Bloggar du av lust eller tvång?

Bloggar du av lust eller tvång?

Vilken konstig fråga kanske du tycker? Varför man bloggar är säkert självklart för var och en. Alla har vi våra skäl.

Jag tycker att det är kul att titta in i andras bloggar, och något jag har sett ibland är att man ursäktar sig om man inte har skrivit nåt inlägg på nån dag eller två (eller flera). Så jag kan inte låta bli att undra vad som händer om man inte skriver inlägg minst en gång om dagen? Har bloggare förväntningar på varandra att det ska ges ut nya inlägg precis hela tiden? Vad händer om nån hoppar över nån dag eller två och inte ber om ursäkt, förklarar sig och skriver ikapp? Slutar folk att läsa då? Gör man liksom bort sig lite i bloggvärlden?

Obs! Jag menar inte att vara dum med mina frågor, utan jag är bara nyfiken?Det känns på nåt sätt inte lika roligt att blogga om skrivandet ska gnaga i samvetet då man kanske inte har tid, ork, lust eller annat skäl att skriva.

Bilden visar hur varm och svettig jag kände mig i husbilen idag???

25 thoughts on “Bloggar du av lust eller tvång?

 1. Förstår hur du tänker, jag bloggar för mitt intresse och blir endast stressad om jag börjar hoppa några ggr i veckan när jag skrivit varje dag. För mig är det viktigt som en dagbok man kan gå tillbaka och läsa i bland. Känns som jag glömmer viktig information som endast stressar mig själv. Då blir det lätt att jag förklarar varför inte inläggen har kommit upp!?

  1. Tack för ditt svar Sanna!? Ja om man använder bloggen som en dagbok kan jag tänka mig att det är lätt att glömma vad man har gjort om det går några dagar mellan inläggen?

 2. Vilken härlig reflektion!
  Jag bloggar endast för min egen skull. Förut gjorde jag det för massan, men för mig är det så skönt och avkopplande att skriva. En slags terapi som jag kan kika tillbaka på ibland.

  Så jag gör det endast för min egen skull, med dömer inte någon som gör det av andra skäl.

  En blogg finns ju av olika anledningar och den ena är inte mer rätt än den andra 🙂

  1. Tack så mycket och tack för ditt svar Kristoffer!? Då tycker du precis som jag att det är skönt och avkopplande att skriva?

 3. Jag bloggar för att jag tycker att det är kul. Men naturligtvis vill jag ju att folk ska läsa det jag skriver och jag tror mig ha hört att om jag missar att lägga ut, så tappar folk intresset och slutar läsa . Jag är ny bloggare, så jag håller på och lär mig. Kom gärna med tips!?

  1. Tack för svar Cecilia!? Jo jag har ju också läst nånstans att folk tappar intresset om man missar att lägga ut nya inlägg hela tiden, men huruvida det är sant har jag ingen aning om. Det är det jag försöker ta reda på. Jag tror nog inte att jag törs ge mig på att dela ut några tips. Min blogg är ju väldigt ny?

  1. Det låter bra!? Personligen tycker jag inte att det är så roligt att läsa ett inlägg som bara är en ursäkt och kanske en förklaring att man inte har nåt att skriva om.

 4. Intressant fråga! jag själv har vissa dagar i veckan som jag lägger ut inlägg för att inte känna mig stressad att jag måste pumpa ut inlägg varje dag. Jag bloggar för att det är roligt, ha något slags minne på saker man gör och för att kunna hjälpa andra förhoppningsvis 🙂

 5. Bloggar och skriver inlägg för nöjets skull, just när jag känner för det och visst, ibland stressar jag ihjäl mig, men försöker tänka ”det är inte så farligt att inte lägga ut imorgon” haha! För ibland har jag inget i mitt liv som händer liksom! 🙂

  1. Det du beskriver är lite det jag tänkte på när jag skrev inlägget. T ex att en del blir stressade om dom inte lyckas lägga ut nya inlägg hela tiden?

 6. Oj, det måste ha känts som att sitta i en ugn ? Ja, jag förstår hur du tänker men jag har inget dåligt samvete om jag missar en dag eller fler. Livet kommer ibland emellan ?

 7. Inga frågor är dumma =)

  Jag bloggar för att jag vill så det är inget tvång =) och det började med att ha den som en online dagbok som barnen skulle läsa senare om dom ville =)

 8. Jag bloggar av lust. Men också av glädjen att dela med mig av det jag lärt mig, upplevt och tycker. Att kunna sprida kunskap på olika nivåer är en tillfredsställelse. Sedan är det också som en egen uppslagsbok, där vi kan bläddra tillbaka och se vad vi tyckte och tänkte kring olika saker. Men min passion är det som styr till 100%.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: