Bättre sent än aldrig ;)

Bättre sent än aldrig ;)

Kanske finns det en och annan som kommer rysa till en smula vid läsning av detta inlägg. För nu kommer mitt erkännande att jag inte har plockat bort julen än. ”Hur är det möjligt?!” kanske vän av ordning tänker. Jo det finns två orsaker. Jag vet inte vilken som väger tyngst, men här kommer dom iallafall. Den ena orsaken är ren och oförfalskad lathet. Det är så himla tråkigt att plocka bort mängder av pynt som tog sån tid att ställa fram. Det är trångt i skåpen, och allt måste stuvas in så noggrant för att få plats. Dessutom är det urtråkigt att klä av granen massor av kulor, och allra tristast är att trassla med ljusslingan.

Den andra orsaken är att jag älskar julpynt, så det är faktiskt svårt att släppa greppet om julmyset. Än är kvällarna riktigt mörka, och den ljusa tiden av dygnet är alldeles för kort. Då känns det precis lika mysigt som i december att se ljuset från adventsljusstakar, stjärnor och en glittrande gran. Men jag har iallafall förmått mig att plocka bort nästan alla tomtarna, och ikväll tänker jag ta bort mera pynt. Nedan kan jag beskådas sittande i soffan, där jag myser med en mugg kaffe vid julpyntet. (Staken och stjärnan är dock släckta för stunden, för de ansågs störa när de reflekterades i tv-bilden).

Det känns fortfarande väldigt rofyllt att vila ögonen på granen när jag sjunker ner i soffan för att meditera eller se nån film. Nedan kan den beskådas från mitt läge under filten i soffan, och den får nog vara kvar nån vecka till?

När det gäller att plocka bort julen har jag alltid tänkt att ”bättre sent än aldrig”.

Så nu undrar jag: är jag ensam om att ha julpynt kvar, eller har du också lämnat något framme?

18 svar på ”Bättre sent än aldrig ;)

 1. Det är både trist och skönt att plocka bort julsakerna tycker jag. Skönt att få fram en lite vårig känsla och lite nya fräscha blommor. Och så blir jag alltid sugen på att inhandla något litet nytt i prydnadsväg 🙂

  1. Ja när dom väl är bortplockade och jag har fått vänja mig lite, så känns det skönt. Fräscha blommor hjälper fram vårkänslan, men här är det för mycket vinter kvar för att den ska kännas?

 2. Julen åkte förra helgen, men letar jag lite har jag säkert glömt någon tomte eller så. Brukar alltid vara så. Blir ju väldigt tomt då allt försvinner.

 3. Förr hade jag alltid julen uppe till den siste januari. Men sen blev jag tillsammans med min man och han fyller år i januari. Han vill inte ha julen upp på sin födelsedag så då fick jag vackert börja plocka ner julen. Jag får ju börja med julen tidigt så då får jag väl acceptera att ta ner den tidigare.
  Kram

  1. Jag har också ofta haft julen framme hela januari, och om jag hade fyllt år i denna månad hade jag fått fira ihop med tomtarna? Men vet att det finns dom som vill hålla isär julfirande och födelsedagsfirande. Men kan man plocka fram allt tidigt så är det ju en liten kompensation för att man får ta bort allt tidigare?
   Kram!

 4. Jag har knappt haft något julpynt hos mig. Däremot har de haft det på basen på boendet jag bor på men det var inte länge sedan de tog bort det. Så jag tror inte du är ensam om det….

  1. Nej jag är kanske inte helt ensam om att ha julpyntet framme länge. Jag läste förresten för längesen om nån julälskare som har pyntet framme året runt. Men det skulle jag absolut inte vilja ha?

 5. Vi har plockat bort allt julpynt här hemma, har fortfarande adventsstjärnorna kvar men får åka tillbaka in i garderoben idag. Håller med dig om att det är riktigt mysigt med julpyntet fast nu känner jag mig redo för våren.

  1. Adventsstjärnorna tycker jag känns bra att ha framme länge, för dom lyser med så varmt och vackert sken. Men redo för våren är jag också, och det är jag redan när fulhösten börjar. Julen är vad som behövs för att göra mörkret uthärdligt.

 6. Jag plockade bort de sista julsakerna igår, dock har jag sett en del som fortfarande har sina saker kvar uppe, så du är inte ensam..tror att det man själv tycker är bra är bäst

  1. Ja det har du förstås rätt i. Där jag bor har grannarna plockat bort julen för längesen, så dom får njuta av mina stakar och stjärnor om dom råkar passera?

 7. Hehe ja det är lite sent men äsch vad spelar det för roll. Det lyser upp så fint. När vi tog ner pyntet ångrade jag mig lite efteråt. Blir ju så mörkt och trist. Nästa år ska jag nog låta stjärnorna vara kvar ett tag till. Och om jag ska erkänna en sak så har jag en tomte framme året om. Men det är min åretrunttomte. 😛

  1. Haha har du en åretrunttomte så överträffar du mig helt klart?? Men det är ju så att det blir mörkt och trist igen när man tar bort pyntet, så om jag vore snabb skulle jag också ångra mig.

 8. Finns ju inget direkt datum man måste ta bort julsakerna 😀 man får ju ha dom kvar precis hur länge man vill. Jag tar alltid bort mina julsaker dagen efter julafton. Då tröttnar jag ?

  1. Ja börjar man pynta tidigt så blir det ju ändå lång tid?
   Men så himla konstigt att inläggen fördröjs igen. Jag trodde att problemet var löst, och e-post prenumerationerna vet jag går iväg så fort jag publicerar. Jag får försöka få tag på telefonsupporten. Det här är ju inte sista inlägget jag har skrivit heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: