En av världens vackraste platser – ett restips!

En av världens vackraste platser – ett restips!

Nu när vi går mot ljusare tider, börjar jag redan drömma om semestern! Jag älskar att resa, och har rest väldigt mycket under åren till många platser i världen. Förra året blev det inget utlandsresande för min del av hälsoskäl, men senaste resan var till Kroatien. Det var en ”upplevelseresa”, för jag har sällan ro att ligga på stranden dagarna i ända. Att se och göra saker på nya platser är bland det bästa jag vet, och den här resan bjöd på oförglömliga minnen. Plitvice National Park är en av de vackraste platser jag någonsin har sett och upplevt! Den finns med på UNESCO:s världsarvslista, för den anses vara en av Europas vackraste naturliga sevärdheter! Färgerna ni ser på bilderna är inte redigerade och jag har inte lagt på något filter, utan vattnet har verkligen riktigt turkos färg. Det är bara oredigerade mobilbilder, för jag ägde ingen kamera då heller.

Plitvicesjöarna är en nationalpark bestående av 16 sjöar och mängder av vattenfall, mellan vilka man har anlagt underbara vandringsleder. Man går en stor del av vägen på bryggor, och det är en väldigt häftig upplevelse. Det går inte att ta sig fram till fots hela vägen, utan man får även åka båt för att ta sig vidare på sin vandring. Man hittar lätt med hjälp av skyltar och kartor. Jag delar med mig av några bilder jag tog. Det var så fint överallt i parken att jag inte kunde sluta fota. Var nästan rädd att trilla i vattnet med mobilen ibland!? Kanske är Plitvicesjöarna en plats även för dig att uppleva?

0

94 svar på ”En av världens vackraste platser – ett restips!

 1. Så skönt att det går mot ljusare tider, bara det gör en ju glad och peppad! Vilken fantastisk plats att besöka, underbar färg på vattnet!

  1. Ja den här platsen är verkligen värd att besöka!? Det är mycket vackrare i verkligheten än på bilderna!

 2. Så otroligt fina bilder att man bara häpnas! Önskar jag också kunde vara där och bevittna allt detta. 🙂 Tack för att du delar med dig.

 3. Jag visst inte att det var sådär fint i Kroatien 🙂 Det är helt sjukt vilket turkost vatten det är 🙂 Så mysigt att gå i en nationalpark med massa sjöar och vattenfall 🙂

 4. Vilket bra resetips av dig. Det ser verkligen underbart härligt ut. Jag förstår att det är det mest fantastiska och häftigaste du har sett. Dit skulle jag vilja åka ?

 5. Helt otroligt vackert! Vilka färger och vilket vatten! :O
  Har aldrig varit lockad att åka till Kroatien eller åt det hållet men det får jag nog skylla på att det beror på okunskap hos mig. När man ser på andras bilder så nog verkar det vara väl värt ett besök. Skulle hemskt gärna vandra där och njuta av utsikten. 🙂

  1. Ja färgerna är så starka och vattnet är så kristallklart, att man nästan får nypa sig i armen för att förstå att det är sant!? Jag har inte heller haft någon större dragning till att åka till Kroatien tidigare, men så pratade en jobbarkompis så lyriskt om sina resor dit.
   Jag tror att du skulle njuta i fulla drag av skönheten, lugnet och ljudet av vattnet! Det är som att komma till en annan värld, eller kanske närmare bestämt till paradiset!☺️

 6. Vilka härliga bilder, jag är precis som dig o gillar att resa, man blir så sugen när man ser dessa bilder! 🙂

 7. När jag ser såna här otroligt vackra bilder blir jag sugen på att åka iväg för att få uppleva det själv men samtidigt är jag inte så förtjust i värmen som är utomlands så blir sällan resor utomlands!

  1. Tack så jättemycket! 🙂 Jag kan också tycka att det är lite jobbigt om det är väldigt varmt. Men om du är sugen på att resa finns det platser att åka till som har behaglig temperatur. Även de väldigt varma resmålen kan vara sköna att åka till vissa tider av året som ofta kallas lågsäsong. Lyckligtvis är biljetterna mycket billigare då också!

 8. Underbara bilder. Jag är ganska säker på att en av mina skrivbordsbilder kommer från det där stället. Kändes väldigt mycket som samma ställe. 😀
  Sen, nån gång när jag har pengar att lägga på lyxigheter som resor, så ska jag också åka till vackra ställen. 🙂 (Blir väl inte längre bort än Norrlands skogar. Haha!)

  1. Tack så jättemycket! 😀 Det skulle vara kul att se din skrivbordsbild!
   Norrlands skogar tycker jag låter jättetrevligt att åka till! 😀 Dessvärre tror jag det är dyrare att åka till Norrland inklusive resa och boende (åtminstone från södra Sverige), än att resa utomlands till vissa platser under lågsäsong eller att åka på en restresa. Åtminstone är det vad jag har erfarit. Vi åkte t ex till Malaga en gång i januari, och flygbiljetterna var mycket billigare än en tågbiljett till Norrland!

  1. Tack så jättemycket!? Ja jag tycker också att världsarven är så häftiga att se och uppleva. Det måste vara väldigt fint att bo i ett sådant!?

 9. Min mun kan jag nästan inte stänga så fascinerande. Är inte den som åker utomlands så värst ofta (en gång, Japan) men det här skulle jag verkligen vilja uppleva om jag reser utomlands.

  1. Ja det är rena paradiset, så jag hoppas att du får tillfälle att åka dit och uppleva allt det vackra!?

 10. Wow, vilket ställe! Jag var i Kroatien för ett par år sedan och blev, ärligt talat, inte särskilt imponerad. Nu förstår jag ju att det var för att jag var på fel ställe!

  1. Ja jag kan ju inte säga att jag vet hur det ser ut i hela Kroatien, men här var det rena paradiset!?

 11. Men wow vilket ställe! Älskar när vattnet är så riktigt blått, ser nästan ut som i en saga ju! Helt klart en plats jag hade velat besöka också ?

  1. Ja jag älskar också när vattnet är riktigt blått eller turkost!? Hela stället är sagolikt vackert!

 12. Det ser verkligen fantastiskt ut, hur mycket kostade resan i sig? Kroatien är ett av de resmål jag vill uppleva i livet!

  1. Ja det var verkligen fantastiskt!? Jag kommer inte ihåg exakt vad summan blev, för det var inte ett färdigt paket och vi var där 2017.

 13. Det såg ju huuur mysigt ut som helst, tack för din rekommendation! Jag letar faktiskt efter ett land att åka till, tänkte bjuda min mormor på en resa i sommar 🙂

  1. Tack så jättemycket!? Så fint av dig att bjuda din mormor på en resa! Hoppas att ni får det riktigt härligt tillsammans!

 14. Wow vilka bilder. Jag älskar verkligen att besöka såna här vackra platser – och tycker som du att resa till nya platser innebär att se och uppleva. Just Kroatien vill jag väldigt gärna besöka också – ska definitivt lägga detta på minnet! 🙂

  1. Tack så jättemycket!? Ja det är så speciellt att få uppleva nya vackra platser! Den här nationalparken var mycket finare än jag hade kunnat föreställa mig.

 15. Alltså wow! Nu har jag fått ett till ställe som står på min önskelista över ställen jag vill åka till. Det ser verkligen fantastiskt ut! Tänk att det kan vara så vackra färger i naturen. Inget filter behövs.

  1. Ja jag tror inte att ett besök i den här nationalparken skulle göra dig besviken!? Jag kunde inte se mig mätt på hur vackert och färgstarkt det var!

 16. Jag har aldrig varit i Kroatien, men bara hört positivt om det. Och dina bilder ser verkligen fantastiska ut! Vilka färger!
  Tror inte att det blir Kroatien denna sommaren, men man vet aldrig. Det kanske blir en trist sommar här hemma så att vi får leta efter en restresa 🙂

  1. Tack så jättemycket!? Ja jag hade också hört mycket positivt innan jag åkte. Jag hoppas att ni kommer iväg på en resa såsmåningom?

 17. Men alltså WOW! Jag har rest EN gång för 9 år sedan…
  Men jag vill också på mer äventyrs resor då jag hatar att ligga i solen.. Inget fan av att bada i havet heller hehe. Men dit vill jag verkligen, så himla vackert!! Tack för tipset 😀

  1. Tack så jättemycket!? Ja det är nästan plågsamt att ligga och steka sig på en het strand!? Men i den här nationalparken får man röra på fötterna.

 18. Okey Lillian nu har jag googlat detta resmål i 1h o känner att hit ska jag åka ngn gång. Så fint! Tack för detta underbara tips

  1. Åh tack så jättemycket!? Så roligt att du vill åka dit! Jag hoppas att du kommer njuta lika mycket som jag gjorde!?

  1. Ja det kändes faktiskt som att vara i paradiset!? Det gjorde nästan ont att åka därifrån!?

 19. ALLTSÅ WOW!!! Så otroligt vackert!! När vi gick upp för Kebnekaise var vattnet vid nikkalokta sjön precis sådär klarblått, sååååå underbart vackert! Jag bestämde direkt ”här har vi fikapaus!!” Så himla vackert <3 Måste åka till Kroatien <3

  1. Ja det var hänförande vackert i denna nationalpark!! Så häftigt att du har gått uppför Kebnekaise!! Det måste ha varit en storslagen upplevelse!!? <3

  1. Så roligt att du vill veta mera!? Jag kan försöka leta fram lite info och skriva. Jag har jättemycket bilder men åkte 2017 och har glömt vad vi betalade för olika saker. Vi flög iallafall till Zagreb?

 20. Gud vilket paradis du har varit på! Jag älskar också att resa och Kroatien är ett land jag verkligen vill åka till, det är så vackert. 🙂

  1. Tack så jättemycket!? Jag fotade massor av bilder, för det fanns så vackra motiv överallt. Jag vet bara att det var en massa sjöar som var sammanlänkade med varandra. Man fick inte bada någonstans längs vandringsleden. Det var väldigt noggrant att inte naturen blev förstörd på något sätt. Så jag vet inte om det var varmt i vattnet.

 21. Men alltså WOW!! Känner bara att jag verkligen MÅSTE dit, hihi! Kroatien har länge stått på min lista över ställen att åka till, men det har bara inte blivit till. 2019 kanske är året? =) kram <3

  1. Ja 2019 kanske är ditt år för en Kroatienresa!? Jag har inte varit överallt, men den här nationalparken är sagolik!! Kram!!<3

 22. Men hur magiskt vackert var det inte där då, förstår det var upplevelseresa, jag vill inte heller bara sola och bada. Vackra bilder

 23. Av bilderna att döma ser det verkligen ut som ett paradis. Förstår att du inte kunde hålla dig i från att fotografera och vilken tur att du inte tappade mobilen i vattnet.Måste bara få veta mer om denna underbara platsen

  1. Ja det är en nästan overkligt vacker nationalpark!? Mera paradislikt kan det nog knappast bli! Så kul att du vill veta mera. Jag ska se om jag kan skriva ihop ytterligare ett inlägg?

 24. Oj oj oj, vem skulle inte vilja vara där du visar dina bilder ifrån, och jag längtar också efter våren så man kan börja röja och sätta ut sina växter som jag har. Det brukar se likadant ut på balkongen som i mitt vardagsrum. Men jag får drömma mig så långt bort så kostar det inte så mycket.
  Kram vännen

  1. Ja man får känna sig lycklig som har fått uppleva något så vackert!?
   Våren är alltid lika efterlängtad!? Förr var det mycket att göra med växterna på våren, för jag odlade trädgårdsväxter. Från februari drog det igång att så frön, och sen rullade det på.

 25. Låter verkligen helt magiskt och Kroatien har jag hört väldigt gott om faktiskt! 😀

  Sv; härligt att du tyckte om inlägget. Tack snälla! 😀 min sambo är inte heller överdrivet förtjust i sociala medier och vill helst inte synas. Däremot får jag nämna han förstås, men använder oftast ordet sambo istället för hans namn. Och ibland har jag turen att få med han på bild, annars är jag rätt nöjd över att bara få se han i verkliga livet 😉 han är en person som inte ens har facebook eller liknande haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *