Med husbilen till Öland

Med husbilen till Öland

I somras bloggade jag knappt inte alls. Det fanns mycket jag kunde ha skrivit om, men jag hade inte ork. Sommaren blev väldigt annorlunda pga att maken skadades svårt i en olycka i våras, och blev begränsad både funktionsmässigt och av svåra smärtor. Vi gjorde försök att åka iväg med husbilen, men fick vända hem pga att han hade för ont. Men när vi i augusti gjorde ett nytt försök, lyckades vi äntligen åka med husbilen till Öland ett antal dagar. Det var otroligt efterlängtat, och som vanligt kände vi den där underbara känslan av frihet när vi rullade iväg. Vi fick åka kortare sträckor än förr, och min man fick ligga till sängs väldigt mycket. Men man har ju sängen med sig.

Första frukosten i husbilen känns alltid speciell.

Det kändes också extra speciellt att åka över Ölandsbron, eftersom vi inte kunnat räkna med att ta oss någonstans.

En av de första sevärdheterna vi besökte var Långe Jan på Öands södra udde. Det är landets högsta fyr med en höjd på 42 meter. Vill man gå upp i fyren så är det 197 trappsteg, men vi gick inte upp. Min man kunde inte, och jag avstod för det blåste riktigt kalla vindar den dagen. Tänk att fyren tändes för första gången den första november 1785. Jag skulle gärna ha velat resa tillbaka i tiden, och se hur det såg ut på platsen då.

Det var en solig och väldigt vacker dag, och av bilderna skulle man kunna tro att det var varmt och skönt.

Jag ville ha ett foto med mig och hela fyren, men så blev det inte riktigt?

Här står jag och är allmänt stelfrusen. Jag borde ha klätt mig betydligt varmare?

När vi lämnade södra udden blev vi stoppade av ett nyfiket får. Hon gjorde sig ingen brådska att flytta på sig, så vi fick snällt vänta tills hon tittat klart?

Ja det var allt för den här gången. Jag berättar mer om våran husbilsresa i ett annat inlägg.  Om någon undrar vad som hände i våras, så finns en länk till inlägget här:

https://varapavag.se/2022/06/04/en-mardromslik-var/

Ha det så bra!?

0

20 svar på ”Med husbilen till Öland

 1. Vad roligt att du kommit igång och skriver så många inlägg. Fint att ni kunde komma iväg på en resa trots smärtan hos din make. Långe Jan och Långe Erik besökte jag som barn men jag var aldrig upp i fyren. Brukar också fundera på hur gamla platser såg ut förr och vilka människorna var som bodde där.

  1. Tack, så roligt att du tycker det! Ja det var bra att vi klarade att komma iväg en sväng tillsist, för man mår dåligt på andra sätt också av att bara vara hemma med smärtor och begränsningar.

 2. Vilket härligt inlägg att få läsa i just idag när det är grått och rått ute. Vad jag längtar till sommaren nu när jag läste om eran resa till Öland. Jag har glömt hur fint det är på Öland

  1. Tack så roligt att du tyckte det! Ja så kallt och mörkt som det har varit så länge, så kan man knappt se något som har med sommaren att göra utan att längtan blir stor?

 3. Så bra att ni kunde komma iväg till Öland några dagar i alla fall. Har själv aldrig varit till Öland men det verkar vara fint där. Jag får kan vara envisa och de flyttar bara på sig när de själv vill.

  1. Ja det var väldigt välbehövligt och det är så fint där. Ja det här fåret var ett praktexempel på envishet tror jag?

  1. Ja det var både bra och väldigt tufft. Vissa saker har blivit bättre, men andra är långtifrån bra. Han är fortfarande funktionsbegränsad på flera sätt, och behöver mycket smärtlindring.

 4. Ja ni hade en tuff sommar där. Skönt att ni kom iväg på en liten tur i alla fall. Det är ju helt ok att dela upp det och att få vila en hel del emellan. Tror ändå det gör gott för er båda.

  1. Ja milde tid så tufft det har varit. Det var verkligen välbehövligt för det själsliga välbefinnandet att ta oss iväg på en tur.

 5. Det är en frihet att ha ”huset” med sig. Vi har förvisso bara haft husvagn men möjligheten att åka vart man vill och kunna stanna varsomhelst och närsomhelst.
  Kram

 6. Även jag är glad att du bloggar mera igen, även om jag har full förståelse för att livet kom emellan. Underbart att ni kom iväg till Öland, även om det var kallt 🙂 Tänker att husbilen är riktigt bra för er nu, annars hade ni kanske inte kommit iväg alls?

  1. Tack, så roligt att du tycker det! Ja det var så välbehövligt. Ja vi skulle inte ha kunnat åka någonstans om det inte vore för husbilen, så tacksamheten för att vi har den är väldigt stor?

 7. Så tufft med olyckan. Fint att ni kunde komma iväg lite ändå, trots smärtorna<3
  Ibland behöver man göra saker för att skingra tankarna och byta miljö ett tag.

  Kramar

  1. Ja det var en utmaning att ta sig iväg, men det är ju precis så att det gör gott att skingra tankarna och att byta miljö när man har det tufft.

   Kramar!

 8. Underbart att ni ändå kom iväg på lite semester. Jag har aldrig varit på Öland men det ser verkligen vackert ut. Sverige är så fint ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *