Törs man hoppas…

Törs man hoppas…

Det som är skönt eller trevligt kan gärna få vara för evigt, men obehag vill jag gärna bli av med. Huvudvärk är ett sådant. Varje dag tänker jag att mycket ondare än såhär kan man väl inte få. Snart måste det gå över. Men nej, varje ny dag bjuder på denna plåga.

Vartefter dagen går blir värken värre och värre, och det tjuter i öronen så det känns som huvudet ska sprängas. Minsta lilla stress eller press är som att gasa upp huvudvärken till nya höjder. Jag vet att jag inte är ensam om att leva med ständig värk, och jag är inte ensam om att försöka göra dagen dräglig med hjälp av värktabletter. Men ibland – som nu – tryter tålamodet med att jag inte blir frisk, och då känner jag mig irriterad.

Tänk om man kunde få checka ut från smärtan någon dag. Ta ledigt från den, andas ut och samla kraft att stå ut med den nästa dag. Sista dagarna har det onda blivit värre för varje dag, och då undrar jag hur länge det kan hålla på så. Jag har varit så fullständigt slut i ett par dagar att jag knappt orkat stå på benen, för värken gör mig så trött och yr dessutom.

Idag skulle jag så gärna vilja få må bra och orka göra något trevligt utan att hela kroppen värker av trötthet. Jag är ledsen att detta inlägg är så negativt och tråkigt, men just nu pyser det liksom över. Jag har inte mått bra sen förra året, och idag känner jag mig bara så less. Nästa inlägg blir säkert lite roligare att läsa.

I skrivande stund undrar jag om jag ens törs hoppas att denna dag kommer kännas vettig. Det onda har redan har dragit igång…

0

62 svar på ”Törs man hoppas…

 1. Vilken dröm det hade varit.
  Har själv levt med ryggsmärtor i 20 år..vet inte ens hur en smärtfri dag ska kännas. Vad är det liksom .
  Men jag lider så mycket med sig..Att ha huvudvärk är något så fruktansvärt hemskt. Kan inte ens föreställa mig ?

 2. Huvudvärk är det värsta som finns. Jag har också mycket huvudvärk och jag är så glad dom dagar som jag inte har ont. Så känns det lite dumt att söka vård för huvudvärk känner jag. Hoppas att det släpper snart

  1. Tack! Ja visst är det hemskt! Man vill ju inte behöva ha värktabletter som en del i kostcirkeln, och tjutet i huvudet går i vilket fall inte bort. Men söka vård bör man göra.

 3. Lider du utav Sjögrens sjukdom eller Hortons sjukdom? :/ jag skulle titta upp det om du inte redan gjort det. Låter inte behagligt & bra att veta att det inte är något farligt! ♡

  1. Inte vad jag vet iallafall, men jag blev nyfiken nu på vad dessa är för nåt?Huvudvärken började plåga mig en längre tid innan jag verkligen kraschade i väggen. Då blev den ännu värre, och den och tjutandet i huvudet har hängt i sedan dess. Jag landade väldigt hårt kan man säga, och har fått rejäla skador som det inte finns någon prognos för när jag blir frisk från. Om du vill kan du läsa lite mera på sidan i bloggen om mig.

  1. Tack! Jag har inte haft en dag som jag har mått bra sen förra året. Om jag har tur mår jag lite mindre dåligt enstaka dagar. T ex om jag nån gång lyckas få till en vilsam sömn. Jag kan också ha turen att värktabletterna hjälper bättre vissa dagar. För det mesta biter jag ihop och försöker att inte tänka på hur jag mår. Men idag var det omöjligt för jag har gradvis försämrats senaste tiden.

 4. Jag håller tummarna för att de ska bli bättre för dig!
  Och hur galet detta än låter så lovar jag dig att man vänjer sig?
  Har haft kronisk huvudvärk i snart 10 år och början var hemsk, men nu är jag van❤️

  1. Tackar!❤️ Åh stackars dig om du tvingats stå ut med huvudvärk i tio långa år! Jag har ”bara” haft ont sen förra året. Men tjutandet i huvudet är nästan värre än värken, för tabletterna hjälper inte mot det. Just nu känns det omöjligt att vänja sig…

  1. Tack snälla rara du!❤️ Jag har inte haft en dag som jag har mått bra sen förra året. Om jag har tur mår jag lite mindre dåligt enstaka dagar. T ex om jag nån gång lyckas få till en vilsam sömn. Jag kan också ha turen att värktabletterna hjälper bättre vissa dagar. För det mesta biter jag ihop och försöker att inte tänka på hur jag mår. Men idag var det omöjligt för jag har gradvis försämrats senaste tiden.

 5. Får du rätt medicinsk hjälp av läkare som kan gå till botten med vad den underliggande faktoren kan vara, så där kan du ju inte ha det, det är ju inte humant. Hoppas du kan få bättre lindring.
  Krya på dig 🙂

  1. Tackar så mycket! 🙂 Nej det känns inte humant. Ja jag har gått igenom en del utredningar, och jag har fått veta vad som är orsaken. Det har att göra med vad som hände mig tidigare i år. Om du vill kan du gå in och läsa lite på sidan om mig.

 6. Så otroligt jobbigt det låter. Det måste ta så fruktansvärt mycket energi för dig, förstår att du ledsnar. Styrkekram

  1. Tack! Ja det tar mycket energi att ha så ont, och även om jag försöker hålla humöret uppe så gott det går så är det svårt vissa dagar. Kram<3

  1. Tack! <3 Ja ibland hjälper det att skriva av sig lite. Vill inte ha en negativ och deppig blogg, men nån gång kan det pysa över lite.

 7. Värk är verkligen hemskt, lider av fibromyalgi och vågar inte heller hoppas emellanåt.

  Det är okej, att ”klaga” men egentligen skulle jag uttrycka det som ”uppgivenhet”.

  Kram

  1. Tack!<3 Ja du har nog rätt i att det faktiskt kan betraktas som uppgivenhet. Det blir så när värken inte vill gå över...

 8. Värk är fruktansvärt, jag har också smärtor varje dag och tänker också att det hade varit skönt om jag kunde vara smärtfri åtminstone någon dag. Jag förstår dig verkligen och ibland måste man få utlopp även för de negativa känslorna. Kramar <3

  1. Tackar så mycket!❤️ Ja visst borde man väl ändå få ledigt nån dag ibland från det onda! Ibland pyser det liksom över även om jag försöker hålla humöret så gott det går. Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *