Det ska va gött å leva

Det ska va gött å leva

Det sägs att man inte saknar hästen förrän spiltan är tom, och tyvärr är det nog ofta sant. Något som man verkligen saknar när den försvinner är hälsan. Tänk så lätt det är att ta den för given.

Sedan början av förra året har jag fått lära mig att verkligen vara rädd om mig. Att inte förbruka mer energi än vad jag har, och att vila när kroppen eller hjärnan säger ifrån. En sak som är viktig är att göra sånt som ger glädje. Det kan vara enkla saker, som att njuta av en kopp kaffe i solen.

Det kan också vara att drömma och fantisera om sommaren. När jag var frisk och tvingades jobba på tok för mycket fanns inte tiden. Det packades i all hast när det äntligen var klart att det gick att åka iväg. I år står valet mellan husbilen som kan beskådas i trädgården nedan, eller någon annan sorts resa. Det underbara med husbilen är att leva i fullständig frihet, och att kunna se havet utanför fönstret när man vaknar!

Det är också underbart att resa lite längre bort och bada i varmt vatten, när man är en badkruka som jag är!?

Att pyssla med trädgården är oerhört avkopplande. Finns det förresten någon som ser vad den gröna tussen nedan är för något? Jo, det är en av flera tussar med midsommarmat som växer för fullt nu, nämligen gräslök! Jag råkade trampa på nåt strå, och det luktade så starkt, att jag plötsligt blev sugen på sill och potatis!?

Det finns en risk att jag överdoserar blombilderna, men jag kan inte låta bli!? Det är helt magiskt att se vårblommorna bli fler och fler i trädgården!

Så hur går det med frösådden? Jodå, det går sakta framåt, och jag stoltserar med ännu en bild som kräver god syn för att se de små underverken!?

Sist men absolut inte minst kommer tiden jag tillbringar med hästarna! Ett riktigt balsam för själen!

Vad ger dig avkoppling eller glädje i livet??

27 thoughts on “Det ska va gött å leva

 1. Åh, scilla! Jag älskar scillan när den kommer på våren. Vi har fullt i vår avenbokhäck, och jag blir alltid lika glad när den dyker upp! 🙂
  Ja, hälsan saknar man när den försvinner, men man får hitta strategier så man får ett bra liv ändå.
  Kramar ♥

  1. Jag älskar också scillan!? Den är så vacker och brer ut sig i mängder!
   Ja du har så rätt! Genom att hitta strategier känna tacksamhet för allt som är positivt i smått och stort, får man ändå ett bra liv. Kramar❤️

 2. Det är verkligen galet vad man tar hälsan förgivet! Så tack hjärtat för att du påminner om att man verkligen ska uppskatta livet för vad det är. Man vet ju aldrig vad som händer eller när. Så TACK vännen <3 Stor kram!

  1. Tack så jättemycket hjärtat! Ja det är nog ofta så att hälsan tas för given. Med tanke på allt en människa kan drabbas av, så är hälsan verkligen något att vara tacksam för! Stor kram vännen!❤️

  1. Så härligt att du håller med mig!? Jag får aldrig nog av att se blommor!
   Ja visst är sjöar och hav vackra vyer att vakna upp till!

  1. Ja det är underbara tider! Det bästa med att resa till värmen är att kunna bada utan att frysa. Jag älskar att bada, men är verkligen en riktig badkruka?

 3. Det vill nog mycket till innan jag tycker att du har för mycket blombilder på bloggen. Det är så otroligt fint när skillan kommer på våren. Ibland blir det ju som ett blått hav.
  Hur jag kopplar av? Böcker och promenader. Ingen blir väl förvånad.

  1. Det var ju skönt att höra!? Ja det kan bli precis blått i gräsmattan.
   Jag kunde tänka mig att det är dina sätt att koppla av, och det är väldigt bra sätt.

 4. Åh så härliga bilder! Verkligen en njutbar miljö.
  Vet du , jag hade också gräslök kvarglömd i en kruka och även den hade överlevt vintern. Vad har jag för magiska krukor 😉

  1. Åh tack så jättemycket!? Så roligt att både rosen och gräslöken har överlevt vintern! Dina krukor är helt fenomenala!?

 5. Jag har blivit bättre på ta hand om mig själv. Jag saknar trädgården i huset. Den blev lite terapi för mig, ligga där och rensa, fixa och ha mig. Så jag letar med ljus och lykta efter en marklägenhet, så jag får lite trädgård och rå om igen! 🙂

 6. Låter riktigt härligt! Pratade faktiskt igår med min pojkvän att jag någon sommar vill hyra husvagn eller husbil och bara resa runt i Sverige under några veckor. Finns så mycket plaster jag inte har sett ännu och han som kommer från ett väldigt exotiskt land skulle säkert tycka att det var riktigt kul att få åka runt och se mer av Sverige 😀

  1. Vilket sammanträffande! Ja det är verkligen härligt. Det finns massor att se om man vill resa runt? Jag hoppas att du får pojkvännen att samtycka till din idé!?

 7. Härligt att få ta del utav! Jag blir mest avkopplad då jag får åka iväg ifrån mitt hem och veta att man ska göra något roligt. Att åka hem till mina föräldrar är riktigt avkopplande och riktigt mysigt 😀

  Sv; tack snälla för det värmande orden ♥
  Ginzo är det full fart med. Han är en Malle och det syns och hörs. Varit rätt så besvärlig det senaste dagarna, men igår kontaktade vi kenneln och idag fick vi toppen råd! 😀

  1. Tack så jättemycket!? Ja det låter verkligen avkopplande?

   Sv; Så skönt att ni fick goda råd. Valpar kan vara ena riktigt påhittiga busfrön?

 8. Du överdoserar inte bilder på blommor, jag personligen blir bara glad av det.

  Starkt av dig att kunna lyssna på kroppen och se ljuspunkterna i livet. Jag har nog inte sagt eller snarare inte skrivit det men du är en sådan motivationskälla för mig. Ta hand om dig och hoppas solen skiner på dig idag.

  Jag är ingen badkruka så där skiljer vi oss åt ?

 9. Åh tack så jättemycket snälla du!❤️ Så glad jag blev, och även tacksam om jag kan vara en motivationskälla för dig! För mig är det bland det allra bästa jag kan göra för någon med mitt skrivande.

  Tänk vad jag önskar att jag inte vore en badkruka!? Varje sommar fryser jag genom märg och ben när jag badar!?

  Ja solen strålar för fullt här idag! Ta hand om dig du också, och hoppas att solen skiner på dig också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: