En synnerligen välkommen syn

En synnerligen välkommen syn

Den här helgen blev jag minsann riktigt glad när jag tittade ut! Snödropparna hade äntligen tittat fram utanför köksfönstret, och var en synnerligen välkommen syn till kaffekoppen. Solen strålade, och jag blev så ivrig att fota att jag knappt hade tålamod att klä mig ordentligt innan jag for ut med telefonen i högsta hugg. Det såg ju så skönt ut, att jag förväntande mig att det skulle vara det också. Men tji fick jag, för milde tid så kallt det var i blåsten. Fingrarna blev fullständigt stelfrusna medan jag försökte föreviga de små blommorna som flaxade omkring i den hårda vinden. Ja det blåste faktiskt så kallt att jag blev snörvlig dessutom. Men skam den som ger sig. Ett stort antal suddiga bilder senare, hade hade jag äntligen lyckats ta några hyfsat dugliga sådana. Tre av dessa delar jag nu med mig av.

Jag har sedan många år haft som tradition att dokumentera vårens framskridande. Så varje gång jag ser att en ny sorts blomma har slagit ut fotar jag den. Jag tycker att det är roligt att kunna jämföra från år till år hur den så efterlängtade årstiden utvecklas. Det ger alltid så stor glädje att se olika sorters blommor slå ut, och det är så fint när bilderna kommer upp som minnen i telefonen.

Brukar du fota vårblommorna när de tittar fram?

30 svar på ”En synnerligen välkommen syn

 1. Jag fotar alla blommor jag ser nästan 🙂 Dessa fantastiska färgklickar är underbara. Därför jag har så många blombilder med mig hem från Madeira… Men igår var det också en massa blommor i kameran när jag kom hem från promenaden, mandelblom, mimosa etc..

  1. Jag är likadan. Blommor är helt oemotståndliga att fota? Det måste vara fantastiskt att ha så mycket blommor omkring sig som du har, och året runt dessutom?

 2. På gården där min svärfar växte upp växer det alltid massa olika blommor som jag ser fram emot att fota varje år, men blåser det minsta lilla är det svårt att få det bra. Blommor står ju knappt stilla så mycket så är svårt, men du lyckades rent av bra, trots storm =)

  1. Tackar så jättemycket!? Ja blommor kan verkligen fladdra helt frenetiskt i vinden. Så roligt att ha ett sånt ställe att åka och fota varje år?

 3. Oj, verkligen skillnad på var man bor. Vi fick 15 cm snö i helgen i stället. Dröjer nog säkert till april innan vi får se några vårblommor sticka fram. Vad är det tidigaste som du fotat vårens första blomma?

  1. Oj det var mycket snö! Ja det är stor skillnad på var man bor. Jag har inte datumet i huvudet du (måste kolla igenom makalösa mängder kort för att hjälpa mitt dåliga minne), men det är iallafall i januari.

 4. Men så härligt, vilket vårtecken 🙂
  Här hos mig är det vinter igen 😉 Vilka kontraster det kan vara i samma land<3

  Underbar bild 🙂
  Ha en fin vecka<3

  Kram!

  1. Tack så jättemycket!? Ja det märks verkligen att vi lever i ett avlångt land?
   Ha en fin fortsättning på veckan<3

   Kram!

 5. I lördags lurades värdet väldigt mycket, jag trodde som dig att det var varmt och härligt. Men fy vad de blåste ute, men skönt var det i lä. Så fina snödropparna är, jag har inte sett en enda vårblomma än. Fin tradition du har som fotar blommorna varje år.

  1. Ja när man stod innanför fönstret och solen värmde genom rutan, kändes det som en riktig vårdag. Men inte när man gick ut. Hoppas det dyker upp några vårblommor hos dig också snart?

 6. Oh ja, det är något visst med årets första vårtecken och jag brukar vara där med kameran i högsta hugg! Här nere i Skåne tycker jag mest att det blåser och regnar och känns inte alls vidare vårigt.. Men jag hoppas på många tecken snart!!

  1. Ja den sortens väder känns nästan mer som höst. Men våren brukar ändå komma tidigare i Skåne, så jag hoppas att vårtecknen dyker upp hos dig snart!

 7. Skönt att höra att jag inte är ensam om att vara allt för ivrig och ge mig ut i för lite kläder för att fotografera. Vilken fantastisk tradition du har:)

 8. Vilka underbara bilder! Så vackert som du förevigat snödropparna måste det ju ändå ha varit värt att frysa till en isbit. Jag älskar snödroppar, och det må jag säga, du har ju lyckats matcha dessa vackra blomster i färgerna på husfasaden. Är det ett medvetet färgval eller råkade det bara bli så att fasaden blev snödroppefärgad? Jag tycker också det är mycket tillfredsställande att fota blommor. Man tar sig liksom tid att titta lite extra på dem.

  1. Tackar så jättemycket! Ja det var det helt klart värt. Man får ta sig tiden att titta och vänta in rätt tillfälle att ta fotona. När jag fotade så tänkte jag på hur fint snödropparna och fasaden matchar varandra. Vi har faktiskt bytt färg på huset, för att vi tycker så mycket om vitt och grönt.

 9. Åh vad härligt med snödroppar, ett riktigt vårtecken! Har inte sett några här än men jag håller utkik!
  Visst är det lätt att bli lurad av vädret nu när solen kikar fram, men än är det fortfarande kyligt.

  1. Ja det känns ju så skönt när man står innanför fönstret, och solen skiner in så det blir varmt. Hoppas vårtecknen dyker upp hos dig också snart!:)

 10. Så härligt när blommor börjar titta fram. Här i Uppsala har vi fått tillbaka snön igen. Önskade vädret kunde bestämma sig någon gång. Trodde inte det skulle vara så kallt ute när jag skulle stå och vänta på bussen men shit vad jag frös om fingrarna.

  1. Ja vädret är minst sagt ombytligt, och det brukar det vara här också. Det är inte ovanligt att det plötsligt vräker ner snö i april, fastän våren varit igång ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: