Äntligen lugnt igen!

Äntligen lugnt igen!

Tänk att idag kan jag äntligen plocka stenarna ur fickorna! Igår var det nästan så jag lättade och flög iväg som en tom påse över fälten. Fy tusan vilken dag! Jag lyckades ändå hålla mig utomhus hyfsat länge, och lät ett par av hästarna motionera avsuttet på ridbanan. Det blev dom glada för trots att blåsten dånade i luften. Lite bus blev det också! Det tog dock en stund att tina efteråt trots tjocka kläder.

Idag är det lugnt igen tack och lov. Tog en kylig promenad med Lilla Mannen, som blev tillsagd att gå sakta på den isiga vägen. Det gled lite under hovar och fötter trots att vi båda var broddade. Jag skrev inte i förra inlägget att det är Icebugskor jag har, för jag vill inte att nån ska tro att jag gör reklam. Men  såna är det, och utan dom hade jag nog fått stanna inomhus.

Det här underlaget ger man sig inte ut på med vad som helst på fötterna!

Tyvärr har det mesta av snön regnat bort, och ersatts av is. Så jag fotade isigt ogräs.

Man skulle kunna tro att jag är riktigt långbent när man ser min skugga. Men jag sträcker mig ca 170cm över marken i skorna.

Ha en toppenbra dag! 😀

0

69 svar på ”Äntligen lugnt igen!

  1. Ja fy sjutton så halt det är! Nej det här är inte bästa tiden att vara ryttare. Jag nöjde mig med att promenera till fots på isen.

 1. Jeg liker ikke været som er nå. Det er så på og av. Godt å høre at du er i grei form, kan gå tur med hesten.

  Jeg kommentere også alle som er inne hos meg, jeg prøver i alle fall 🙂

  1. Tack! Ja det är jättejobbigt när det snöar, regnar, töar och fryser om vartannat.
   Ja du gör som jag med att kommentera❤️

 2. Jag vet inte om jag hade vågat sitta på en häst när det är sådant här underlag, fast å andra sidan hade jag inte vågat sitta på en häst över huvud taget. Gjorde det som yngre men vet inte nu..

 3. Åh fy vad halt det ser ut att vara, det är hemskt att vara ute när det är sådär isigt. Vad skönt med en liten promenad tillsammans med sin bästa vän, helt klart bästa sällskapet 🙂

 4. Kände också att jag var nära på att flyga iväg när jag var ute på hundpromenaderna.Dessa skorna har jag inte hört talas om innan,vad är det för särskilt med dessa?Har själv brodar på mina skor men tross det så gilder jag runt som en babbi på hal is ?Så härligt att hästarna gick komma ut ett tag

  1. Ja det är skönt för oss alla att komma ut?:) Jag har Icebugskor, och det är som att ha dubbdäck under fötterna! Skulle inte ens klara att ta in hästarna utan dom skorna, för lutning och blankis är en väldigt svår kombination.

 5. Alltså Wow för bilden på det isiga ogräset? skönt att det lugnat ner sig med blåsten nu. Här började de blåsa för fullt inatt så man blev ju nästan lite rädd att fönstrena skulle gå sönder haha

 6. Blev så glad då det snöade förut idag, men det lär nog vara borta när som helst och ersättas med regn. Har vi riktig otur så fryser det sen på.

  1. Nej det är det verkligen inte. För min del har jag inte haft ett enda samarbete. Men många gör smygreklam, och det vill jag inte att någon ska tro att jag gör.
   KRAM 🙂

 7. Härligt med kylig promenad, men halkan är jobbig. Jag är så glad över mina nyinköpta icebug! Så reslig du är. Själv är jag endast 156 cm.

 8. Härliga bilder! Skönt att det inte var lika blåsigt idag och att det ändå gick bra att gå trotts att det var oerhört isigt. Ser ju nästintill obehagligt ut!!
  Hos oss blåste det oerhört mycket också och då vi skulle sova igår så somnade jag till den här blåsten 😉 rätt mysigt ändå!

  Sv; haha jag förvånade mig själv med att vara så snabb! Jag skyndade mig att gå på toa och slängde på mig kläderna och tog väskan som packades för gårdagen. Enkelt! 😉
  Får jag mer tid kommer jag istället alltid sent :’D alltid något jag glömmer!!

  1. Tack så jättemycket! 🙂 Ja det är obehagligt att gå på glansig is, och särskilt när det lutar som på väg mot ena hagen. Men med Icebugskorna går det bra! 🙂

 9. Icebugs är så bra! Det har jag också och jag går med dem här i stan ibland. Det funkar även om halva delen av vägen är snö- och isfri. Man kan ju gå med dem på asfalt och stenplattor också. Till och med i mataffären även om jag går extra försiktigt där för säkerhets skull så jag inte halkar iväg på dubbarna. De sjunker in i sulan men mina icebugs är rätt gamla nu och gummisulan mister ju en del spänst med åren.

  1. Ja det är verkligen superbra skor! Jag vet inte hur jag klarade mig utan innan jag köpte såna. Men jag håller med dig om att man får gå försiktigt på stengolv i affärer.

 10. Oj, det såg verkligen halt ut! Läbbigt ju när pållen halkar runt. Minns en gång när jag och hästen jag red var på väg att glida ner i en bäck en gång ute i skogen, hjärtat åkte ju upp i halsen :O
  Är livrädd för att halka själv, uppe på en hästrygg känns det ju ännu läskigare 😛

  1. Ja det är verkligen läbbigt! Förstår att du blev vettskrämd när ni höll på att glida ner i bäcken! Jag gillar verkligen inte att rida när det glider under hovarna, och risken för skador är stor. Det kan bli ju bli värsta fläkskadorna och sträckningar för hästens del, och själv slår man sig nästan fördärvad. Tycker det räcker gott och väl med skador för min del nu… Så jag och pållen promenerade tillsammans lugnt och fint. Idag är isen ännu värre på sina ställen, för det regnade rejält igår, och sen frös det på natten…Fy tusan!!!

 11. Det är riktigt farligt med den här isen som är nu. Jag halkade i tisdagseftermiddag och har nu riktigt ont i en muskel i halsen som jag sträckt (tror jag). Min mamma fick 2017 operera sig för att ryggmärgsvätskan inte kunde rinna fritt och det var massa kotkompressioner i hennes nacke/rygg efter ett fall på is. Hon kunde ha blivit totalt förlamad. Som tur var är hon idag så pass pigg och alert att hon bor hemma, utan hemtjänst/hjälp, med sin hund och går … i för sig med rullator men ändå!! Ta det lugnt på isen!

  1. Ja fy sjutton, det är faktiskt farligt med is, så man ska ha respekt för den. Tänk att det gick så illa för din mamma! Hoppas att du känner dig bättre nu sen du halkade omkull i tisdags.
   Jag tar det absolut väldigt lugnt!

  1. Tack så jättemycket! 🙂 Javisst är det härligt! Jag vill också ha snö istället för all denna is!
   KRAM <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *