En fin helg som började superäckligt

En fin helg som började superäckligt

Tänk att det blev en så härlig Valborg! Totalt sett blev det en riktigt fin helg, som började superäckligt. När jag vaknade på morgonen på Valborgsmässoafton såg jag en pytteliten prick mellan två fingrar. Den var så liten att den knappt syntes, och jag försökte peta bort den. Men det gick inte, och jag trodde att jag hade fått en liten sticka mellan fingrarna. Tillsist fick jag grepp om den med naglarna, och lyckades dra bort den. Jag såg fortfarande inte vad det var, så jag fotade den och förstorade upp bilden. Det visade sig vara en fästing! Fy tusan så himla äckligt!! Sen kom nästa tanke – tänk om jag blir sjuk! Jag har haft Borrelia tidigare, och TBE är ju ännu värre. Så det har rört sig en del obehagliga tankar i huvudet under helgen.

Som tur var blev resten av dagen bättre. Det var fantastiskt fint väder, så det tog jag vara på i skogen i sadeln. Det var underbart att skritta i godan ro längs mjuka stigar, i strålande solsken och till vacker fågelsång. Jag får erkänna att det samtidigt känns vemodigt, eftersom min man aldrig mer kan vara med och rida. Jag kan sakna sällskapet och hans häst som inte finns hos oss längre. Men jag älskar fortfarande att rida ut i naturen även om jag numera aldrig har något mänskligt sällskap.

Min man satt vid bilen och transporten i skogskanten i en medhavd solstol och drack kaffe. Bilden nedan tog han med telefonen på långt håll när jag kom tillbaka. Sen vankades det kaffe för mig också, och Lilla Mannen fick en höpåse.

I övrigt har helgen bjudit på andra glada överraskningar. Den ena var att äntligen få se blommande träd. Den andra var att för första gången var det ingen runt omkring oss som sköt fyrverkerier. Nyår var fruktansvärt med värsta bombardemanget nära stallet. Så vi väntade oss det värsta. Men i år måste folk ha varit bortbjudna. Hursomhelst var det en enorm lättnad.

Nu håller jag tummarna att våren fortsätter såhär skönt!

Ha det så bra tills vi ses igen! 😀

2

24 svar på ”En fin helg som började superäckligt

 1. Åh att dricka kaffe utomhus i skogen eller naturen överlag är så underbart. Kaffet smakar på något sätt bättre. Härligt med en ridtur också, jag kan ibland sakna att rida. Hästar är verkligen så fina djur ????

  1. Ja både kaffet och maten smakar extra gott i naturen. Ja det är fantastiskt fina djur<3

  1. Ja dom är så obeskrivligt äcklande. Jag har tänkt så många år att jag ska vaccinera mig mot TBE, men så har tiden rullat iväg till annat och fästingsäsongen har tagit slut. Om jag bara passerar inkubationstiden utan att bli sjuk är det nog dags att ta tag i saken.

 2. Så fridfullt det ser ut att rida i skogen. Nu hoppas vi att värmen håller i sig, och att fästingarna håller sig borta.

 3. Usch då med fästingen. Peppar, peppar. Jag har aldrig haft en fästing vad jag vet. Sist jag lämnade blod frågade dom om jag ville testas för en annan ev fästingburen sjukdom, och tackade ja. Det var i forskningssyfte. Tacka ja,, och får svar inom 3 veckor.

  1. Sån tur att du klarat dig undan dom hittills. Så det finns alltså ytterligare en sjukdom man kan få?! Vad är det för sjukdom? Jag känner bara till Borrelia och TBE.

 4. Körsbärsträd är så vackra.
  Kungsan blommar för fullt nu men de andra platserna runt omkring här i stora staden har inte alls kommit så långt.
  Bra ju för då finns de vackra kvar längre.

  Ha en fin start på nya veckan

  https://kamillaskamera.com/

  1. Ja det är finast om blomstersäsongen sträcks ut så det alltid finns någon sorts blomma att se och njuta av.

 5. Nej men fy vad läskigt med fästingen! Tur att du upptäckte den tidigt och hoppas du slipper några följder.
  Såg ut att vara en väldigt fin Valborg på hästryggen, han är ju så otroligt stilig din häst! <3

  1. Åh tack så jättemycket!<3 Ja han är så tjusig min lille ögonsten<3
   Ja jag hoppas verkligen att jag inte har smittats av detta äckelpäckel, och ska andas ut helt när inkubationstiden har passerat.

 6. Ja, det var ju inte så trevligt att vakna upp med en fästing på handen. Bara du får bort allt så ska det nog vara lugnt =).
  Ja, det är bara att njuta av det soliga vädret så länge det varar :). Härligt att ta en ridtur soligt, varmt väder.
  Hur många hästar har ni??
  Även fast att inte din man kunde följa med på ridturen så blev det ett mysigt avslut. Kaffe i solen slår mycket =). Fin bild på dig & hästen.

  Ja, härligt att se träden få liv av blad igen. Skönt att dem inte sköt några fyrverkerier hos er i år.

  Ha det så bra du med! Ta hand om dig och va rädd om dig ❣️????

  1. Tack så mycket! Ja man får passa på att njuta när tillfälle bjuds, och så länge det varar. Jag har två hästar nu. Innan min man skadade sig så han aldrig mer kan rida hade vi fyra.

   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3

 7. Har aldrig haft en fästing som satt sig på mig. Däremot hade jag en gång två stycken som kröp på mig. Då hade jag gått i skogen för att hjälpa till att få tillbaka kossor som rymt från sin sommarbete. Förstår att du saknar att kunna rida med din man.

  1. Usch vilken tur att dom inte hann bita sig fast. Ja hästarna och ridningen var vårat stora gemensamma intresse och en livsstil, så det känns väldigt tråkigt att inte kunna utöva det tillsammans längre.

 8. Ja hualigen det är hemska djur och nej nej tänk inte så, lätt att säga kanske. Fast ta inte ut något i förskott. Skönt att resten av dagen vart fin och att ni njöt av det fina vädret

  1. Ja jag ska försöka att inte tänka det värsta. Så fort inkubationstiden är passerad ska jag andas ut helt.

  1. Ja det här var en sån liten äcklig sak. Jag hoppas verkligen jag håller mig frisk förbi inkubationstiden.

 9. Tråkig start på dagen med fästingen. Jag förstår din rädsla om du redan haft Borrelia. Obehagligt att de små liven kan orsaka sådan stor skada..! Hoppas du slutat tänka i dem banorna nu ????

  1. Ja tänk att så små varelser kan fördärva ens hälsa så otroligt mycket om man har otur. Jag känner mig lite lugnare nu, men samtidigt vet jag av erfarenhet att det kan ta tid innan symtomen kommer. Så jag är inte 100% lugn än;)

 10. Fästingar är verkligen äckliga. Hoppas att du klarar dig ifrån sjukdomar.
  Vad skönt att folk hade bättre saker för sig än att skjuta fyrverkerier så att djuren också fick en fin valborg.

  1. Tack, ja jag hoppas att jag inte fått någon smitta av den lilla äckliga varelsen. Minns att det tog ett tag innan jag fick symtom av borrelian. Ja det var otroligt skönt att slippa de sedvanliga fyrverkerierna i vår närhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *