stundens hetta eller besvikelse, och att skriva först blir som en förbearbetning inför det man kommer att uttrycka.

 3. Håller verkligen med om att det är stor skillnad att skriva i en blogg och att skriva för hand i en dagbok – det är mer terapeutiskt och avkopplande att skriva med en penna tycker jag 🙂
  Drakböckerna är för övrigt riktigt snygga!
  Önskar dig en fin vecka, kram!

  1. Tack så mycket! Ja jag älskar dom här böckerna. Ja det känns inte alls lika terapeutiskt och avkopplande att skriva med telefonen eller datorn.

   Ha en riktigt härlig vecka! Kram!

 4. Så härligt att få lära känna dig lite mer! Kan dock säga att jag aldrig fått känslan av att du är ”mellanmjölk”. Håller med om att alla känslor ska få utrymme för att känna mig levande. Önskar dig en bra vecka!

  1. Så roligt att du tycker det, och också att du aldrig har fått den känslan. Ja utan alla känslor skulle livet nog vara lite torftigt på något sätt.

 5. Det är alltid kul att börja i någon ny bok. Spelar ingen roll om det är läs bok eller dagbok. Men bara att få börja i ny bok är en trevlig känsla ????.
  Jag håller med drakar är speciella.
  Känner man ett behov av att skriva av sig privat. Så tycker jag absolut att man ska göra det. Därför det kan kännas lättare i hjärta & själ när man har skrivit ner & reflekterat för sig själv.
  Vi alla är olika & det ska vi få vara ❤️.
  Jag är sån som går & bär på saker som jag irriterar mig på. Sen kommer allt på en gång. Inte alltid bra kanske.
  Gillar jag personen jag träffar. Så syns det på mig.
  Ibland blir inläggen längre än vad man hade tänkt sig. Men ibland sätter hjärnan igång medans man skriver ????.

  Önskar dig med en trevlig vecka! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  1. Ja det är roligt att börja läsa i nya böcker också. Sen har det ju hänt att böcker har blivit tråkigare för varje sida;)
   Ja det här att gå och bära på saker som irriterar en, och släppa ut allt när det pyser över är ju inte alltid så lyckat. Men som du säger så är vi ju alla olika och ska så få vara<3

   Ta hand om dig och var rädd om dig<3

 6. Att skriva dagbok tror jag många fler gör än man tror. Jag gör inte det, det blir att bloggen är min dagbok och där skriver jag till den gräns jag tycker är ok. Jag skrev ångest dagbok förrut som läxa av terapeut där jag skulle färglägga dagarna och sedan skriva en kommentar varje dag varför den dagen var den färgen

  1. Det sätter att skriva dagbok hade jag aldrig hört talas om förut. Det lät intressant. Jag hoppas att det fungerade bra för dig.

 7. Ja som du skriver kan man skriva vad som helst i sin dagbok. Då det är bara en själv som kan läsa. Snygga dagböckerna är. Drakar är rätt häftiga tycker jag och jag som filmintresserad tänker speciellt på draken Smaug i hobbitfilmerna.

  1. Tack så mycket! Ja jag tycker också att drakar är häftiga. Jag har inte sett Hobbitfilmerna än, men ska snart se den första. Nu blev jag ännu mera sugen på att se dom:)

 8. Jag bara älskar vackra anteckningsböcker. Det gör så mycket då boken man skriver i berör. Jag har fått dämpa mig lite då jag ibland öppnar mig för mycket. Har nog upplevt dig som känslomänniska, men otroligt varm person.

  1. Tack snälla du, det värmde att läsa<3 Det är svårt att veta hur man uppfattas av sina läsare, men efter det här inlägget har jag fått upp intresset för att få veta det.
   Ja älskar också vackra anteckningsböcker, och dom ger mig inspiration till att skriva.

 9. Förstår dig helt<3 Allt vill man kanske inte dela med sig av till precis alla som kan läsa.
  Skrev dagbok när jag var yngre 🙂
  Så fina dagböcker du har! Drakar är så häftiga och majestätiska 🙂

  Jag är med känslomänniska, känner mycket och känner även av stämningar och så väldigt lätt, sån hsp-människa på gott och ont.
  Känner igen mig själv rätt mycket i det du skriver. Har med starka åsikter och är inte rädd för att dela med mig av dem, inte numera.

  Hoppas du får en fin vecka<3
  Massa kramar!

  1. Tack så mycket! Ja drakar är verkligen häftiga och majestätiska.
   Jag känner också av stämningar från andra runtomkring mig, och även energier från människor och platser mm. Känner var som finns bakom folks fasader. Det är en gåva men kan vara väldigt påfrestande.

   Jag önskar dig en fin fortsättning på veckan!<3 Kramar!!

 10. Jag skriver inte dagbok längre jag gjorde det en period när jag var yngre. Jag har nog fått intrycket att du är för det mesta positiv och glad, men som alla andra så har du mindre bra dagar 🙂

  1. Du har uppfattat mig såsom jag uppfattar mig. Jag är för det mesta och i grunden positiv och glad, men mindre bra dagar kommer nog ingen undan 🙂

 11. Jag är nog en så kallad people pleaser så att skriva precis vad jag tycker och tänker i min blogg ”vågar” jag inte då jag är rädd att såra eller göra någon upprörd.
  Så kanske vore en ”vanlig” dagbok ett alternativ för mig också för att kunna få ur mig lite mer saker.

  Jag ser fram emot dina inlägg då de är enkla men djupa på samma gång. Vardagsliv och tankar blandat på ett väldigt fint sätt.

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *