Julen hemma hos mig

Julen hemma hos mig

Så har julafton passerat och det blev en väldigt lugn och behaglig dag, precis som vi vill ha det. Som vanligt blev det att njuta av juleljus, vacker musik, pynt, en sprakande brasa, och en god middag. Vi gör ingen jättestor traditionell julmiddag, utan äter bara några få utvalda rätter som vi verkligen tycker om.

Som de flesta säkert har märkt sedan tidigare så är jag inte nämnvärt förtjust i att lägga ut bilder på mig själv. Men nu tänkte jag vara lite generös såhär i juletid, som här kommer några 😉

Hursomhelst så åt vi bl a rökt regnbågslax, och den var otroligt god. Den var inte sådär ettrigt salt som rökt lax ofta är. En annan favorit är ägghalvor med räkor, så såna slank det ner några stycken också. Däremot blev det inte en massa olika kötträtter, för det har vi tröttnat på för längesen.

Lite julgodis blev det också framåt kvällen. Jag slutade att äta bl a socker och drog ner rejält på kolhydrater våren -22 pga hälsoskäl. Så de här chokladbollarna är en ”specialare” som inte påverkar mitt blodsocker. När man som jag inte köpt en enda sötsak av någon sort sen april -22 är det en lyx utan dess like att frossa i ett oskadligt godisfat 😀

Jag var ganska sen med att klä julgranen i år, men bättre sent än aldrig. Den lär ju inte kläs av i brådrasket i vilket fall som helst, utan långt in i januari 😉

Nu är det dags att äta igen, men idag behöver man inte ställa sig vid spisen. Det finns ju en del kvar sen igår.

Jag önskar alla en God Fortsättning på julen! 🙂

0

22 svar på ”Julen hemma hos mig

 1. Så vackert hem du har. Så fridfullt. Granen kom in i november så den åker ut efter nyår. Äter också helst fiskdelen på julbordet, men i år har det blivit allt för mycket godis. Märks direkt på mitt mående.

  1. Åh tack så jättemycket! 🙂 Ja förutom att det är gott, så blir man inte lika övermäktigt mätt av att äta fiskrätter.

 2. Åh recept på godiset kanske du vill dela med dig av? Mysigt har ni det och julstämningen flyger genom bilden 🙂 Tycker det låter sunt att bara ha det på julbordet som en gillar! God fortsättning!

  1. Åh tack så jättemycket! 🙂 Ja jag delar gärna med mig av hur jag gjorde chokladbollarna. Ska bara dra mig till minnes hur mycket jag hade i av olika ingredienser, för jag rörde ihop dom som ett experiment som jag inte skrev ner. Men ska försöka göra ett inlägg 😀

 3. Å så fint ni har det och så fin du är! Tycker ert julbord är alldeles lagom, ungefär som vårt – fast vi har lagt till skaldjur numera. Himla fin gran har ni också, den har vi vatl bort i år eftersom vi ska åka iväg. Idag plockade jag bort alla julsaker utom ljusstakarna i fönstren. Det blir enklare när vi kommer hem.

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Ja det behövs inte mer. Skaldjur är så gott, och räkor vill vi inte vara utan. Förstår att ni har plockat bort pyntet, för det är väl inte så kul att komma hem till ett juligt hem när julen är över. Hoppas att ni får en riktigt härlig och underbar resa!<3

 4. God fortsättning! Här blev det inte heller så mycket julmat, men det fanns iaf kvar rester till frunch idag. Blev nyfiken på dina chokladbollar – vad har du i dem?

  1. Tack! Jag ska försöka göra ett inlägg med recept, men måste dra mig till minnes hur mycket jag la i av olika ingredienser. Jag rörde ihop dom som ett experiment:)

 5. Vilken härlig julafton och det låter perfekt med bara några rätter, oftast blir det ju ändå över. Knäk är det ända julgodis jag äter, det andra har jag tröttnat på. Man äter ändå så mycket 🙂 God Jul

  1. Ja det räcker gott och väl, och hur lite man än bestämmer sig för att göra så blir det ändå mat över.

 6. Så mysiga och vackra bilder du bjuder på! .) *ler*
  Så otroligt vackert rum och vilken härlig kakelugn ni har<3
  Det gör ni helt rätt i , vi brukar ha knytis och dela på att fixa matberedelser. Vi stod för desserten i år 🙂

  Önskar dig god fortsättning & ett Gott nytt år<3

  Kramar

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Så roligt att du tycker det 🙂 Ja knytis är så himla praktiskt, för det blir så mycket gott att äta med mycket mindre ansträngning.

   God fortsättning och ett Gott Nytt År till dig!<3 Kramar!

 7. Tycker det är väldigt trevligt att få se personen som skriver inläggen så fler bilder på dig gör allt mer personligt tycker jag!

  Din matsal är verkligen så fin! Mjuk och ombonad på något vis. Svårt att förklara.

  Jag behåller julgranen till helgen efter nyår. Eftersom vi har riktig gran så börjar den gärna barra i dagarna.

  Är tacksam över att jag snubblade över din blogg i år. Den ger ett lugn i läsningen.

  Önskar dig en fantastisk god fortsättning!
  KRAM!

  1. Åh tack så jättemycket snälla rara du!<3 Det värmer verkligen så mycket att läsa dina fina och vänliga ord<3 Jag är så tacksam att jag kan förmedla en sådan känsla i läsningen, och jag är tacksam att vi fann varandras bloggar<3

   Jag önskar dig en underbar God fortsättning och ett fantastiskt Gott Nytt År! Kramar!

 8. Vilken underbar lista att få läsa <3 Lät så underbart att åka iväg på retreat. Måste varit avkopplande 🙂 Så Kul att höra om din utställning med, wow på det. Grymt<3 Impad 😉 *ler*

  Önskar dig ett gott slut på detta året & ett Gott nytt år!

  Keamar Annie 🙂

  1. Tack så jättemycket!<3 Ja retreat är så välgörande att åka på, och särskilt då man har en del tuffare saker att hantera i livet. Man behöver ladda sina batterier:)

   Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!<3 Kramar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *