Min utställning av tavlor och smycken

Min utställning av tavlor och smycken

Hejsan! Här kommer ett inlägg som har varit på gång i veckor. Ett av årets mål infriades i början av september, nämligen att ställa ut mina tavlor igen. Jag passade förstås på att visa upp mina smycken också, för de är en stor del av mitt skapande. Anledningen till att inlägget har dröjt är bl a att bilderna jag tog inte blev som jag tänkt mig. Jag vill att mina skapelser ska återges på ett naturtroget sätt, och inte med t ex färger som är starkare än i verkligheten. När jag hade sållat klart bland bilderna blev det  bara ett fåtal kvar, och här visar jag några av dom 🙂

Utställningen ägde rum i en flygelbyggnad hemma på gården. Den har använts som förråd i åratal, och var fullständigt proppfull med allt möjligt som hade sparats under åren. Så det tog månader att rensa ut allt, och sen blev det att måla om väggar och tak. Därefter kunde jag börja planera hur rummen skulle inredas. Det är väldigt lågt i tak så det var klurigt att få till belysning som fungerade. Men det löste sig tillsist på diverse kreativa sätt, så att jag kunde hänga tavlor på åtta väggar. Besökarna kom på dagtid, och då fick jag dessutom in hyfsat med dagsljus från fönstren och den öppna dörren. Jag hade fantastisk tur med vädret, så solen strålade och det var varmt och skönt att ha öppet 🙂

Jag visade oljemålningar, akvareller och teckningar, samt olika smycken av halvädelstenar/kristaller. Alla halsband, armband och örhängen ser olika ut, för jag tycker om variation när jag skapar. Det är likadant med mitt målande.  Inspirationen skulle slockna om jag skulle skapa en massa repriser hela tiden.

Nedan syns några av oljemålningarna. Akvarellerna och teckningarna var väldigt svårfotade för det blev blänk i glaset.

Smyckena fördelade jag ut i rummen på väggar och bordsytor, vilket visade sig vara en bra strategi. Då kunde besökarna sprida ut sig och titta istället för att trängas på ett ställe. Bilderna nedan visar några handknutna halsband. Jag gör en knut mellan varje pärla, och det tar ett antal timmar att göra ett smycke. Exempel på halvädelstenar som syns i halsbanden är Ametist, Regnbågsmånsten, Bergkristall, Pyrit, Charoit,  Unakit, Svart Turmalin, Onyx, Apatit, Lapis Lazuli, Labradorit,  Azuritmalakit och Hematit. Men jag visade även många andra stensorter i olika sorters smycken.

Här är ett exempel på en annan sorts halsband. Agaterna är monterade på 49-trådig smyckesvajer av stål, samt att det också har en kedja av kirurgiskt stål.

Nedan kan ett par av armbanden beskådas.Bilderna nedan tog jag senare på kvällen, och dom är lite mörka. En vägg har jag valt att inte visa, för det blev inga hyfsade bilder. Men jag hoppas att bilderna jag visar i inlägget ger en liten uppfattning om hur utställningen såg ut.

Glädjande nog så blev det en lyckad och trevlig helg. Besökarna droppade in i lagom takt, så att jag för det mesta hann svara på frågor och berätta om mitt skapande. Det värmde så gott inombords att få uppskattning för det jag gör 🙂

Det var en rolig erfarenhet som gav mersmak, så jag får se när det blir dags att ställa ut igen. Mitt skapande fortskrider.

Ha det så bra! 😀

0

28 svar på ”Min utställning av tavlor och smycken

 1. Så fina tavlor! Vad roligt att din utställning blev bra! Har du sålt mycket av din konst då också eller var det bara en tanke med att visa? Idag fick jag meddelande via RSS att du lagt ut ett nytt inlägg!

  1. Åh tack så jättemycket! 😀 Det var båda delarna. Men så kul att RSS har hoppat igång igen. Den funktioner lever sitt eget liv verkar det som.

 2. Vad roligt att det blev en lyckad utställning! Och jag måste säga att tavlorna är helt magiska! Hoppas du ställer ut fler gånger framöver.

 3. Så roligt att få se hur det blev när du ställde ut dina målningar och smycken. Bilderna blev väldigt bra. Men förstår att det kan vara svårt att få en bra bild när det blir blänk i glaset. Detta var ett väldigt kul inlägg att läsa.

 4. Vad häftigt att få ha din egen utställning – och hemma också för den delen. Det ser ju fantastiskt ut det du har gjort, både hur utställningen faktiskt ser ut men också tavlorna och smyckena. Hurra för dig! Säljer du också? Kommer du ha nuvarande utställning stående nu tills du byter ut allt eller lite?

  1. Åh tackar så jättemycket snälla du! 😀 Det glädjer mig att du tycker det. Ja det var häftigt och roligt! Den här utställningen är bortplockad helt nu, för jag planerar att ha utrymmet till lite andra saker. Men nästa gång blir det lite nytt också.

 5. wow vilken möjlighet att kunna ställa ut på egen gård. Och så vackert du har gjort det. Dina målningar är helt fantastiska, behåller du allt själv eller säljer du även?

 6. Men åh vilken underbar utställning med dina fantastiska skapelser, både smycken och tavlor!
  Älskar verkligen tavlan med trädet i solnedgången – den är helt förtrollande. ❤️

  1. Åh tack så jättemycket snälla du! 😀 Det glädjer mig att du tycker det och att du tycker så mycket om den tavlan!<3

 7. Så kul att utställningen blev så bra &’uppskattande. Att folk kom. Men ändå va i ett skönt tempo.
  Oj! Så fina tavlor du har gjort! Såklart du ska göra fler utställningar! Du kan ju❣️

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  1. Åh tack så jättemycket! 😀 Så roligt att du tycker det! Ja nu är jag jättesugen på att ha utställning igen.

   Ta hand om dig och var rädd om dig!<3

 8. Så fint du fixade till det i utställningsrummen! Jättefina tavlor och smycken! Du är verkligen duktig! Härligt att du hade vädret med dig för det gör så mycket för helhetsintrycket med solen som lyser in på dina verk! Hoppas du får en fin vecka! Kramar

  1. Åh tack så jättemycket snälla du! 😀 Så roligt att du tycker det! Ja färger lyser upp så mycket bättre när det är soligt jämfört med när det är gråmulet.

   Jag önskar dig en fin fortsättning på veckan:) Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *