Dagens budskap från mina orakelkort: Självkärlek

Dagens budskap från mina orakelkort: Självkärlek

Så är det dags igen för ett orakelkort med budskap till mina läsare. Den här gången handlar budskapet om något som jag vet att många kämpar med – nämligen självkärlek. Det är en känsla som borde vara naturlig för alla människor, men av oräkneliga anledningar är den inte det för alla. Så jag hoppas att dagens budskap kan vara till glädje för någon. Även om man inte känner sig träffad av det kan det leda till reflektion, eller kanske rentav tacksamhet. För det här att kunna känna självkärlek är något jag känner djup tacksamhet för. Självkärlek har ingenting med högmod att göra, och man måste inte anse sig vara perfekt för att känna den. För mig personligen handlar det om att älska sig själv som den man är. Vi är alla olika och unika, och om det inte vore tanken skulle väl skapelsen ha stöpt oss alla i samma form till att bli identiskt lika.

Så här kommer budskapet. Jag har översatt det från kortlekens guidebok.

Självkärlek

Ta dig tid för att lära känna dig själv och vad som fungerar för dig i den här delen av din livscykel.

Några av de största hindren för självkärlek är självkritik och perfektionism, som leder till hårt dömande av jaget, att man stänger ner sig, och så småningom kanske till att man blir sjuk.
Har du försökt tävla med andra, eller försökt få godkännande från personer i din familj? Eller har du pressat dig själv för hårt? Om så är fallet behöver du mjukna och börja lyssna till din kropp. Fokusera på att hålla ditt hjärta öppet, och träna på att känna igen och erkänna det goda i dig själv och andra. Det här kortet lockar dig att andas kärlek in och ut, varje ögonblick av dagen. Fråga dig själv: ”Vilka ändringar behöver jag göra i mina dagliga rutiner så att kärleken kan pulsera genom varje andetag, handling och relation jag engagerar mig i?”

Välj att öppna ditt hjärta genom mjukhet, djup andning, avslappning, rörelse, att hitta skönhet i naturen, i ditt hem, i din smärta, i din sorgsenhet, i bön etc. Håll ditt hjärta öppet även om det får dig att känna dig sårbar och utsatt.

Action:

Låt veckan som kommer bli din möjlighet till att lära att ta emot.  Varje gång någon säger något snällt till dig eller erbjuder sig att hjälpa dig, ta ett djupt andetag, tacka och acceptera. Du behöver hitta något kärleksfullt eller vårdande att göra för dig själv. Det kan vara en massage, en helande behandling, eller en film med en vän.
Varje gång du tittar dig i spegeln, upprepa: ”Jag är älskvärd.” Gör detta varje dag tills du verkligen tror på det.

Så vad tycker du om kortet? Finns det något i budskapet du kan ta till dig?

Kortleken jag har använt heter Heal Yourself av Inna Segal.
0

30 svar på ”Dagens budskap från mina orakelkort: Självkärlek

  1. Tack, det glädjer mig att du tycker kortet är intressant. För det är som du säger att självkärlek är mycket viktigt. Huruvida man känner den eller inte påverkar ju hela ens liv.

 1. Jag tror att detta var en fin påminnelse till mig att inte alltid sätta alla andra framför mig själv. Att jag ska börja prioritera mig själv & det JAG mår bra av.

  1. Ja det är väldigt viktigt att man kan göra det. När man själv mår bra så får det så många positiva effekter, både för en själv och för andra.

 2. Det är som du säger, självkärlek är nått som alla har svårt för mer eller mindre. Jag tillhör den skaran som har svårt för det mer. Jag har oerhört svårt att älska mig själv, vissa dagar är värre än andra. Men jag försöker varje dag till att det ska bli bättre.

 3. Självkärlek är så viktigt. Att acceptera och ta hand om sig själv. Tycker det fanns mycket att hämta här och det finns alltid saker att reflektera över när det kommer att ta hand om sig själv.

  1. Tack, det glädjer mig att du tycker det. Ja och det är väldigt nyttigt att reflektera kring vad som får en att må bra, både i kropp och själ.

 4. Jag har så svårt för den här typen av inlägg. Att känna kärlek till sig själv är dock viktigt och något som jag kämpar med varje dag. Det är annars lätt för mig att tänka alldeles för mycket negativa tankar.

  1. Helt ärligt så undrar jag varför du kände att det var nödvändigt för dig att tala om att ”du har så svårt för den här typen av inlägg”. Det är ju faktiskt min blogg, och i den skriver jag om vad jag vill. Om man inte har något vänligt att säga är det bättre att inte skriva något alls. Det finns andra inlägg i bloggen som du inte har kommenterat, och som handlar om helt andra saker. Så välj hellre att kommentera något som du kan skriva något lite trevligare om.

   1. Det var tråkigt att du tog illa upp, det var verkligen inte min avsikt. Såklart det är din blogg och att du skriver om vad du vill. Jag reagerar dock lika när andra skriver om samma tema. Trodde ändå att det var okej med ett öppet klimat men då vet jag.

    1. Jag förstår fortfarande inte varför du absolut måste skriva att du har så svårt för den här typen av inlägg. Gör du det hos alla bloggare som skriver om ett ”tema” som du ogillar? Personligen kan jag inte säga att alla bloggämnen roar mig. Men det finns nog inget ämne jag stör mig så mycket på, att jag måste besöka de som skriver om det för att berätta hur svårt jag har för det dom har lagt sin tid och sitt engagemang på.
     Det här med ”öppet klimat” är intressant, för det åberopas just ofta då någon med sina ord vill närma sig eller passera gränsen för vad som t ex kan uppfattas som sårande. Det öppna klimatet har ett gott syfte, men det är ingen fribiljett till att helt slippa tänka på vad man säger. Min blogg är inte en debattsida i nån kvällstidning eller nån politisk/samhällsblogg där folk i det öppna klimatets namn pucklar på varandra verbalt i kommentarsfälten tills dom alla känner sig olyckliga och hatiska inombords. Jag tror att människor som ägnar mycket tid åt att engagera sig i såna kommentarsfält kanske ”vänjer” sig vid ett extremt öppet debattklimat, och generellt sett sänker sin tröskel lite för vad man tycker är okey att säga även i andra sammanhang.
     Min blogg är min personliga plats att skriva om mina tankar, känslor mm. Om jag t ex klipper en frisyr som du har svårt för, och lägger ut ett inlägg med bilder på mig – måste du då i det öppna klimatets namn berätta för mig hur svårt du har för den frisyren?

     Observera att jag skriver inte detta långa svar med några argsinta känslor eller någon avsikt att vara dum. Jag vill bara förstå dig, och hoppas att du kan förstå mig.

     1. Det är ingen hemlighet var jag står vad gäller det alternativa och ja, det har jag faktiskt skrivit om både i min egen och i andra bloggar som skriver om samma sak. Likaså i andra typer av inlägg har jag också kommenterat om jag faktiskt inte håller med. Alla håller verkligen inte med mig i mina inlägg heller och jag tycker att det är okej. Jag skriver inte för att andra ska hålla med mig utan jag skriver för att dela med mig av mina tankar. Det är helt okej att tycka olika. Dessa personer har inte tagit det negativt. Vi har kunnat ha en öppen diskussion om våra olika ståndpunkter och det har varit okej. Så jag trodde väl att det var okej även hos dig.

     2. Jaha, så det är din ”ståndpunkt” mot ”det alternativa” som driver dig att dryfta ditt ogillande i kommentarsfälten hos bloggare som skriver om detta för dig så störande ämne. Tyvärr kan jag inte förstå varför ”det alternativa” sticker dig så pass i ögonen att du måste uppsöka folks bloggar för att skapa medvetenhet om ditt ogillande. Det borde väl räcka att du skriver egna inlägg om din ”ståndpunkt”.
      Ståndpunkter kan alla ha, men frågan är hur långt man ska driva dom, till vilken nytta och för vem nyttan isåfall är. Om det handlar om att få bloggaren att undvika att skriva om ämnet så är det väl en egennytta det handlar om. Så även om det handlar om stundens tillfredsställelse att få skriva något mindre trevligt till den som skriver om ett ”störande” ämne.
      Du och jag bloggar nog inte helt av samma anledning. Jag vet att du har skrivit inlägg om ämnen som väcker starka känslor, åsikter och debatt. En debatt som du gärna ägnar dig åt.
      För mig är min blogg en plats att bl a få lugn och ro och skingra tankarna en stund ibland, då jag har en del mindre lätta saker att hantera i livet. Så därav har jag skrivit om harmlösa (trodde jag) ämnen. Personligen skulle jag inte komma på tanken att klicka mig in i någons blogg för att få lufta missnöje med bloggämnet. Varför skulle jag vilja det? Det är inte min sak att döma andras bloggämnen, och jag ser det som en brist på tolerans att skapa debatter om sånt som inte är ens bekymmer att bry sig om.

      Jag tycker – oavsett din ”ståndpunkt” – att din kommentar var skriven med en tråkig attityd, och det gav mig ingen glädje att läsa den. Det är min rättmätiga åsikt, och jag bryr mig inte om huruvida jag har ett ”öppet klimat” eller inte. Jag bryr mig lika lite om det som jag bryr mig om din ståndpunkt. Det är nämligen såhär: Jag hyser så stor respekt för mig själv, att om något skaver säger jag ifrån. Jag bryr mig inte om huruvida andra bloggare trivs med att få ogillande kommentarer från dig. Jag bryr mig om vad jag tycker och känner. Så du får kalla mitt ”klimat” vad du vill. Vi människor är inte stöpta i samma form, så nej – jag måste inte gilla att informeras om din ståndpunkt. Det är inte säkert att alla andra heller gillar det, för det är inte alla som säger vad dom egentligen tycker.

      Personligen kan jag tycka att det räcker såhär. Jag är inte arg eller sur, utan har bara sagt vad jag vill säga. Om du verkligen (som du skriver) tycker att det är okey att tycka olika, då är du okey med att jag tycker som jag gör.

 5. Det där med självkärlek kan vara svårt ibland. Man kan vara lite dålig med det ibland. Då är det bra att läsa detta och påminna en att inte vara för hård mot sig själv. Dessa inlägg är väldigt bra tycker jag och tycker du ska fortsätta med dem.

 6. Håller med om att det är svårt att älska sig själv. Mycket tack vare alla ”tips” på hur man ”borde” se ut. Tur att man kan jobba på det

  1. Ja det finns väldigt många ”tips” och uppfattningar om hur man ska se ut och vara, vad man ska göra och hur, osv. När man känner självkärlek så står man i sin egen kraft och låter sig varken påverkas eller styras – såvida man inte vill det förstås.

 7. Jag har svårt att älska mig själv. Men jag jobbar på att försöka värdera utseendet mindre och istället glädjas åt allt fantastiskt jag och min kropp klarar av.

  1. Det tycker jag låter bra. Utseendet är verkligen långt ifrån allt som betyder något – oavsett hur man ser ut. Att kroppen klarar av saker är något att vara djupt tacksam för, för det kan ändra sig på ett ögonblick.

 8. Budskap om självkärlek är alltid bra, lätt att glömma bort annars, kort är alltid intressant, dock har jag en krånglande Wi-Fi idag..

 9. Så otroligt viktigt!
  Detta är nåt jag lärt mig genom åren med sjukdomar och smärta, att prioritetera Mig själv och älska mig sälv. Så, Himla, viktigt<3

  Bra inlägg<3

  Många kramar!

  1. Tack så jättemycket!<3 Det glädjer mig att det är något du har lärt dig, för det är som du säger så himla viktigt<3

   Många kramar!<3

 10. Jag måste kicka in i mig själv att jag måste älska mig själv fastän jag är sjuk och ”värdelös” och inte kan leva normalt som alla andra. ❤️ Svårt när man hinner sänka sig själv när man är sjuk och orkeslös. kram

  1. Människovärdet sitter inte i vilken hälsa man har eller vad man presterar. Vi har alla olika lotter i livet, och så kommer det alltid att vara. Jag hoppas att du lyckas se förbi dina fysiska förutsättningar, och älskar dig själv som den fina människa du är❤️ Kram

 11. Superviktigt!
  Självkärlek är något jag inte gav mig själv, ordentligt iallafall, förrän efter att jag fyllt 30. Helt galet nu när jag tänker på det i efterhand. För mig så gick självkärlek hand i hand med ordet skryt, självgod och ego.

  1. Ja det är verkligen superviktigt! Jag funderar på om jantelagen kan vara en orsak till att självkärlek inte är naturligt för så många. Skönt att du inte tänker så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *