Torsdagstriss – metall

Torsdagstriss – metall

Idag förstår ni kära läsare lyckades jag tillsist bestämma mig för att vara med i Popprinsessans torsdagstriss. Anledningen till att jag har velat om deltagandet är att veckans tema är metall. När jag såg det drabbades jag först av total fantasilöshet – trots att metall finns överallt. Men frågan är vilken metall som är av intresse att föreviga. Jag kände mig inte särskilt sugen på att dela bilder på släpkärran eller något annat lika trist. Så kom jag plötsligt att tänka på att i köket finns ju massor av metallföremål, och då äntligen lossnade min kreativa blockering. Här kommer mina tre foton:

Vedspisen

Finns det något mysigare att ha i köket än en gammal vedspis? Javisst finns det det kan nog många svara. Dock inte jag. Jag älskar gammal inredning, och så även denna gamla spis. Den finns till hands vid strömavbrott, men fyller huvudsakligen funktionen att skapa hemtrevlig stämning i köket.

Kopparföremål

Jag älskar gamla kopparföremål och har fyndat en massa sådana på loppis. Några står på vedspisen, och andra används utomhus med blommor i.  Här bjuder jag på en bild av den gamla kaffepannan som har sällskap av ett annat metallföremål, nämligen en mässingsljusstake.

Stekgrytan

När jag nu ändå nämnde mina loppisfynd, så visar jag ett foto på ännu ett sådant. Det är den gamla stekgrytan av järn. Jag lagar ofta mat i grytor och pannor av järn, och den här grytan är en av mina favoriter som jag köpte för en väldigt billig peng. Jag handlar gärna begagnat, och har ingenting till övers för dagens slit och släng-samhälle.

Ja det var mina bidrag till Torsdagstriss. Om du känner för att haka på och vill veta mer, så titta in hos http://popprinsessan.se/

Jag önskar alla en härlig kväll!

1

28 svar på ”Torsdagstriss – metall

 1. Ååå vad roligt att du är med!!! Och fina bilder! Men visst är det så där att man får lite blackout oavsett tema! jag tror varje vecka att jag ska ha en viss typ av bilder när jag väljer temat, men sedan blir det nästan alltid något annat, haha!

  1. Åh tackar så mycket! Ja det kanske är så 😀 Jag har ju bara varit med en gång tidigare, så jag får se om det blir blackout om jag är med igen 😀

  1. Tackar så mycket! Ja det blir väldigt hemtrevligt med alla dessa gamla saker, och dom passar så bra ihop:)

   Kram!

 2. Det är så vackert med både vedspisen och kopparföremålen. Påminner mig om farmors hus som vi tillbringade så mycket tid hos som barn. Du har verkligen ett vackert hem.

  1. Åh tack så jättemycket!<3 Ja jag älskar såna gamla föremål som påminner om svunna tider:)

  1. Tack så jättemycket! Ja förr i tiden gjorde man saker som skulle hålla så länge som möjligt. Numera tillverkas saker med kort hållbarhet för att konsumtionens hjul ska hållas i rullning.

 3. Jättefina bilder på väldigt vackra föremål 🙂 Såna där kopparkärl och kannor hade vi massor av när jag var liten. Funderar på att försöka fynda några sådana, tycker de är väldigt charmiga <3

  1. Åh tack så jättemycket!<3 Ja dom är så himla charmiga. Jag tycker om koppar i smycken också för att färgen är så varm. Du kanske som jag har tur och hittar fina kopparföremål på loppis :)

 4. Vad roligt att du hakade på hennes och ja det var bra tolkning. Det är jättemysigt att ha gammal spis i köket, den skulle jag oxå behålla kvar om jag bodde så

 5. Härligt att du också hoppade på torsdagstriss hos popprinsessan. Själv har jag inte gjort det ännu. En gammal vedspis är nog väldigt mysigt och bra att ha när elpriserna är rätt höga.

  1. Tack så mycket! Ja vi har dragit ner elräkningarna ordentligt genom att använda våra gamla eldstäder:)

 6. Tycker du lyckades rätt bra eftersom det är et svårare tema.. inte för att det inte finns saker i metall att ta bilder av utan för att det är svårt att hitta ett intressant sätt att presentera det

  1. Tack så mycket! Ja det var verkligen ett svårt tema. Jag var bra nära att låta bli att vara med, men nu är jag glad att jag gjorde ett inlägg:)

 7. Metall matrial kan vara fint att se på. Järn spis & vedspis är väldigt fina. Även koppar är ett fint material.
  Det är synd att gjutjärn grytor & gjutjärns stekpannor är så tunga. Annars ger det smak på maten. Tycker jag.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  1. Javisst är dom:) Ja dom väger så mycket att dom är lite otympliga att hantera. Men maten blir god i dom.
   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3

 8. Ja ibland blir det lätt så, att tanken blir som blockerad 😉 *ler’
  Men vilka bra saker du kom på sen<3
  Och måste få säga att ni har så himla fint hemma! Erat kök är ju en dröm *leer*
  Eran vedspis i köket är så underbart fin 🙂

  Hoppas du får en mysig helg!<3
  Kramar!

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Så roligt att du tycker det 😀

   Hoppas att du har en mysig och avkopplande helg!<3 Kramar!!

 9. Det jag saknar mest från förra huset vi bodde i är just vedspisen. Lagade rätt mycket mat på den vintertid. Härliga bilder på temat metall som är lite det där extra

  1. Tack så jättemycket!:) Ja jag kan förstå att du saknar vedspisen, för har man en gång haft en sån så vill man fortsätta ha en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *