Året som har gått: Lista för 2023

Året som har gått: Lista för 2023

Tänk att det snart är ett nytt år igen. Jag vet att jag har sagt det förut, men tiden går så himla fort. Det känns inte som så längesen jag med en nästan högtidlig känsla började skriva i min nya dagbok för 2023. Nu är jag inne på dagbok nummer 2, och den kommer att räcka en bit in i 2024. Idag tänkte jag bjuda på några tillbakablickar på året som snart är slut. Det har hänt en hel del både bra och jobbiga saker, så det tog en stund att välja ut vad jag ville skriva om. Jag ville inte skriva hur mycket som helst, och heller inte grotta ner mig i sånt som inte varit bra. Så här kommer några punkter:

Årets höjdpunkter:

Pilgrimsresan till England. Jag besökte bl a olika kraftplatser, och hade många helt otroliga upplevelser. Om andan faller på räcker de till många blogginlägg. En har jag redan skrivit om, nämligen att jag besökte en sädescirkel. Länk till det inlägget finns här: https://varapavag.se/2023/08/13/antligen-besokt-en-sadescirkel-i-england/. Nedan är jag på väg till en ceremoni i stencirkeln Stonehenge en tidig morgon.

Här sitter jag och lyssnar på underbart vacker körsång under en gudstjänst i den fantastiska gamla katedralen i Wells.

Min utställning av tavlor och smycken.
Det var mycket spänning och förväntan inför utställningen som ägde rum i en flygelbyggnad hemma på gården, och den var väldigt rolig att genomföra. Här finns länk till inlägget jag skrev om den: https://varapavag.se/2023/09/27/min-utstallning-av-tavlor-och-smycken/

Årets sköna stunder:

I skogen i sadeln. Jag älskar friden, dofterna, ljudet av hovar mot mjuka stigar, och inte minst gemenskapen med en fyrfota vän.

Picknickar i naturen.
Det är alltid lika skönt att komma ut i naturen och äta lite god mat. Så det har blivit några picknickar under året.

Årets avkopplande händelse:

Några dagars retreat med yoga och meditation på en vacker och rofylld plats var väldigt avkopplande och skönt. Dessutom var maten väldigt god. Länk till det inlägget finns här: https://varapavag.se/2023/07/13/varit-pa-retreat/

Årets bottennapp:

Att min man fortfarande inte har blivit opererad för en vårdskada som orsakar honom väldigt mycket smärta och begränsningar i livet. Han skulle ha opererats i somras, men det har skjutits fram gång på gång.

 

Årets vana som hållit i sig:

Skriva dagbok. Denna nygamla vana har jag hållit fast vid ända sen jag började vid årets början. Så nu tänker jag skriva vidare ett år till.

 

Årets roligaste köp:

Helt klart min kristallkula. Den hittade jag i en pytteliten affär i Tintagel i England. Trots att den var stor och tung kunde jag inte låta bli att köpa den. Att få hem den var en historia för sig…

Årets bästa investering:

Att byta ut yxan mot en vedklyv. Det får vara någon måtta på hur slitsamt det ska vara att värma huset.

Ja det var ett litet axplock av vad som har hänt – och inte hänt – under 2023.

Jag önskar alla mina läsare ett riktigt Gott Nytt År! 😀

0

31 svar på ”Året som har gått: Lista för 2023

  1. Ja höjdpunkterna 2023 var härliga, och så fanns det sånt som jag bara vill glömma så det blev oskrivet. Men resan och utställningen kan jag leva länge på:)
   Gott Nytt År!
   Kram!

  1. Tack så mycket! Ja jag tycker att det är så viktigt att skapa bra stunder, för det behöver man så man orkar med det som inte är bra.
   Hoppas att 2024 blir toppen för dig också!

 1. Vilket magisk år du fick. Vacker kristallkula. Har bara en liten golden healer, men bara älskar den. En sådan resa som du gjorde till England hade jag inte sagt nej tack till.

  1. Ja höjdpunkterna var magiska, och så fanns det sånt som jag bara vill glömma så det fick bli oskrivet. Golden healer är en underbar sten. Jag har sån i armband och halsband:)

  1. Ja det har hänt och gjorts roliga och avkopplande saker, och så har det hänt saker som varit extremt påfrestande, svåra och jobbiga. Men jag ville inte tynga ner min resumé med dessa:) Resan till England var verkligen fantastisk och gav så mycket välbehövlig energi. Ja 2024 måste bli året då vården tar sitt ansvar och hjälper honom.

  1. Ja det hade sina fina dagar och såna som jag bara vill glömma, så dom skrev jag inte om. Men resan kan jag leva länge på:)

   Jag önskar dig också ett bra 2024.

  1. Tack så mycket! Ja det har det funnits, och när man går igenom tuffa saker gäller det att verkligen gå in för att skapa härliga stunder för att få balans.
   Gott Nytt År!

 2. Härligt att läsa dina bästa och mindre bra saker som hänt 2023. Kristallkulan är ju så fin men man ser att den är tung. Däremot förstår jag att du köpte den. Hoppas du får ett bra slut på detta år.

  1. Tack så mycket! Så roligt att du tycker det. Ja milde tid så tung den är, men helt oemotståndlig:D
   Hoppas att du också får ett bra slut på detta år!

 3. Fina höjdpunkter du lyfter fram. Tråkigt med att din man ej får operation. Samt kristallkulan var verkligen som en kristallkula man föreställer sig

  1. Tack så mycket! Ja jag valde att göra som du med resumén och lyfta fram det positiva. Förutom då att maken inte fått sin operation, men 2024 måste det ske.
   Ja kristallkulan ser ut som en klassisk sådan, och är lite äldre dessutom:)

 4. Det var kul att läsa om saker du gjort under år 2023. Mycket rogivande saker. Det gillar jag. Ja, att sitta på häst & rida i naturen är oslagbart.
  Ibland får man unna sig saker som underlättar till hus arbetet. Som kan hjälpa till i vardagen. Så man orkar lägga energi på annat med.

  Å nej vad drygt med din man. Hpppas att snart får den operation han behöver.

  Gott Nytt År! ✨ Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Tack så roligt att du tycker det 😀 Ja det gäller att se till att göra rogivande saker så man orkar med sånt som är mindre roligt. Likaså att försöka underlätta för sig där det går.
   Ja 2024 måste bli året då vården tar sitt ansvar och åtgärdar det dom har ställt till med, för han får lida väldigt mycket pga det slarv och den inkompetens han har utsatts för.

   Ta hand om dig och var rädd om dig, och Gott Nytt År!<3

 5. Jag fattar inte heller att det redan är nytt år om bara ett dygn. Tiden springer bokstavligt talat förbi. Stonehenge skulle jag väldigt gärna besöka. Tycker det är en fascinerande plats. Vad ledsamt att läsa om din man och vårdskadan han fått. Tycker inte att man ska behöva vänta så länge. Tänker att det är en konsekvens av politikernas prioriteringar. Jag skulle vilja läsa historien om hur kristallkulan tog sig till Sverige. Så bra med en vedklyv, det måste spara mycket tid och ork.

  1. Ja Stonehenge är verkligen en fascinerande plats, så jag kan varmt rekommendera ett besök. Nej man ska inte behöva vänta i år på att få vård, och särskilt inte när vården har åsamkat skador, svåra smärtor och funktionsbegränsningar. Min man har t ex fått problem med att gå igen pga vårdskadan, och det är bara ett av problemen som vården har orsakat honom efter olyckan. Politikerna borde få leva ett tag i skadade och sjuka människors kroppar, så kanske dom vill lägga en slant på att rusta upp vården. För den är på vissa sätt gravt undermålig. Nåväl, ska inte orda mer om detta, för blodet börjar genast att koka i ådrorna.
   Ja jag kanske får berätta om hur kristallkulan tog sig hit:)

 6. Även om året kom med både bättre och sämre stunder så är det på någotvis väldigt rogivande att få knyta ihop året med en resumé. Och det bästa med en resumé är ju att vi själva får välja ut bitarna i vår egna hitstoria.

  Låt 2024 komma med allt det ger oss!

  Ta hand om dig!
  Kram och gott nytt år

  1. Javisst är det så. Personligen hade jag inte lust att fördjupa mig i de sämre stunderna, utan istället lyfta fram de som varit bra – med ett undantag som har påverkat hela året.

   Ja nu får 2024 bjuda på vad det har att ge.
   Ta hand om dig du också!
   Kram och Gott Nytt År!

 7. Vilket roligt sätt att sammanfatta året på! Synd att jag inte såg det innan jag sammanfattade mitt eget 🙂

  Tråkigt med din man…. Håller tummarna för ett mer hälsosamt 2024. Ja, alltså att alla får ha god hälsa alltså!

  1. Tack, så kul att du tycker det:) Ja 2024 får gärna bli ett betydligt bättre år för min man, och god hälsa vill vi alla ha 🙂

 8. Vilket härligt inlägg. Ja förutom bottennappet som verkligen låter hemskt. Hoppas att operationen sker snart och att han får må bättre.
  Jag önskar ett fint 2024 till er båda.

  1. Tack så mycket!:) Ja i år måste han få hjälpen han behöver för att fungera bättre och slippa ha så ont.

   Jag önskar dig också ett fint 2024!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *